Declareren

Declareert u via De Friesland App, of via Mijn De Friesland? Dan staat uw geld in de meeste gevallen binnen 3 werkdagen op uw rekening. Verstuurt u uw declaratie per post, dan duurt het iets langer. U heeft dan uw geld binnen 10 werkdagen weer op uw rekening staan. Heeft u een rekening bij ons openstaan? Dan verrekenen we de vergoeding hiermee.

Zo kunt u bij ons declareren

In 95% van de gevallen ontvangt u geen rekening omdat de zorgverleners hun nota’s rechtstreeks bij ons indienen. Krijgt u wel een rekening voor uzelf of voor uw gezin? U kunt op de volgende manieren een nota bij ons declareren:

1. Via Mijn De Friesland2. Via De Friesland App


Download in de App Store  Download in de Google Play Store
Lees meer over De Friesland App

3. Post

Of stuur uw nota op naar: De Friesland Zorgverzekeraar, Postbus 270, 8901 BB Leeuwarden. Noteer het verzekerdennummer op de nota. Let op! Deze mogelijkheid geldt niet voor klanten met een Zelf Bewust Polis.

Vervoerskosten declareren 

Maakt u vervoerskosten als gevolg van uw ziekte of invaliditeit? In sommige gevallen komt u dan in aanmerking voor vergoeding van deze kosten. U heeft al een aanvraagformulier ingediend en toestemming van ons ontvangen? U kunt uw reiskosten met een declaratieformulier bij ons declareren. Vergeet u niet uw handtekening op het formulier te zetten? Alleen volledig ingevulde formulieren nemen we in behandeling.

Declaratieformulieren reiskosten

Declaratieformulier eigen vervoer (pdf)
Declaratieformulier openbaar vervoer (pdf)
Declaratieformulier niet-gecontracteerd taxivervoer (pdf)

Declaratieformulieren bezoek- en verblijfkosten

Declaratieformulier bezoek- en verblijfkosten (pdf)
Declaratieformulier overnachtingkosten bij poliklinische behandelcyclus (pdf)

Andere declaratieformulieren

Zorgkosten buitenland

Medische kosten in het buitenland gemaakt of gaat het om geplande zorg in het buitenland? Vul dan altijd het declaratieformulier zorgkosten buitenland (pdf) in. Voor het omrekenen van de vergoeding gebruiken wij de dagelijkste omrekenkoers van de Europese Centrale Bank. Wij gebruiken de koers die gold op de factuurdatum van uw nota.

Peritoneaal dialyseren

Heeft u voor peritoneaal dialyse bijkomende kosten? Met het online declaratieformulier bijkomende kosten in verband met thuisdialyse kunt u deze bij ons indienen.

Nabestaanden, bewindvoerders en grensarbeiders

Heeft u een rekening? U kunt de nota declareren met het online declaratieformulier voor nabestaanden, bewindvoerders en grensarbeiders.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor