Vind uw zorgverlener

Snel en eenvoudig een zorgverlener vinden die bij uw situatie past. Bijvoorbeeld een apotheek of een ziekenhuis. De Friesland helpt u graag.

Zorgzoeker

Alle gecontracteerde zorgverleners zijn in het overzicht opgenomen. Op basis van criteria die u belangrijk vindt, krijgt u een overzicht (in Zorgzoeker) van de gevraagde zorgverleners, met daarbij of deze zorgverleners een contract voor bepaalde zorg met ons hebben gesloten.

Tijdens de overstapperiode kan het zijn dat nog niet alle contracten zijn afgesloten. Het overzicht wordt dagelijks bijgewerkt.

Naar Zorgzoeker

U kunt in 2023 gewoon naar alle ziekenhuizen in Nederland

We hebben nog niet met alle ziekenhuizen afspraken kunnen maken. Toch kunt u in 2023 met de Zelf Bewust Polis en de Alles Verzorgd Polis naar alle 76 ziekenhuizen in Nederland. U krijgt in 2023 in deze ziekenhuizen 100% vergoed (u betaalt wel eigen risico).

In de polisvoorwaarden kunt u lezen welke zorg wij vergoeden en of u bijvoorbeeld eigen risico moet betalen.

Status contract zorgverleners 2023 nog in gesprek?

Als op het moment van de start van de zorg de status van het contract nog ‘in gesprek over een contract’ is, loopt u het risico dat de zorgverlener geen contract met ons sluit en u de behandeling niet (volledig) vergoed krijgt. Wij adviseren u daarom voordat u naar een zorgverlener gaat opnieuw te kijken of deze een contract met ons heeft.

Als u zekerheid wilt, neem dan altijd contact met ons op voordat u gebruikmaakt van de betreffende zorgverlener. Wij adviseren u graag.

 

Handig om te weten

De Friesland biedt zijn verzekerden goede zorg in het hele land. Daarvoor zijn in heel Nederland overeenkomsten afgesloten met zorgverleners voor het jaar 2023.

Gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker
U kunt zien met welke zorgverleners De Friesland een overeenkomst heeft voor 2023. Zodra wij een ondertekend contract ontvangen, melden wij dit in het overzicht.
Ga naar Zorgzoeker 

U kunt naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist
De Friesland contracteert alle zorg in de basisverzekering, behalve mondzorg. Dit geldt voor al onze basisverzekeringen. U mag zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist.

Wilt u gebruik maken van niet-gecontracteerde zorg? Hiervoor kunnen andere vergoedingen gelden, mede afhankelijk van uw type verzekering bij De Friesland.

Lees meer over niet-gecontracteerde zorg

 

Heeft u de Zelf Bewust Polis? Dan geldt dat u de volgende (DISW)-hulpmiddelen verplicht online moet bestellen bij een medische speciaalzaak:

  • diabetesmaterialen
  • incontinentiematerialen
  • stomamaterialen
  • wondverzorgingsproducten (bijvoorbeeld verbandmiddelen)

U krijgt geen vergoeding voor deze hulpmiddelen als u gebruikmaakt van een andere zorgverlener, zoals een apotheek of apotheekhoudende huisarts.

Met sommige zorgverleners spreken wij ieder jaar samen af hoeveel geld zij krijgen om zorg te verlenen. Er is dan maar beperkt toegang. En soms is het geld dus op. De zorgverlener vertelt u dan misschien dat hij u dit kalenderjaar niet kan behandelen. Wij gaan dan altijd eerst met de zorgverlener in gesprek om gezamenlijk een oplossing te vinden.

Lukt dit niet? Dan kunt u contact opnemen met onze wachtlijstbemiddeling. Samen met u zoeken wij dan naar een passende oplossing. Gelukkig kopen wij binnen uw regio voldoende zorg in. Zo blijft de zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk.

Meer informatie over het omzetplafond

Voor spoedeisende zorg kunt u altijd bij het ziekenhuis terecht. En lopende behandelingen moet het ziekenhuis afmaken. In de Zorgzoeker ziet u welke zorgverleners een omzetplafond hebben. U ziet dit als u met de muis over het vinkje bij contractering beweegt.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor