Wachtlijstbemiddeling

Moet u lang wachten op uw behandeling? Onze wachtlijstcoördinator zoekt graag voor u uit of u ergens anders sneller terecht kan. 

70 dagen sneller geholpen

Het is vervelend als u lang moet wachten op een behandeling. Wachtlijstbemiddeling - ook wel zorgbemiddeling genoemd - kan ervoor zorgen dat u eerder uw medische behandeling krijgt. Gemiddeld wordt u 70 dagen sneller geholpen wanneer u onze collega’s van Wachtlijstbemiddeling inschakelt.

Wilt u sneller worden geholpen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies en/of bemiddeling. Wij zoeken, binnen en buiten uw regio, naar een zorgaanbieder die uw behandeling uitvoert. U besluit uiteindelijk altijd zelf of u hiervan gebruikmaakt.

Zo vraagt u wachtlijstbemiddeling aan

Wachtlijstbemiddeling kunt u telefonisch of makkelijk online aanvragen.

Telefonisch voor persoonlijk advies

Voor persoonlijk advies kunt u met ons bellen via: (058) 291 33 00 op maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk wordt geholpen.

Wachtlijstbemiddeling voor een ander regelen

Vraagt u wachtlijstbemiddeling voor iemand anders aan? Dan moet hij/zij bij het gesprek aanwezig zijn om ons toestemming te geven voor deze bemiddeling. Zo kunnen wij goed ingaan op de medische situatie. En u niet alleen voorzien van algemene informatie. Uw ouder, partner of uw kind kan er ook voor kiezen om een machtiging af te geven. Zodoende hoeft hij/zij niet altijd bij het gesprek aanwezig te zijn. Meer over machtiging regelen

Makkelijk en snel online

Vraag makkelijk en snel online zorgbemiddeling aan. De wachtlijstcoördinator zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk wordt geholpen.

Wachtlijstbemiddeling aanvragen

Tips

We kunnen u het beste helpen als u tijdig aangeeft dat u te lang moet wachten. Wij kunnen ook bemiddelen voor:

  • Een second opinion bij een ander ziekenhuis of andere zorginstelling.
  • Behandeling van een zeldzame aandoening in een ander ziekenhuis.
  • Een alternatief voor een behandeling in het buitenland.

Ook wanneer u informatie wilt over de kwaliteit van een behandelend specialist of wanneer u een andere huisarts of tandarts zoekt, kunt u bij Wachtlijstbemiddeling terecht. Of kijk op tandarts.nl om te zien welke tandartspraktijk er bij u in de buurt zit. Wij geven geen informatie over patiëntenverenigingen.

Wachttijden

Wij hebben met zorgaanbieders afgesproken dat zij zorg verlenen binnen de wachttijden van de zogenoemde ‘Treeknormen’. Dit zijn normen voor aanvaardbare wachttijden voor niet-acute zorg.

In onderstaande tabel leest u welke wachttijden wij bijvoorbeeld voor medisch-specialistische zorg hanteren. Staat uw zorg er niet tussen? Bekijk alle afgesproken normen voor tijdigheid en bereikbaarheid van zorg.

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Soort behandeling Maximale wachttijden
Toegangstijd voor polikliniek 4 weken
Wachttijd voor diagnostiek en indicatiestelling 4 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (dagopname) 6 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (kliniek) 7 weken
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor