Vervoerslijn

U moet met de taxi, bus, tram, trein of auto naar het ziekenhuis en wilt een vergoeding? Dan heeft u toestemming van de Vervoerslijn nodig.

U heeft vooraf toestemming nodig

Vul het online formulier in. U krijgt de volgende werkdag een reactie van ons op uw aanvraag.

Regel uw toestemming

Belangrijk om te weten

  • Bestel uw taxi minimaal 24 uur van tevoren.
  • U hoeft de chauffeur zelf eerst niet te betalen. Deze stuurt de nota rechtstreeks naar ons. Voor de kosten van eigen risico of eigen bijdrage krijgt u een nota van ons.
  • De chauffeur is uiterlijk 15 minuten voor of na de afgesproken tijd bij u aanwezig.
  • De chauffeur haalt u op bij de voordeur. Woont u in een flat? Dan de portiekdeur. Bij een zorginstelling haalt de chauffeur u op in de centrale hal.
  • Reist u met meerdere personen in de taxi? De rit kan hierdoor langer duren. Maar nooit meer dan 30 minuten extra.
  • Zorgt u ervoor dat u na uw behandeling op de afgesproken tijd in de centrale hal van de zorginstelling staat? Weet u de tijd niet? U kunt na uw behandeling altijd even bellen met ZCN voor een nieuwe afspraak. U wordt dan binnen een half uur na het bellen opgehaald.

ZCN regelt zittend ziekenvervoer

Het zittend ziekenvervoer met de taxi regelt u met ZCN. ZCN is een ervaren en professionele vervoersorganisatie met een breed netwerk aan vervoerders. Zij zorgen voor de intake, informatieverstrekking, kwaliteitsbewaking en de administratieve afhandeling van het zittend vervoer van De Friesland. U contact opnemen met ZCN via telefoonnummer (088) 579 88 88 of eenvoudig online via de website van ZCN.

 

Wilt u vaker dezelfde rit? U kunt direct contact opnemen met ZCN. Vertrekt u vanaf een ander adres of heeft u een andere bestemming? Hiervoor heeft u opnieuw toestemming nodig van de Vervoerslijn.

Wilt u weten of een bepaalde vervoerder behoort tot het netwerk van ZCN? Dan kunt u contact opnemen met ZCN via (088) 579 88 88. U kunt de door u gekozen vervoerder eventueel ook zelf contact op laten nemen met ZCN.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor