It Fryske Gea

Als het goed gaat met de natuur heeft dit een gunstig effect op de gezondheid en het welzijn van mensen. Steeds meer onderzoek wijst uit dat slechts een paar bezoekjes in de natuur al verrassend veel invloed hebben. Samen met It Fryske Gea hebben we daarom het Groen & Fit Collectief ontwikkeld. Hiermee zetten we in op de gezonde voordelen voor mens en natuur.

Je profiteert van korting op de aanvullende verzekering(en). Je ontvangt geen collectiviteitskorting op de aanvullende verzekering van de Zelf Bewust Polis.
Met o.a. een vitaliteitstest en 50% korting op producten en diensten in de webshop van Samen Fitter
Heb je jouw zorgverzekering bij De Friesland? Dan ontvangt je 10% korting op onze reis- en annuleringsverzekeringen

Groen & Fit Collectief

Het Groen & Fit Collectief is een samenwerking tussen It Fryske Gea en De Friesland. Samen ontdekten we een positief effect tussen het kunnen genieten van buiten zijn in een natuurlijke omgeving en een fitter en gezonder gevoel. Vanuit deze samenwerking, geniet je van veel voordelen. Zoals korting op je premie en handige services.

Ook veel handige services

In het Groen & Fit Collectief kun je gebruik maken van al onze services. We willen er graag voor je zijn op de momenten dat je het écht nodig hebt.

  • De Dokter Appke App, waar je jouw gezondheidsvragen stelt en snel én deskundig antwoord krijgt.
  • Wachtlijstbemiddeling, die zorgt ervoor dat je gemiddeld 85 dagen sneller wordt geholpen voor je behandeling.
  • En ben je mantelzorger of ontvang je mantelzorg? Wij helpen je graag met vragen hierover en bieden onder andere de Mantelzorglijn.

Hoe meld ik me aan?

Ben je al verzekerd bij De Friesland én al lid van It Fryske Gea?
Dan kun je dit doorgeven via Mijn De Friesland via “wijzig collectiviteit”. Bij "zoeken collectiviteit" vul je het collectiviteitsnummer 204118901 in. Heb je je lidmaatschapsnummer bij de hand? Wij vragen je deze in te vullen.

Geef collectiviteit door

Heb je al een verzekering bij ons met het collectief via It Fryske Gea?
Dan hoeft je dit niet jaarlijks aan ons door te geven. Wanneer je geen wijziging doet in je collectiviteit blijft deze voor het nieuwe verzekeringsjaar op je zorgverzekering.

Ben je al verzekerd bij De Friesland maar nog geen lid van It Fryske Gea?
Dan moet je jezelf eerst aanmelden bij It Fryske Gea. Vervolgens kun je via bovenstaande stappen de collectiviteit toevoegen op je zorgverzekering.

Overstappen is simpel
Ben je nog niet verzekerd bij De Friesland? Meld je voor 1 januari bij ons aan. Wij zeggen automatisch je huidige zorgverzekering voor je op. Liever persoonlijk contact? Bel ons via (058) 291 31 31. We helpen je graag verder.

Bereken premie en stap over

Voordelen Groen & Fit

  • Korting op aanvullende verzekeringen, ook voor gezinsleden
  • Vitaal voordeel met het vitaliteitsprogramma Samen Fitter
  • 10% korting op reisverzekering

Vitaal voordeel met Samen Fitter

Samen Fitter is het vitaliteitsprogramma van De Friesland dat jou helpt naar een gezondere versie van jezelf. Doe je ook mee? Voor klanten is er vitaal voordeel, bijvoorbeeld in de Samen Fitter webshop.

Hoe helpt Samen Fitter mij met mijn eigen gezondheid?

Met onze vitaliteitstest kun je kijken wat nu al goed gaat en wat nog wat aandacht nodig heeft. In de Samen Fitter app vind je uitdagingen die je helpen om jouw gezonde stappen te nemen. Of bezoek samenfitter.nu voor (nog) meer inspiratie én motivatie.

Hoe ontvang ik vitaal voordeel?

In februari 2024 ontvangen alle verzekerden boven de 18 jaar automatisch een voucher met shoptegoed voor Samen Fitter van € 5,- voor de webshop.

Maak nu al gebruik van 50% korting op deze producten en diensten:

  • een abonnement bij Thuissporten Fitchannel;
  • ontbijt of maaltijdpakketten bij Poiesz supermarkten (exclusief samengesteld voor onze Samen Fitter deelnemers);    
  • een e-boek van één van onze experts zoals ‘Bevrijd van pijn’ van Louis Zantema en ‘Epke’ van en over Epke Zonderland.

Als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat worden onderstaande kosten volledig vergoed, volgens de polisvoorwaarden. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je minder vergoed. Vanaf 18 jaar betaal je eigen risico voor onderstaande zorg.

Naar alle vergoedingen

Bekijk de voorwaarden en volledige informatie in de polisvoorwaarden

* Deze kosten vallen niet onder het eigen risico vanaf 18 jaar.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer