111-formulier

Ga je naar Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Servië, Tunesië of Turkije? Dan geldt je EHIC niet. De zorgverlener vraagt dan om een 111-formulier.

Wanneer heb je het 111-formulier nodig?

Als je naar het buitenland gaat en spoedeisende zorg nodig hebt, dan is je EHIC (zorgpas) in de meeste EU landen voldoende. Soms is je EHIC niet voldoende. Dan vraagt de zorgverlener om een 111-formulier. Alleen als je naar een staatsziekenhuis gaat in deze landen voor spoedeisende zorg heb je dit formulier nodig:

  • Turkije    
  • Bosnië-Herzegovina     
  • Montenegro
  • Servië
  • Tunesië

Je hoeft het 111-formulier niet vooraf aan te vragen

Wij regelen het juiste verzekeringsbewijs op het moment dat je het nodig hebt. Bel met De Friesland Alarmcentrale door Eurocross als je spoedeisende zorg nodig hebt in het buitenland. Als het nodig is sturen zij het 111-formulier rechtstreeks naar het ziekenhuis.

Spoedeisende hulp nodig in het buitenland?

Bel De Friesland Alarmcentrale door Eurocross op +31 58 212 02 12.

  • 24/7 bereikbaar.    
  • Het telefoonnummer staat ook op je zorgpas.    
  • Neem zo snel mogelijk contact op. Of laat iemand die met je mee reist contact opnemen.
Tip: sla voor je vertrekt het nummer op in je telefoon.

Het 111-formulier zelf aanmaken

Wil je het formulier toch zelf meenemen op reis? Dan kun je het 111-formulier in Mijn De Friesland zelf aanmaken. Ga je langer dan 90 dagen op reis? Of reis je naar Tunesië? Neem dan contact met ons op. Wij regelen het formulier voor jou en eventuele kinderen tot 18 jaar die meeverzekerd zijn. Je kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 - 18:00 uur via (058) 291 31 31.

Naar Mijn De Friesland Maak je 111-formulier

Op het inlogscherm van DigiD kun je jouw inlogmethode kiezen. Dit staat standaard op inloggen met de DigiD app. Je kunt ook inloggen met een sms-controle. Heb je nog geen extra controle bij je DigiD? Vraag deze dan aan.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer