Aansprakelijkheidsverzekering

Heerlijk! Uw kinderen leren fietsen en verkennen de buurt nog beter. In hun enthousiasme letten ze niet goed op. Een andere fietser moet nu uitwijken en komt ten val. Resultaat: schade aan zijn fiets en lichamelijke klachten...

Wereldwijd verzekerd bij schade

Niet alleen in uw buurt kan de aansprakelijkheidsverzekering van pas komen. Ook als u in het buitenland bent en bijvoorbeeld schade maakt aan een gehuurde vakantiewoning. De aansprakelijkheidsverzekering geldt voor u en de mensen met wie u samenwoont. Bijvoorbeeld uw partner of kinderen. Zelfs voor uw huisdier.

Verstandig om af te sluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Toch is het verstandig om wel een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. U bent dan verzekerd als u per ongeluk schade aan spullen van een ander veroorzaakt of als iemand anders gewond door u raakt. Wilt u schade aan anderen die u, uw gezin of uw huisdieren veroorzaken verzekeren? Kies voor de aansprakelijkheidsverzekering van onze partner Centraal Beheer.

Uw voordelen

  • 8% korting als klant van De Friesland 
  • U bent overal ter wereld verzekerd 
  • Ook verzekerd bij schade aan spullen van een ander

Bereken uw premie

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) genoemd. Het is een verzekering die schade vergoedt die u per ongeluk aan anderen of spullen van iemand anders toebrengt.

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel verstandig. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er is altijd een kans dat u per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders. De schade kan in honderden tot duizenden euro's oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u het risico van aansprakelijkheid van uzelf en uw gezin.
De particuliere aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schade door uw motorrijtuig. Hiervoor heeft u een verplichte WA-verzekering nodig.

Al een verzekering bij Centraal Beheer?

Heeft u al een verzekering bij Centraal Beheer maar nog geen korting? Neem contact op met Centraal Beheer. De korting wordt dan direct toegepast.

Heeft u een vraag over een schadeverzekering van Centraal Beheer?

055 579 8000

Maandag t/m vrijdag: 08.00-21.00 uur. En op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur.

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor