Meer tijd voor elkaar met onze mantelzorgondersteuning

Ongeveer één op de drie Nederlanders is mantelzorger. Deze zorg is voor veel mensen vanzelfsprekend en wordt vaak gedaan vanuit liefde. Toch kan het soms belastend zijn. Bij De Friesland helpen we je graag.
""

Dat doen we door je zorgvragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Of door een luisterend oor te bieden en je door te verwijzen naar de juiste instanties. Ook de mantelzorgmakelaar en vervangende mantelzorg ondersteunen mantelzorgers.

Mantelzorglijn

Bij onze Mantelzorglijn luistert een gespecialiseerde medewerker naar je verhaal, beantwoordt je vragen en denkt met je mee. Een steuntje in de rug voor mantelzorgers dus. Ook kan hij of zij je doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie.

Je kunt onze Mantelzorglijn bereiken op kantoordagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (058) 291 31 24.

Mantelzorgmakelaar

Een mantelzorgmakelaar neemt organisatie- en regeltaken over van de mantelzorger. Bijvoorbeeld taken op het gebied van zorg, welzijn, inkomen, wet- en regelgeving en verzekeringen. Als diegene die mantelzorg nodig heeft aanvullend verzekerd is (AV Extra of AV Optimaal), kun je gebruik maken van een mantelzorgmakelaar.

Lees meer over de vergoeding mantelzorgmakelaar

Vervangende mantelzorg

Vervangende mantelzorg ontlast mantelzorgers. Als diegene die mantelzorg nodig heeft AV Optimaal verzekerd is, heeft hij of zij recht op 21 dagen vervangende mantelzorg per kalenderjaar. De Stichting Handen-in-Huis verleent deze zorg. Er is vooraf schriftelijke toestemming van De Friesland nodig. Stichting Handen-in-Huis dient hiervoor een aanvraag bij ons in.

Lees meer over vervangende mantelzorg

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer