Gezondheid en zorg

Vind hier inspiratie voor een gezond en vitaal leven en krijg meer inzicht in de wereld van zorg en alles wat daar bij komt kijken. Lees ook ervaringsverhalen van klanten en meningen van professionals.

Vitaal leven

Medewerkers De Friesland, Alexander, Carmen en Eelco die samen een schutting aan het vastzetten zijn.
Nieuwsbericht
3 minuten

De Friesland doet mee aan NLdoet

Op 15 en 16 maart vond NLdoet plaats. Ruim 40 werknemers van De Friesland deden mee aan de grootste, landelijke vrijwilligersactie van Nederland.

Artikel
4 min

John en Samira ontdekken het Friese natuurgebied De Alde Feanen

Twee mensen die elkaar niet kennen, maken een wandeling. Een mooie manier om plekken te ontdekken en elkaar te leren kennen. John de Vries en Samira Dzaka wandelen door natuurgebied De Alde Feanen.

Artikel
4 min

Sylvan en Soraya wandelen én rollen door natuurgebied Ketliker Skar

Twee mensen die elkaar niet kennen, maken een wandeling. Onderweg leren ze nieuwe plekken en elkaar kennen. Soraya Mous (23) en Sylvan Canrinus (25) wandelen én rollen door het Ketliker Skar bij Katlijk.

Vitaal werken

Interview
4 min

HR-manager Friesland Lease enthousiast over masterclass

HR-manager Maaike van Friesland Lease vertelt over de masterclass serie duurzame inzetbaarheid van De Friesland die zij heeft gevolgd.

Artikel
3 min

Medewerkers Van den Brug worden slapend fitter

Slapend fitter worden? Medewerkers bij Van den Brug wel dankzij het vitaliteitsprogramma FitterUp met Healthcoin van De Friesland.

Artikel
2 min

Vitaliteitsbeleid: bemoeizucht of betrokkenheid?

Mascha Perquin werkt al sinds 2011 samen met De Friesland aan vitaliteit op de werkvloer. In dit artikel vertelt ze wat een goed vitaliteitsbeleid volgens haar inhoudt.

Zorg in de regio

Huisarts geeft uitleg aan patiënt
Nieuwsbericht
2 min

Wat doen wij aan het huisartsentekort?

We hebben in Noord-Nederland een tekort aan huisartsen. Wij werken nauw samen met o.a. de Friese Huisartsen Vereniging, Dokterswacht, provincie en gemeenten aan oplossingen.

Stichting De Friesland draagt € 600.000 bij aan Leeuwarden Oost, kinderen spelen op een voetbalveld
Nieuwsbericht
3 min

Stichting De Friesland investeert in programma Leeuwarden Oost

De stichting draagt de komende drie jaar voor €600.000 bij aan het programma Leeuwarden Oost. Doel is om gezondheid, leefbaarheid en veiligheid van bewoners te bevorderen.

Nynke van der Meulen aan het woord over de Friese Preventieaanpak
Nieuwsbericht
2 min

Staatssecretaris Van Ooijen enthousiast over Friese Preventieaanpak

In een werkbezoek aan Friesland is Van Ooijen bijgepraat over hoe we samen met partners inzetten op preventie en hoe we gezondheid en welzijn van Friese inwoners verbeteren

Zorg verbeteren

Artikel
6 minuten

Gezond kindergebit: zo voorkom je later problemen

Twee keer per dag, twee minuten tandenpoetsen. Is dat bij jou thuis vaste prik? Of schiet het er nog weleens bij in? Als kinderen al op jonge leeftijd leren om goed voor hun gebit te zorgen, hebben ze daar hun hele leven profijt van. ‘Hoe jonger we kinderen in de tandartsstoel hebben, des te beter.’

Froukje Jackson en Ineke Postma op bankje bij gebouw van NHL-Stenden
Interview
5 min

Extra mentale veerkracht voor studenten

Faalangst, somberheid, studiestress: de helft van alle studenten ervaart mentale klachten. Maar, hoe ga je daarmee om? En hoe kun je elkaar daarbij helpen? Vliegensvlug Vooruitstruikelen helpt studenten om steviger in het leven te staan.

Zorg consultant Carina staat in het centrum van Leeuwarden
Artikel
2 min

Martijn zit vast in de zorg – en hij is niet de enige

Steeds vaker krijg ik telefoontjes over patiënten die geen zorg meer nodig hebben, maar nergens naartoe kunnen. Ik doe er altijd alles aan om een oplossing te vinden voor dit 'woonprobleem'.

Zorg verzekerd

Artikel
3 min

Waarom wij het met elkaar over preventie moéten hebben!

Wij vinden het belangrijk dat goede zorg beschikbaar blijft voor ons allemaal. Nu, maar ook over tien jaar. Daarom stopt De Friesland veel energie in preventie. Nynke vertelt er meer over.

Artikel
4 min

Jack (3) goed geholpen door Domeinoverstijgend Loket

Bij het Domeinoverstijgend Loket zoeken we naar een oplossing voor een ingewikkelde zorgvraag. Dankzij onze hulp is het leven van Jack (3) een stuk gemakkelijker geworden.

Artikel
3 min

Hart voor Noord-Nederland

Het Noorden heeft veel kwaliteiten. Die moeten we koesteren. Het zijn ook waarden waarin we moeten blijven investeren. Nu misschien wel meer dan ooit. Want onze regio staat voor grote uitdagingen.

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer