Gezondheid en Zorg

Vind hier inspiratie voor een gezond en vitaal leven en krijg meer inzicht in de wereld van zorg en alles wat daar bij komt kijken. Lees ook ervaringsverhalen van klanten en meningen van professionals.

Vitaal leven

Artikel
3 minuten

Lina Pol

Lina fietst met oudere mensen die dat zelf niet meer kunnen. ‘Voor hen is het een uitje. Zo’n fietstocht kan echt het verschil maken in iemands dag.’

Artikel
3 minuten

Fittest voor 65-plussers

In Friesland kunnen 65-plussers een fittest afnemen. De test bestaat uit vragen, metingen en oefeningen. Na afloop krijgen deelnemers advies op maat.

Hilda in haar brandweerpak bij de brandweerauto
Artikel
3 minuten

Hilda Bonekamp-Dolstra

Wat ze ook doet, waar ze ook is: als de pieper gaat, heeft Hilda Bonekamp-Dolstra nog maar één doel: zorgen dat ze zo snel mogelijk op de kazerne komt. Hilda is vrijwilliger bij de brandweer in haar woonplaats Mantgum.

Vitaal werken

Artikel
3 min

Aan de slag met je leefstijl met Mirro

Als collectief verzekerde bij De Friesland kun je gratis gebruik maken van online zelfhulpmodules van Mirro. Deze helpen je om mentaal fitter te maken.

Zorg in de regio

Naar artikel snelle hulp voor jongeren
Artikel
2 min

Jongeren snel helpen

Je ouders gaan scheiden, waardoor je je boos en somber voelt. Je wordt gepest op school of je vindt het lastig om contact te leggen met anderen. Het zijn allemaal problemen waarmee kinderen en jongeren bij POH-GGZ Jeugd kunnen aankloppen.

Zorg verbeteren

Artikel
5 min

PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving)

De PGO is een belangrijk ontwikkeling in de digitalisering van de zorg. Het is een handige app waar al je medische informatie in staat. Op termijn moeten PGO’s zorgen voor betere communicatie en efficiëntie in de zorg.

Artikel
3 minuten

Jouw gids door het zorglandschap

Het Loket helpt mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Als de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben, nét buiten alle potjes valt en ze overal ‘nee’ te horen krijgen.

Nieuwsbericht
2 min

Nieuwe financiële mogelijkheden

Al sinds 2011 ondersteunt Stichting De Friesland vernieuwende zorgprojecten in Friesland. Dat blijven ze doen én ze breiden de mogelijkheden om financiële steun te bieden uit.

Zorg verzekerd

Mevrouw Jongsma aan de keukentafel met een daisyspeler
Nieuwsbericht
2 min

Mevrouw Jongsma’s ervaring met Domeinoverstijgend Loket

Het Domeinoverstijgend Loket biedt hulp bij ingewikkelde zorgvragen.

Artikel
2 min

Geluk zit ‘m ook in goede zorg

We staan voor grote uitdagingen: als samenleving, zorgsector én zorgverzekeraar.

Lotte van Eeken houdt zoontje lachend vast
Artikel
2 min

Het belang van een goede zorgverzekering

Lotte vertelt over het belang van een goede zorgverzekering. Ook als je gezond bent, kan er altijd iets gebeuren waardoor je hoge zorgkosten maakt.

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor