Wat gebeurt er als ik een rekening declareer?

Stuur je jouw zorgkosten via Mijn De Friesland of De Friesland App? Dan krijg je jouw vergoeding de volgende werkdag op je rekening. Per post duurt dit maximaal 10 werkdagen. Daarnaast krijg je een declaratieoverzicht. Daarin staat wat we vergoeden.

Declaraties zie je in Mijn De Friesland

Je vind je ingediende declaraties onder zorgkosten in Mijn De Friesland.

Je krijgt een declaratieoverzicht

Het declaratieoverzicht bestaat uit:

  • Een overzicht van de ingediende declaratie.
  • Een brief waarin staat welk bedrag wij vergoeden. Of welk bedrag jij nog aan ons moet betalen.
  • Een overzicht van het eigen risico.

In het declaratieoverzicht zie je of wij de vergoeding betalen uit de basisverzekering, de aanvullende verzekering of de tandartsverzekering. Ook zie je of je een eigen bijdrage hebt. Welke vergoeding je krijgt, hangt af van jouw verzekeringspakket en het eigen risico.

Soms geldt er een eigen risico

Als de gecontracteerde zorgverlener de nota naar ons stuurt, betalen we de nota direct aan de zorgverlener. Wij brengen een eventueel verplicht of vrijwillig eigen risico bij je in rekening. Betaal je de nota zelf en declareer je deze daarna bij ons? Dan houden wij het verplicht en/of vrijwillig eigen risico direct in op het notabedrag. Ziekenhuizen declareren soms 1 jaar na jouw behandeling. Je kunt in 2024 nog een rekening krijgen voor het eigen risico van 2023.

Sneller je declaratieoverzicht bekijken?

Per e-mail kunnen wij je sneller informeren dan per post. Daarom sturen wij steeds meer informatie digitaal. Bijvoorbeeld declaratieoverzichten. In Mijn De Friesland kun je met gemak je nota declareren.

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer