Wachtlijstbemiddeling

Moet je lang wachten op je behandeling? Onze wachtlijstcoördinator zoekt graag voor je uit of je ergens anders sneller terecht kunt.

85 dagen sneller geholpen

Het is vervelend als je lang moet wachten op een behandeling. Wachtlijstbemiddeling - ook wel zorgbemiddeling genoemd - kan ervoor zorgen dat je eerder je medische behandeling krijgt. Gemiddeld word je 85 dagen sneller geholpen wanneer je onze collega’s van Wachtlijstbemiddeling inschakelt.

Wil je sneller worden geholpen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en/of bemiddeling. Wij zoeken, binnen en buiten je regio, naar een zorgaanbieder die je behandeling uitvoert. Je besluit uiteindelijk altijd zelf of je hiervan gebruikmaakt.

Zo vraag je wachtlijstbemiddeling aan

Wachtlijstbemiddeling kun je telefonisch of makkelijk online aanvragen.

Telefonisch voor persoonlijk advies

Voor persoonlijk advies kun je met ons bellen via: (058) 291 33 00 op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk wordt geholpen.

Wachtlijstbemiddeling voor een ander regelen

Vraag je wachtlijstbemiddeling voor iemand anders aan? Dan moet hij/zij bij het gesprek aanwezig zijn om ons toestemming te geven voor deze bemiddeling. Zo kunnen wij goed ingaan op de medische situatie. En je niet alleen voorzien van algemene informatie. Je ouder, partner of je kind kan er ook voor kiezen om een machtiging af te geven. Zodoende hoeft hij/zij niet altijd bij het gesprek aanwezig te zijn. Meer over machtiging regelen

Makkelijk en snel online

Vraag makkelijk en snel online zorgbemiddeling aan. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk wordt geholpen.

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Tips

We kunnen je het beste helpen als je tijdig aangeeft dat je te lang moet wachten. Wij kunnen ook bemiddelen voor:

  • Een second opinion bij een ander ziekenhuis of andere zorginstelling.
  • Behandeling van een zeldzame aandoening in een ander ziekenhuis.
  • Een alternatief voor een behandeling in het buitenland.

Ook wanneer je informatie wilt over de kwaliteit van een behandelend specialist of wanneer je een andere huisarts of tandarts zoekt, kun je bij Wachtlijstbemiddeling terecht. Of kijk op tandarts.nl om te zien welke tandartspraktijk er bij jou in de buurt zit. Wij geven geen informatie over patiëntenverenigingen.

Wachttijden

Wij hebben met zorgaanbieders afgesproken dat zij zorg verlenen binnen de wachttijden van de zogenoemde ‘Treeknormen’. Dit zijn normen voor aanvaardbare wachttijden voor niet-acute zorg.

In onderstaande tabel lees je welke wachttijden wij bijvoorbeeld voor medisch-specialistische zorg hanteren. Staat je zorg er niet tussen? Bekijk alle afgesproken normen voor tijdigheid en bereikbaarheid van zorg.

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Soort behandeling Maximale wachttijden
Toegangstijd voor polikliniek 4 weken
Wachttijd voor diagnostiek en indicatiestelling 4 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (dagopname) 6 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (kliniek) 7 weken
8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer