Op zoek naar een nieuwe huisarts

Je huisarts is je allereerste contact voor vragen over jouw gezondheid of als je ziek bent. Vaak is je huisarts ook je vertrouwenspersoon, met wie je – zeker als er zorg nodig is – een band opbouwt. We vinden het daarom belangrijk dat iedereen een huisarts heeft. Het liefst in de buurt. Maar niet overal in Nederland zijn voldoende huisartsen.

We helpen bij het zoeken naar nieuwe huisartsen

In Nederland is de laatste jaren niet een goede verdeling van huisartsen. In delen van Nederland, zoals Friesland en Zeeland is het vaak moeilijk een opvolger te vinden voor een huisarts die wil stoppen met zijn of haar praktijk. In bijvoorbeeld de Randstad gaat dat nog veel gemakkelijker. Daarom zijn we samen met huisartsenverenigingen, Dokterswacht Friesland, de Friese gemeenten en andere partners al een tijdje actief bezig om huisartsen te zoeken.

Zoek je een nieuwe huisarts?

Ben je verhuisd en heb je nog geen huisarts in je nieuwe woonplaats of is je huisarts gestopt en is er geen opvolger? We helpen je graag bij het zoeken naar een nieuwe huisarts. Meld je aan op onze wachtlijst en wij gaan voor jou opzoek naar een huisarts bij je in de buurt.

Ik wil op de wachtlijst voor een huisarts

Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts om een andere reden die hierboven genoemd staat? Gebruik dan onze Zorgzoeker om naar een huisarts bij jou in de buurt te zoeken.

Huisartsenzorg op de Waddeneilanden

We vinden het belangrijk dat iedereen een huisarts in de buurt heeft. Ook op de Waddenheilanden, waar te weinig mensen wonen voor een normale praktijk. Daarom financieren wij deze huisartsenzorg. Ook klanten van andere zorgverzekeraars kunnen gebruik maken van deze huisartsenzorg.

Nieuw: beeldbellen en meekijkconsulten

Mede door de coronacrisis versnelt de digitalisering van de zorg. Zo zijn de digitale consulten via beeldbellen ingevoerd. Ook digitale meekijkconsulten zijn in opkomst. Bij deze consulten raadpleegt de huisarts een medisch specialist in een ziekenhuis over de klacht van de patiënt.

Antwoord op jouw gezondheidsvraag met Dokter Appke

Als extra service voor onze verzekerden heeft De Friesland Dokter Appke ontwikkeld: een app voor gezondheidsvragen. Thuis of op reis kun je jouw gezondheidsvraag stellen via deze app.  Als klant kun je ook online beeldbellen met een huisarts.

Je zorg goed geregeld

We willen dat je de zorg en ondersteuning krijgt die je nodig hebt. We investeren in preventie en innovatie, werken nauw samen binnen het zorg en sociaal domein én zetten ons dagelijks in om de zorg goed en toegankelijk te houden voor iedereen.

Lees meer over je zorg goed geregeld

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Actueel, nieuws en media

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer