Wachtlijstbemiddeling

Het is vervelend als u in deze coronatijd lang moet wachten op een behandeling. Neem contact met onze wachtlijstcoördinatoren op zodra uw wachttijd bekend is. Zij zoeken samen met u een ander ziekenhuis of behandelcentrum. Zo krijgt u vaak sneller de juiste zorg.
""

Gemiddeld 40 dagen sneller geholpen

Gemiddeld wordt u 40 dagen sneller geholpen door de bemiddeling van onze collega’s van Wachtlijstbemiddeling. Dit is het gemiddeld aantal dagen waarmee we over 2020 een verzoek tot bemiddeling voor medisch specialistische zorg konden versnellen.

We noemen wachtlijstbemiddeling ook wel zorgbemiddeling. Is de wachttijd voor uw zorg langer dan aanvaardbaar, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en/of bemiddeling. Wij zoeken, binnen en buiten uw regio, naar een zorgaanbieder die uw behandeling uitvoert.

Wachtlijsbemiddeling kan ervoor zorgen dat u eerder uw medische behandeling krijgt. U besluit uiteindelijk altijd zelf of u hiervan gebruikmaakt.

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Wilt u sneller worden geholpen? Dan helpen wij u graag met wachtlijstbemiddeling. U kunt voor persoonlijk advies zowel telefonisch als online contact opnemen met de wachtlijstcoördinator.

Zo vraagt u wachtlijstbemiddeling aan


Telefonisch voor persoonlijk advies
Voor persoonlijk advies kunt u met ons bellen via: (058) 291 33 00 op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk wordt geholpen.

Makkelijk en snel online
Vraag makkelijk en snel online zorgbemiddeling aan. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk wordt geholpen.

Online aanvragen

Wachttijden

Wij hebben met zorgaanbieders afgesproken dat zij zorg verlenen binnen de wachttijden van de zogenoemde ‘Treeknormen’. Dit zijn normen voor aanvaardbare wachttijden voor niet-acute zorg.

We hanteren bijvoorbeeld voor medisch-specialistische zorg de volgende wachttijden:

Soort behandeling Maximale wachttijden
Toegangstijd voor polikliniek 4 weken
Wachttijd voor diagnostiek en indicatiestelling 4 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (dagopname) 6 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (kliniek) 7 weken

Bekijk alle afgesproken normen voor tijdigheid en bereikbaarheid van zorg

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor