Domeinoverstijgend Loket

Soms ligt een zorgvraag op het snijvlak van de verschillende zorgwetten of organisaties zoals gemeenten, zorgverzekeraar of zorgkantoor. Dan is het niet altijd duidelijk hoe en door wie de zorg het beste geboden kan worden. Dan is het fijn als er een plek is waar je met dit soort vragen terecht kunt. Dat kan bij het Domeinoverstijgend Loket.

De juiste zorg op de juiste plek

Twijfel je over waar je zorgvraag thuishoort of weet je niet hoe de benodigde zorg geregeld kan worden? Bijvoorbeeld als je kind 18 jaar wordt en vanuit de Jeugdzorg nog vervolgzorg nodig heeft. Of wanneer je wilt uitzoeken hoe je vader op leeftijd goed zelfstandig thuis kan blijven wonen. Voor dit soort zorgvragen kun je contact opnemen met het Domeinoverstijgend Loket.

Samen met jou zoeken we naar een oplossing

In het team Domeinoverstijgend Loket werken medewerkers van De Friesland en Zorgkantoor Friesland. Zij denken met je mee over jouw zorgvraag. De medewerkers kennen de mogelijkheden en zoeken, met jou, naar een oplossing. Daarvoor overleggen de medewerkers eventueel met verschillende partijen zoals met de gemeente waar iemand woont, een zorginstelling of met een wijkgebiedsteam. Je bereikt het team op maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur op telefoonnummer 058-291 32 32.

Inwoners zo goed mogelijk bijstaan

'Ons zorgsysteem is opgedeeld in verschillende wetten en domeinen. Maar als zorgvrager wil je gewoon een duidelijk antwoord op jouw zorgvraag. De medewerkers van het Domeinoverstijgend Loket denken mee zodat iemand zo snel mogelijk te juiste zorg op de juiste plek krijgt. Daarmee voorkomen we ook dat de zorgproblematiek zwaarder of complexer wordt.' - Cid Berger, directeur De Friesland.

Samen de zorg verbeteren

Krijgen de medewerkers van het Domeinoverstijgend Loket vaak dezelfde vragen of veel vragen over een bepaalde vorm van zorg? Dan kijken we of we de oorzaak van die vragen kunnen vinden en aanpakken. Zo maken we samen het zorglandschap overzichtelijker en efficiƫnter.

Stichting De Friesland investeert in vernieuwing en innovatie in de zorg

Het Domeinoverstijgend Loket is een mooi voorbeeld van een initiatief dat ondersteund wordt door Stichting De Friesland. Wil je meer weten over Stichting De Friesland? Of heb je zelf een mooi project dat wel een financiĆ«le bijdrage kan gebruiken?

Kijk op de website van Stichting De Friesland

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer