Marrit met haar zoontje Jack aan de eettafel

Domeinoverstijgend Loket

Het Domeinoverstijgend Loket van De Friesland helpt je bij ingewikkelde zorgvragen. Samen met jou zorgen we voor een oplossing.

Wij helpen je met jouw zorgvraag

Soms heb je een vraag op het gebied van zorg en ondersteuning waarvan je niet weet of je hiervoor terecht kan bij je zorgverzekeraar, gemeente of zorgkantoor. Wij zijn jouw gids in de zorg en helpen je graag verder.

MUZIEK DE FRIESLAND SPEELT AF

(Beeldtitel: Domeinoverstijgend Loket. Wat is dat?)

Voice-over: Wat is het Domeinoverstijgend Loket?

(De presentatrice verschijnt in beeld. Ze wordt voorgesteld als Carina van het Domeinoverstijgend Loket.)

Carina: Soms heb je een ingewikkelde zorgvraag. En weet je niet of je bij de zorgverzekeraar, gemeente, of zorgkantoor moet zijn om de zorg of ondersteuning te regelen. Op zo'n moment is het Domeinoverstijgend Loket van De Friesland er voor jou.

(Rondom Carina verschijnt een landschap met gebouwen van allerlei verschillende partijen. Hierboven zweeft de titel: Domeinoverstijgend Loket. Vanuit de verschillende partijen worden vragen gesteld, en het Domeinoverstijgend Loket geeft antwoord.)

Voice-over: Oke! En voor wie is het Domeinoverstijgend Loket?

Carina: Wij zijn er voor iedereen in Friesland. Je hoeft dus niet bij ons verzekerd te zijn.

(Naast Carina verschijnt een kaart van Friesland. Deze vult zich helemaal met een kleur.)

Wij helpen je graag verder. Of je nou een vraag hebt voor jezelf, je partner, kind of ouder. We zijn er ook voor begeleiders en professionals in de zorg.

(Beeldtekst: We helpen iedereen verder!)

Voice-over: Met wat voor soort vragen kan ik bij jullie aankloppen?

Carina: Stel, je wilt uitzoeken hoe iemand op leeftijd of met een handicap de juiste hulpmiddelen krijgt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Of als je kind 18 wordt en vervolgzorg nodig heeft. Of als je echt geen idee hebt waar je met je zorgvraag heen moet.

Voice-over: Ah oke! En wat doen jullie dan precies?

Carina: Wij overleggen met verschillende partijen zoals de gemeente, een zorginstelling, of wijk- en gebiedsteam. Wat en wie maar nodig is om de zorgvraag te beantwoorden.

(Rondom Carina verschijnt een landschap met gebouwen van verschillende partijen. Tussen Carina en deze gebouwen lopen lijnen die ze met elkaar verbinden.)

De zorg is namelijk ingewikkeld georganiseerd. Er zijn verschillende domeinen en zorgwetten die de zorg regelen.

(Rondom Carina verschijnen tekstblokken.)

(Beeldtekst: Medisch domein. Wet maatschappelijke ondersteuning. Sociaal domein. Wet langdurige zorg. Zorgverzekeringswet. Jeugdwet.)

Wij kennen deze wetten en domeinen en kunnen samen met jou naar de beste oplossing zoeken.

(Een blok met de tekst "Domeinoverstijgend Loket" verschijnt in beeld en wordt over de rest van de tekstblokken heen geplaatst.)

Voice-over: Dat klinkt goed! Hoe kom ik met jullie in contact?)

(Beeldtekst: 058 291 32 32. Iedere werkdag open van 09.00 - 12:00.)

Carina: Van maandag tot en met vrijdag staan we graag voor je klaar. Dus bel ons als je hulp nodig hebt.

(Beeldtitel: Ga naar onze website voor meer informatie.)

(De video eindigt met het logo van De Friesland in beeld.)

(Beeldtekst: defriesland.nl/loket)

MUZIEK DE FRIESLAND SPEELT VERDER TOT HET EIND VAN DE VIDEO

Waarmee kunnen wij helpen?

Twijfel je over waar je zorgvraag thuishoort of weet je niet hoe en waar je de zorg moet regelen?  Bijvoorbeeld als je wilt uitzoeken hoe iemand op leeftijd of met een handicap de juiste hulpmiddelen krijgt, om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Of wanneer je kind 18 jaar wordt en vervolgzorg nodig heeft. Voor dit soort vragen kun je contact opnemen met het Domeinoverstijgend Loket.

Voor wie is het Domeinoverstijgend Loket?

Het loket is er voor iedereen in Friesland. Je hoeft dus niet bij ons verzekerd te zijn. Of je nou een vraag hebt voor jezelf, je partner, kind of ouder. Wij helpen iedereen graag verder.

Domeinoverstijgend Loket ook voor professionals in de zorg

We zijn er óók voor begeleiders en professionals in de zorg. Bijvoorbeeld voor huisartsen, wijkverpleging en wijkgebiedsteams. Samen gaan we voor een passende oplossing voor de patiënt of cliënt.

Samen zoeken we naar een oplossing

In het team Domeinoverstijgend Loket werken medewerkers van De Friesland en Zorgkantoor Friesland. Zij denken met je mee over jouw vraag. De medewerkers kennen de mogelijkheden en zoeken, met jou, naar een oplossing. Daarvoor overleggen ze met verschillende partijen zoals met een wijkgebiedsteam van jouw gemeente of zorgverleners.

Contact met het Domeinoverstijgend Loket

Je bereikt ons op kantoordagen van 9.00 tot 12.00 uur op (058) 291 32 32.

Waarom een Domeinoverstijgend Loket

De zorg in Nederland is goed, maar ook ingewikkeld georganiseerd. Er zijn verschillende zorgwetten die de zorg regelen: de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Deze wetten worden door verschillende instanties uitgevoerd. Denk aan zorgverzekeraars, gemeenten, en zorgkantoren. Het is niet altijd duidelijk bij welke instantie je terecht kunt om de juiste zorg en ondersteuning te regelen. Om de inwoners van Friesland, begeleiders en professionals in de zorg te helpen, is De Friesland, samen met Zorgkantoor Friesland het Domeinoverstijgend Loket gestart.

Het Domeinoverstijgend Loket ontving bij de oprichting een financiële bijdrage van Stichting De Friesland. Stichting De Friesland ondersteunt vernieuwende projecten die bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van zorg en het leven van mensen.

Gerelateerde artikelen

Artikel
2 minuten

Jack goed geholpen door Domeinoverstijgend Loket

Bij het Domeinoverstijgend Loket zoeken we naar een oplossing voor een ingewikkelde zorgvraag. Dankzij onze hulp is het leven van Jack (3) een stuk gemakkelijker geworden.
Mevrouw Jongsma aan de keukentafel met een daisyspeler
Artikel
3 minuten

Mevrouw Jongsma’s ervaring met Domeinoverstijgend Loket

Het Domeinoverstijgend Loket biedt hulp bij ingewikkelde zorgvragen.
Zorg consultant Carina staat in het centrum van Leeuwarden
Artikel
3 minuten

Jouw gids door het zorglandschap

Het Loket helpt mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Als de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben, nét buiten alle potjes valt en ze overal ‘nee’ te horen krijgen.
8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer