Vind uw zorgverlener

Snel en eenvoudig een zorgverlener vinden die bij uw situatie past. Bijvoorbeeld een apotheek of een ziekenhuis. De Friesland helpt u graag. Op basis van criteria die u belangrijk vindt, krijgt u een overzicht (in Zorgzoeker) van de gevraagde zorgverleners, met daarbij of deze zorgverleners een contract voor bepaalde zorg met ons hebben gesloten.

Alle gecontracteerde zorgverleners zijn in het overzicht opgenomen. Tijdens de overstapperiode kan het zijn dat nog niet alle contracten zijn afgesloten. Het overzicht wordt dagelijks bijgewerkt.

Naar Zorgzoeker

Als op het moment van de start van de zorg de status van het contract nog ‘in behandeling’ is, loopt u het risico dat de zorgverlener geen contract met ons sluit en u de behandeling niet (volledig) vergoed krijgt. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Wij adviseren u daarom voordat u naar een zorgverlener gaat opnieuw te kijken of deze een contract met ons heeft. Als u zekerheid wilt, neem dan altijd contact met ons op voordat u gebruikmaakt van de betreffende zorgverlener. Wij adviseren u graag.

Heeft u de Zelf Bewust Polis? Voor diabetesmaterialen, wondverzorgingsproducten (bijvoorbeeld verbandmiddelen), incontinentiematerialen, stomamaterialen (DISW-middelen) en drinkvoeding geldt dat u verplicht bent deze online te bestellen bij een gecontracteerde medisch speciaalzaak. U krijgt geen vergoeding voor deze hulpmiddelen als u gebruikmaakt van een andere zorgverlener, zoals een apotheek of apotheekhoudende huisarts.

U kunt zien met welke zorgverleners De Friesland een overeenkomst heeft voor 2021. Zodra wij een ondertekend contract ontvangen, melden wij dit in het overzicht. De Friesland contracteert alle zorg in de basisverzekering, behalve mondzorg. Dit geldt voor al onze basisverzekeringen. U mag zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist. De Friesland biedt zijn verzekerden goede zorg in het hele land. Daarvoor zijn in heel Nederland overeenkomsten afgesloten met zorgverleners voor het jaar 2021. In het overzicht kunt u zien met welke zorgverleners overeenkomsten zijn gesloten.

Wilt u gebruik maken van niet-gecontracteerde zorg? Hiervoor kunnen andere vergoedingen gelden, mede afhankelijk van uw type verzekering bij De Friesland. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg.

Met sommige zorgverleners spreken wij ieder jaar samen af hoeveel geld zij krijgen om zorg te verlenen. Er is dan maar beperkt toegang. En soms is het geld dus op. De zorgverlener vertelt u dan misschien dat hij u dit kalenderjaar niet kan behandelen. Wij gaan dan altijd eerst met de zorgverlener in gesprek om gezamenlijk een oplossing te vinden. Lukt dit niet? Dan kunt u contact opnemen met onze wachtlijstbemiddeling. Samen met u zoeken wij dan naar een passende oplossing. Gelukkig kopen wij binnen uw regio voldoende zorg in. Zo blijft de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Meer informatie over het omzetplafond

Voor spoedeisende zorg kunt u altijd bij het ziekenhuis terecht. En lopende behandelingen moet het ziekenhuis afmaken. In de zorgzoeker ziet u welke zorgverleners een omzetplafond hebben. U ziet dit als u met de muis over het vinkje bij contractering beweegt.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor