Aansprakelijkheidsverzekering

Heerlijk! Je kinderen leren fietsen en verkennen de buurt nog beter. In hun enthousiasme letten ze niet goed op. Een andere fietser moet nu uitwijken en komt ten val. Resultaat: schade aan zijn fiets en lichamelijke klachten...

Wereldwijd verzekerd bij schade

Niet alleen in jouw buurt kan de aansprakelijkheidsverzekering van pas komen. Ook als je in het buitenland bent en bijvoorbeeld schade maakt aan een gehuurde vakantiewoning. De aansprakelijkheidsverzekering geldt voor jou en de mensen met wie je samenwoont. Bijvoorbeeld je partner of kinderen. Zelfs voor je huisdier.

Verstandig om af te sluiten

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Toch is het verstandig om wel een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Je bent dan verzekerd als je per ongeluk schade aan spullen van een ander veroorzaakt of als iemand anders gewond door jou raakt. Wil je schade aan anderen die jij, je gezin of je huisdieren veroorzaken verzekeren? Kies voor de aansprakelijkheidsverzekering van onze partner Centraal Beheer.

Jouw voordelen

  • 8% korting als klant van De Friesland 
  • Je bent overal ter wereld verzekerd 
  • Ook verzekerd bij schade aan spullen van een ander

Bereken je premie

Veelgestelde vragen

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een AVP (aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren) genoemd. Het is een verzekering die schade vergoedt die je per ongeluk aan anderen of spullen van iemand anders toebrengt.

Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel verstandig. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er is altijd een kans dat je per ongeluk schade toebrengt aan iemand anders. De schade kan in honderden tot duizenden euro's oplopen. Met een aansprakelijkheidsverzekering bescherm je het risico van aansprakelijkheid van jezelf en je gezin.
De particuliere aansprakelijkheidsverzekering geldt niet voor schade door je motorrijtuig. Hiervoor heb je een verplichte WA-verzekering nodig.

Al een verzekering bij Centraal Beheer?

Heb je al een verzekering bij Centraal Beheer maar nog geen korting? Neem contact op met Centraal Beheer. De korting wordt dan direct toegepast.

Heb je een vraag over een schadeverzekering van Centraal Beheer?

055 579 8000

Maandag t/m vrijdag: 08.00-21.00 uur. En op zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer