Het coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering

Heeft u vragen over het coronavirus en uw reis- en/of annuleringsverzekering? Bekijk de veelgestelde vragen.

Kortlopende reisverzekering

Voor een korte of eenmalige vakantie, kiest u voor de Kortlopende reisverzekering. U betaalt dan alleen voor de dagen dat u echt op reis bent.

U kunt een kortlopende reis en/of annuleringsverzekering alleen online afsluiten en met iDEAL betalen.

""
Heeft u uw zorgverzekering ook bij De Friesland? U ontvangt dan 10% korting op uw kortlopende reisverzekering.
U betaalt geen premie voor de basisdekking voor uw kinderen t/m 4 jaar.
Heeft u hulp nodig? Overal ter wereld kunt u dag en nacht, 7 dagen in de week, terecht bij De Friesland Alarmcentrale.
Met de Kortlopende reisverzekering heeft u een uitgebreide basisdekking voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf. U kunt uw reisverzekering uitbreiden met modules, zoals bagage, medische kosten, autohulpverzekering, rechtsbijstand, wintersport en bijzondere sporten. U kiest zelf wat u nodig heeft.
Al verzekerd vanaf € 0,89 p.p. per dag
Bereken uw premie

Basisdekking kortlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering bent u standaard verzekerd voor:

 • Hulpverlening
  U kunt 24/7 terecht bij De Friesland Alarmcentrale op telefoonnummer +31 58 212 02 12.
 • Onvoorziene uitgaven
  U bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten in het buitenland bijvoorbeeld voor ziekenhuisopname.
 • Calamiteiten
  U bent verzekerd voor extra kosten door bijvoorbeeld terrorisme of een natuurramp.
 • Schade aan uw vakantieverblijf
  U bent verzekerd voor schade aan uw gehuurde vakantieverblijf en de spullen die erin staan.

Exact weten wat wel en wat niet verzekerd is?
Bekijk de verzekeringskaart van de kortlopende reisverzekering (pdf).

Aanvullende dekkingen kortlopende reisverzekering

U kunt de basisdekking uitbreiden met deze extra dekkingen:

Annuleringsverzekering

Vergoeding bij annulering voor aanvang van uw reis of tussentijdse afbreking van uw reis. Het deel van de reis dat u heeft misgelopen, wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid, een scheiding of werkloosheid.

Bagage

Heeft u schade aan uw bagage? Of wordt uw laptop, tablet of camera gestolen? Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd. Bekijk hieronder de dekkingen. Daarnaast kunt u ook nog geld en/of sport- en hobbyuitrusting meeverzekeren.

Maximaal verzekerd bedrag € 4.100,- 
Digitale/ elektrische apparatuur: tablet, laptop, camera etc.  € 3.100,-

Mobiele telefoon, hobby/ sportuitrusting (per item), sieraden, 
horloges, brillen en contactlenzen 

€ 1.100,- 
Overige bagage  € 600,-
Eigen risico € 0,- of € 50,-    

 

Medische kosten

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland. Heeft u een aanvullende zorgverzekering van De Friesland? Dan bent u verzekerd tegen hogere kosten voor medische zorg in het buitenland. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan doet u er verstandig aan de dekking medische kosten af te sluiten. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico op uw zorgverzekering? Dit wordt niet door ons vergoed. Het wettelijke eigen risico van uw zorgverzekering vergoeden wij wel.

Ongevallen

Krijgt u een ongeval op reis? Dan bent u verzekerd als u overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden € 35.000,-. Bij blijvende invaliditeit ontvangt u maximaal € 100.000,-. Bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen aan uw woning.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze dekking is schade of diefstal van uw uitrusting verzekerd als u ook de module Bagage heeft afgesloten. Moet u vervangende spullen huren? Dan is dat ook verzekerd. U bent ook verzekerd voor onvoorziene uitgaven zoal verlies, diefstal of het niet meer kunnen benutten van uw skipas.

Let op: Wilt u weten of uw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht bijzondere en gevaarlijke sporten (pdf).

Autohulpverzekering

Krijgt u pech of een ongeval in Europa waardoor uw auto, motor of caravan niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan uw voertuig niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat uw auto of caravan terug naar Nederland wordt gebracht.

Vervangend vervoer & verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. Heeft u pech of schade aan uw voertuig? Dan regelen we vervangend vervoer en/of vervangend verblijf voor u. Heeft u pech of schade aan uw voertuig, binnen 2 dagen voor vertrek en kan dit niet binnen 1 werkdag gerepareerd worden? Ook dan krijgt u vervangend vervoer.

Let op: u heeft voor vervangend vervoer een creditcard nodig. Zonder creditcard kunt u geen vervangende auto meekrijgen. Is uw auto gestolen? Ook dan kunt u aanspraak doen op de dekking vervangend vervoer & verblijf. Controleer vooraf altijd uw huidige autoverzekering, zodat u exact weet welke hulp en dekking uw eigen autoverzekering biedt. De meeste autoverzekeringen dekken bovenstaande situatie vaak niet.

Reisrechtsbijstand

Heeft u tijdens uw reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat u een conflict heeft met uw reisorganisatie? Dan bent u met deze dekking verzekerd tot een bedrag van maximaal € 25.000.

Verkeersrechtsbijstand

Krijgt u schade doordat u met uw auto of motor deelneemt aan het verkeer? Bijvoorbeeld na een verkeersongeval. Dan kunt u met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.