Hulp voor mantelzorgers

Als mantelzorger ben je naast de zorg die je verleent vaak druk met allerhande regeltaken. Voel je je als mantelzorger verloren in de wirwar van informatie? Loop je vast op regelgeving en struikel je over de kleine lettertjes? Dan biedt de mantelzorgmakelaar uitkomst.

Wat doet een mantelzorgmakelaar?

Een mantelzorgmakelaar is iemand die tijdrovende zaken overneemt van mantelzorgers, zodat je minder wordt belast. De mantelzorgmakelaar is thuis in de zorgwereld en heeft kennis van wet- en regelgeving. Zij biedt professionele ondersteuning zodat de mantelzorger zich kan focussen op de zorg. En zich dus niet hoeft bezig te houden met het invullen van formulieren, contacten leggen met verschillende instanties of het zoeken naar de juiste contactpersoon. Een mantelzorgmakelaar kan ook bemiddelen en informeren bij een werkgever. Denk hierbij aan het aanpassen van werktijden of de mogelijkheden van zorgverlof.

Hoe werkt het?

Tijdens het eerste gesprek worden de taken van de mantelzorger in kaart gebracht. Vervolgens wordt gekeken op welke gebieden de mantelzorger kan worden ontlast en welke regeltaken de mantelzorgmakelaar kan overnemen. Zoals het uitzoeken van speciaal onderwijs voor een kind met een verstandelijke handicap. Of de aanvraagprocedure voor een woningaanpassing. Een mantelzorgmakelaar vinden bij jou in de buurt? Neem dan rechtstreeks contact op met onze Mantelzorglijn. Op kantoordagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (058) 291 31 24.

Een mantelzorgmakelaar neemt tijdrovende zaken over van mantelzorgers, zodat je minder wordt belast.

Vergoeding mantelzorgmakelaar

Vaak wordt het ritme van de dag al gauw bepaald door mantelzorgtaken. Zo kunnen mantelzorgers op den duur overbelast raken en soms zelf ziek worden. Dat willen we voorkomen. Daarom bieden wij een vergoeding voor de mantelzorgmakelaar. Lees meer over de vergoeding mantelzorgmakelaar.

Belangrijk om te weten is dat er pas recht is op vergoeding van een mantelzorgmakelaar nadat je contact hebt opgenomen met onze Mantelzorglijn via telefoonnummer (058) 291 31 24. Zij bekijken samen met jou of je bent aangewezen op ondersteuning van een mantelzorgmakelaar of helpen je eventueel met het zoeken naar een andere vorm van hulp.

Vergoeding preventieve cursussen voor de mantelzorger

We vergoeden vanuit onze aanvullende verzekeringen de praktische cursussen ‘Ziekenverzorging thuis’, waarin lichamelijke verzorging centraal staat, en ‘Zorg de baas’, waarin je leert om zélf in balans te blijven. Meer weten? Bekijk dan onze vergoeding voor cursussen

Mantelzorglijn De Friesland

Bij onze Mantelzorglijn luistert een gespecialiseerde medewerker naar je verhaal, beantwoordt je vragen en denkt met je mee. Een steuntje in de rug voor mantelzorgers dus. Ook kan hij of zij je doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie. Je kunt onze Mantelzorglijn bereiken op kantoordagen van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer (058) 291 31 24.

Gerelateerde artikelen

Bea de Jong
Artikel
1 minuten

De persoon achter de stem

Onze medewerkers van de Mantelzorglijn zijn er om je te helpen. Je kunt voor hulp bij hen terecht, bijvoorbeeld als je thuiszorg wilt regelen.

Artikel
2 minuten

Mantelzorg en verlof

Ben je een werkende mantelzorger? We geven uitleg over de verschillende verlofregelingen.
Artikel
2 minuten

Mantelzorg en werk

Fulltime werken én voor iemand zorgen is zwaar. We geven 3 tips om werk en mantelzorg makkelijker te combineren.
8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer