Zorg verbeteren

Ontdek hier hoe wij bijdragen aan het verbeteren van duurzame zorg en gezondheid. En krijg meer inzicht in zorgontwikkelingen en wat dit voor u betekent.
Artikel
5 min

PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving)

De PGO is een belangrijk ontwikkeling in de digitalisering van de zorg. Het is een handige app waar al je medische informatie in staat. Op termijn moeten PGO’s zorgen voor betere communicatie en efficiëntie in de zorg.

Artikel
3 minuten

Jouw gids door het zorglandschap

Het Loket helpt mensen die tussen wal en schip dreigen te vallen. Als de zorg of ondersteuning die zij nodig hebben, nét buiten alle potjes valt en ze overal ‘nee’ te horen krijgen.

Nieuwsbericht
2 min

Nieuwe financiële mogelijkheden

Al sinds 2011 ondersteunt Stichting De Friesland vernieuwende zorgprojecten in Friesland. Dat blijven ze doen én ze breiden de mogelijkheden om financiële steun te bieden uit.

Persoon heeft smartphone vast en bekijkt het beginscherm van Dokter Appke. Op het beginscherm staat het beeld en het logo van Dokter Appke.
Artikel
3 min

Onderzoek: Huisartsenzorg onder druk

De toegankelijkheid van huisartsenzorg staat onder druk, onder meer door de stijgende zorgvraag. We merken dat landelijk en ook in Friesland.

Huisarts Karin Groeneveld en Hilma Bosma aan zitten aan tafel en bespreken positieve gezondheid
Artikel
3 min

De pilot Positieve Gezondheid

We werken veel samen met regionale partners en organiseren allerlei projecten voor een vitale samenleving. Een mooi voorbeeld is de pilot Positieve Gezondheid, die voorkomt uit het programma Vitale Regio Fryslân.

Hanno Pijl
Artikel
3 min

Je leefstijl als medicijn

Hanno Pijl pleit al jaren voor een nieuw zorgsysteem dat meer gericht is op preventie. Dat is de manier om chronische aandoeningen en stijgende ziektekosten tegen te gaan.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor