Chocolademousse met avocado
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado (in stukjes)
- 2 rijpe bananen (in stukjes)
- 1-2 eetlepel (rauwe) ongezoete cacaopoeder
- 1-2 eetlepel ongezoete kokosroom
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een blender (of gebruik een keukenmachine of hakmolen) en meng het door elkaar totdat er een smeuïge massa ontstaat. Proef het resultaat en voeg naar smaak extra cacao en of kokosroom toe. Serveeropties: lekker met fruit zoals aardbeien of bessen. Beetje chiazaad als topping is ook een aanrader. Voeg hiervoor 1 eetlepel chiazaad toe en laat de mousse dan minimaal 30 minuten (in de koelkast) staan zodat de zaadjes lekker zacht worden.
Smakelijk verhaal
Karlijn Bluijs: “Dit is een favoriet bij mij thuis. Suiker-, gluten- en zuivelvrij en tóch vol van smaak. Meestal geef ik gasten eerst de mousse zonder te vertellen waar ik het van gemaakt heb. Leuk om te zien dat tot nu toe iedereen enthousiast is en vooral verbaasd dat je met natuurlijke producten zo’n heerlijk dessert kan maken.
"Dit is een favoriet bij mij thuis. Suiker-, gluten- en zuivelvrij en tóch vol van smaak."
Alleskunner avocado
Avocado’s hebben inmiddels een gezonde reputatie opgebouwd. Boordevol gezonde vetten, eiwitten en vezels. Bovendien heerlijk zacht, romig en met een subtiele smaak. Ook helpt avocado ontstekingen voorkomen en verminderen. Maar hoe weet u in de winkel of deze groene rakker goed rijp is? Dit controleert u door het pitje aan de bovenkant van de avocado te verwijderen. Is de holte lichtbruin? Dikke kans dat de avocado overrijp is en dan is laten liggen - als u voor deze chocolademousse gaat - een betere optie. Mooi helder? Dan is de avocado goed rijp.