Zorgpas

De zorgpas kunt u laten zien aan uw zorgverlener als deze daarom vraagt. De zorgpas is gecombineerd met de Europese zorgpas (EHIC), welke handig is om in het buitenland bij u te hebben.

Over de zorgpas

U krijgt een zorgpas als u een basisverzekering bij ons heeft. De zorgpas is persoonsgebonden. Iedere verzekerde heeft een eigen zorgpas, ook eventueel meeverzekerde kinderen.

Uw zorgpas staat in De Friesland App

Met de digitale zorgpas heeft u de pas van uzelf en van uw medeverzekerden altijd bij de hand. U kunt de zorgpas meteen gebruiken als u De Friesland App downloadt. U vindt de zorgpas in de app bij “Zorgpas” onder het kopje “Meer”.

Voordelen van de zorgpas in de app

  • Altijd up-to-date
  • Minder gevoelig voor fraude; de zorgpas staat veilig achter uw eigen bedachte inlog
  • Minder snel verloren of gestolen
  • Minder plastic, zo dragen we samen een steentje bij aan een beter milieu 

Download De Friesland App

Download in de App Store Download in de Google Play Store

Heeft u nog een geldige ‘plastic’ zorgpas? Dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken tot de datum die op uw zorgpas staat en zolang u bij ons verzekerd bent. De geldigheidsdatum staat op de achterkant van uw zorgpas.

U hoeft daarna geen nieuwe pas aan te vragen want u kunt uw zorgpas vinden in De Friesland App.

Is uw fysieke zorgpas gestolen, bent u uw pas verloren of is uw pas stuk? U hoeft geen nieuwe pas aan te vragen. U vindt uw zorgpas in De Friesland App. Zo heeft u uw zorgpas en EHIC altijd bij de hand.

Wilt u beslist een ‘echte’ zorgpas?
Dan kunt u deze aanvragen via Mijn De Friesland.

Lukt het u niet om de app te downloaden?
Heeft u de juiste Android of iOS versie om de app te kunnen downloaden? Kijk welke versie u nodig heeft om De Friesland App te downloaden. U vindt daar ook de instructie om de app te activeren.

Wilt u De Friesland App niet downloaden of heeft u geen smartphone?
Vraag dan een nieuwe pas aan via Mijn De Friesland.

Ja, de zorgpas bestaat uit 2 delen. De voorkant is uw zorgpas, de achterkant is de EHIC-pas. De EHIC is geldig in Europa en een aantal andere landen. Elke pas heeft een uniek nummer, deze staat op de achterkant.
  1. Heeft u alleen een aanvullende verzekering bij ons? Dan heeft u een zorgpas van de verzekeraar waar u uw basisverzekering heeft.
  2. Het kan zijn dat u geen klant meer bij ons bent. U kunt nog wel van een aantal functies van de app gebruik maken maar de zorgpas(sen) werkt niet meer.
De zorgpas is altijd geldig tot 31 december van het huidige jaar en wordt automatisch verlengd zolang u klant bij ons bent.
De verzekeringnemer ziet de passen van alle medeverzekerden in zijn /haar De Friesland App. Uw partner en kinderen vanaf 12 jaar kunnen zelf De Friesland App installeren en hebben dan de eigen zorgpas in de app.

Is uw partner meeverzekerd op uw polis? Een meeverzekerde ouder die zelf de app heeft, ziet hierin ook de passen van de kinderen.

Als uw basisverzekering bij ons is stopgezet, dan is de zorgpas geldig tot en met de datum van beëindiging. De kosten van medische zorg ná die datum worden niet meer door ons vergoed.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor