Gespreid betalen eigen risico

Bij De Friesland kunt u uw verplicht eigen risico in termijnen betalen. Dat kan financiële verrassingen achteraf voorkomen.

Eigen risico in het kort

  • Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering.
  • Voor 2023 is het verplicht eigen risico vastgesteld op € 385,- per verzekerde.

De eerste € 385,- aan zorgkosten moet u dus zelf betalen. Dit wettelijk verplicht eigen risico kunt u bij De Friesland gespreid betalen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u het eigen risico voor meerdere personen op hetzelfde moment moet betalen.

 

Betaal uw eigen risico gespreid in 10 termijnen

Zo werkt het

  • U betaalt het verplicht eigen risico in 10 maandelijkse termijnen.
  • De termijnbedragen worden vanaf februari tot en met november elke maand automatisch van uw rekening geschreven.
  • U betaalt uw maandpremie per automatische incasso
  • Bij deze regeling kunt u niet kiezen voor verhoogd vrijwillig eigen risico.

Als blijkt dat u achteraf minder kosten heeft gemaakt, dan storten we het overgebleven bedrag automatisch terug. Voor het eigen risico van 2022 kunt u dit bedrag omstreeks mei 2023 op uw rekening verwachten.

Bekijk de stand van uw eigen risico in Mijn De Friesland

Hoe kunt u zich aanmelden?

Aanmelden kan via Mijn De Friesland of telefonisch via (058) 291 31 31.

Als u gespreid betalen voor 1 februari 2023 aanvraagt, dan gaat de regeling per 1 januari 2023 in. U kunt zich niet meer aanmelden voor gespreid betalen eigen risico in 2022.

 

Maakt u al gebruik van gespreid betalen?

Dan wordt de regeling ieder jaar automatisch voor u verlengd. U kunt via Mijn De Friesland altijd aan ons doorgeven als u wilt stoppen. Dit kan tot 1 februari van het nieuwe jaar. Geeft u het na die datum door, dan stopt het gespreid betalen per 1 januari van het volgende jaar.

Vragen over gespreid betalen eigen risico

U kunt gespreid betalen stopzetten in Mijn De Friesland. Dit doet u door gespreid betalen eigen risico op 'uit' te zetten en vervolgens op 'regeling wijzigen' te drukken.

Gespreid betalen stopzetten in Mijn De Friesland

U kunt tot 1 februari van het nieuwe jaar doorgeven dat u de regeling wilt stopzetten. Geeft u het na 1 februari door, dan stopt de regeling per 1 januari van het volgende jaar. De regeling stopt sowieso als uw verzekering stopt.

U doet mee aan de regeling gespreid betalen eigen risico en heeft minder eigen risico verbruikt. Nu wilt u weten wanneer u het teveel betaalde eigen risico terug krijgt.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • U ontvangt in april van het volgende jaar een brief met het bedrag dat u terugkrijgt. We storten het bedrag automatisch terug. Voor het eigen risico van 2022 kunt u dit bedrag omstreeks mei 2023 op uw rekening verwachten.
  • Declaraties die u zelf declareert en die onder uw eigen risico vallen betalen we aan u uit. Heeft u in april niet al uw eigen risico verbruikt? Dan krijgt u het niet verbruikte eigen risico terug, min de kosten van de nota die wij al aan u uitbetaalden.
  • Komen er na april nog rekeningen voor het voorgaande jaar? Dan ontvangt u hiervan een declaratieoverzicht. Dit bedrag brengen we apart in rekening.

Dat is mogelijk. Bij Zorgkosten Betalen in Delen betaalt u pas wanneer u een rekening voor zorgkosten ontvangt.

Lees meer over Zorgkosten Betalen in Delen

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor