Vind je zorgverlener

Snel en eenvoudig een zorgverlener vinden die bij je situatie past. Bijvoorbeeld een apotheek of een ziekenhuis. De Friesland helpt je graag.

Zorgzoeker

Alle gecontracteerde zorgverleners zijn in het overzicht opgenomen. Op basis van criteria die je belangrijk vindt, krijg je een overzicht (in Zorgzoeker) van de gevraagde zorgverleners, met daarbij of deze zorgverleners een contract voor bepaalde zorg met ons hebben gesloten.

Tijdens de overstapperiode kan het zijn dat nog niet alle contracten zijn afgesloten. Het overzicht wordt dagelijks bijgewerkt. In Friesland hebben we ook in 2024 een contract met het MCL.

Naar Zorgzoeker

Zoek direct een ziekenhuis

Je kunt in 2024 gewoon naar alle ziekenhuizen

Met de Zelf Bewust Polis en de Alles Verzorgd Polis kun je in 2024 naar alle 74 ziekenhuizen in Nederland. Verzekerde zorg wordt bij al deze ziekenhuizen volledig vergoed. Je betaalt wel eigen risico.

In de polisvoorwaarden kun je lezen welke zorg wij vergoeden en of je bijvoorbeeld eigen risico moet betalen.

Status Zorgzoeker voor ziekenhuizen: "(Nog) geen contract, wel vergoed"

  • Met deze zorgverlener zijn we nog bezig om afspraken te maken. 
  • We vergoeden je zorg volgens je verzekeringsvoorwaarden. Net als bij een zorgverlener met contract. 

Handig om te weten

De Friesland biedt zijn verzekerden goede zorg in het hele land. Daarvoor zijn in heel Nederland overeenkomsten afgesloten met zorgverleners voor het jaar 2024.

Gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker
Je kunt zien met welke zorgverleners De Friesland een overeenkomst heeft voor 2024. Zodra wij een ondertekend contract ontvangen, melden wij dit in het overzicht.
Ga naar Zorgzoeker 

Je kunt naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist
De Friesland contracteert alle zorg in de basisverzekering, behalve mondzorg. Dit geldt voor al onze basisverzekeringen. Je mag zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist.

Wil je gebruik maken van niet-gecontracteerde zorg? Hiervoor kunnen andere vergoedingen gelden, mede afhankelijk van je type verzekering bij De Friesland.

Lees meer over niet-gecontracteerde zorg

 

Heb je de Zelf Bewust Polis? Dan geldt dat je de volgende (DISW)-hulpmiddelen verplicht online moet bestellen bij een medische speciaalzaak:

  • diabetesmaterialen
  • incontinentiematerialen
  • stomamaterialen
  • wondverzorgingsproducten (bijvoorbeeld verbandmiddelen)

Je krijgt geen vergoeding voor deze hulpmiddelen als je gebruikmaakt van een andere zorgverlener, zoals een apotheek of apotheekhoudende huisarts.

Met sommige zorgverleners spreken wij ieder jaar samen af hoeveel geld zij krijgen om zorg te verlenen. Er is dan maar beperkt toegang. En soms is het geld dus op. De zorgverlener vertelt je dan misschien dat hij je dit kalenderjaar niet kan behandelen. Wij gaan dan altijd eerst met de zorgverlener in gesprek om gezamenlijk een oplossing te vinden.

Lukt dit niet? Dan kun je contact opnemen met onze wachtlijstbemiddeling. Samen met jou zoeken wij dan naar een passende oplossing. Gelukkig kopen wij binnen je regio voldoende zorg in. Zo blijft de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Meer informatie over het omzetplafond

Voor spoedeisende zorg kun je altijd bij het ziekenhuis terecht. En lopende behandelingen moet het ziekenhuis afmaken. In de Zorgzoeker zie je welke zorgverleners een omzetplafond hebben. Je ziet dit als je met de muis over het vinkje bij contractering beweegt.

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer