Kortlopende reisverzekering

Een rondreis door Amerika, kamperen in Frankrijk of een weekendje naar Terschelling. U wilt een reisverzekering die bij uw reis past. Voor een korte of eenmalige vakantie, kiest u voor de Kortlopende reisverzekering. U betaalt dan alleen voor de dagen dat u echt op reis bent. Gaat u meerdere keren per jaar op vakantie? Dan past een doorlopende reisverzekering beter bij u.

U kunt een kortlopende reis en/of annuleringsverzekering alleen online afsluiten en met iDEAL betalen.

De premie voor de basisdekking voor reizen in Europa is vanaf € 0,89 per persoon per dag.
*Dit is exclusief € 5,65 eenmalige poliskosten.
Heeft u uw zorgverzekering ook bij De Friesland? U ontvangt dan 10% korting op uw kortlopende reisverzekering.
U betaalt geen premie voor de basisdekking voor uw kinderen t/m 4 jaar.
Heeft u hulp nodig? Overal ter wereld kunt u dag en nacht, 7 dagen in de week, terecht bij De Friesland Alarmcentrale.
Met de Kortlopende reisverzekering heeft u een uitgebreide basisdekking voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf. U kunt uw reisverzekering uitbreiden met modules, zoals bagage, medische kosten, autohulpverzekering, rechtsbijstand, wintersport en bijzondere sporten. U kiest zelf wat u nodig heeft.
Al verzekerd vanaf € 0,89 p.p. per dag
Bereken uw premie

Basisdekking kortlopende reisverzekering

Met de kortlopende reisverzekering bent u standaard verzekerd voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, calamiteiten en aansprakelijkheid voor schade aan uw vakantieverblijf.

 • Hulpverlening
  U kunt 24/7 terecht bij De Friesland Alarmcentrale op telefoonnummer +31 58 212 02 12. Bijvoorbeeld voor het regelen van vervoer, het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis of het geven van advies.
 • Onvoorziene uitgaven
  U bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten in het buitenland bijvoorbeeld voor ziekenhuisopname. Of omdat u voortijdig naar huis moet keren na een ongeval of ernstige ziekte of overlijden van een familielid. Ook zijn kosten voor opsporings- en of reddingsacties als u tijdens een wandeling verdwaalt of gewond raakt, gedekt. Gaat u op wintersport? Dan moet u  voor deze opsporings- en of reddingsacties de module "Wintersport en bijzondere sporten" hebben afgesloten. 
 • Calamiteiten
  U bent verzekerd tegen extra kosten als gevolg van een calamiteit door bijvoorbeeld terrorisme of een natuurramp.
 • Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf
  U bent verzekerd tegen kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw vakantieverblijf of verlies van de sleutel van uw vakantiewoning.

Europa of werelddekking

Afhankelijk van waar uw reis naar toe gaat, kunt u Europa* of werelddekking kiezen.

Aanvullende dekkingen

U kunt de basisdekking van uw kortlopende reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen.

Afsluiten kortlopende reisverzekering

U kunt vlot en eenvoudig een kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering online afsluiten en met I-Deal betalen.

Bereken uw premie

*Dekkingsgebied Europa:
Nederland en de overige Europese landen, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden. En ook de niet-Europese landen of delen van deze landen aan de Middellandse Zee: Aziatisch deel van Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië, Libanon, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan vallen onder het dekkingsgebied Europa.

Exact weten wat wel en wat niet verzekerd is in deze verzekering? Bekijk de verzekeringskaart van de kortlopende reisverzekering (pdf).

Wat te doen bij nood?

Noodsituatie tijdens uw vakantie in het buitenland? Bel De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).

Aanvullende dekkingen kortlopende reisverzekering

U kunt de basisdekking uitbreiden met de volgende dekkingen:

Bagage (Max. € 4.100 p.p.)

Op vakantie heeft u vaak waardevolle spullen mee: een tablet, camera en een laptop. Uw bagage verliezen loopt dan al aardig in de papieren. Met deze dekking bent u verzekerd voor deze pechsituatie. Binnen de dekking Bagage, kunt u kiezen voor de volgende opties.

 • Keuze eigen risico: € 0,-  of € 50,-
  Wanneer u kiest voor een eigen risico van € 50,-  betaalt u een lagere premie. In geval van schade betaalt u dan € 50,-  eigen risico.
 • Geld
  Deze dekking is van toepassing wanneer uw contant geld op reis gestolen wordt. U ontvangt maximaal € 300,-  per persoon, maar niet meer dan € 600,-  per reisgezelschap per reis.
 • Hobby- en sportuitrusting
  Deze dekking vergoedt schade als gevolg van verlies, diefstal en beschadiging van hobby- en sportuitrusting. Let op:
  - U ontvangt maximaal € 1.100,-  per item per verzekerde per reis.
  - U ontvangt maximaal € 3.500 per reisgezelschap per reis.
  Deze vergoeding komt bovenop uw standaard bagagevergoeding van maximaal € 4.100,-  per persoon.

Medische kosten

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland. Heeft u een aanvullende zorgverzekering van De Friesland? Dan bent u verzekerd tegen hogere kosten voor medische zorg in het buitenland. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan doet u er verstandig aan de dekking medische kosten af te sluiten. Heeft u gekozen voor een vrijwillig eigen risico op uw zorgverzekering? Dit wordt niet door ons vergoed. Het wettelijke eigen risico van uw zorgverzekering vergoeden wij wel.

Controleer altijd eerst hoe u voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent bij uw huidige zorgverzekeraar. Uw eigen risico van de zorg is ook van toepassing in het buitenland.

Controleer hier uw zorgverzekering van De Friesland

Ongevallen

Krijgt u een ongeval op reis? Dan bent u verzekerd als u overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden ontvangen uw nabestaanden € 35.000,-. Bij blijvende invaliditeit ontvangt u maximaal € 100.000,-. Bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen aan uw woning.

Wintersport en bijzondere sporten

Gaat u op wintersport? Of houdt u van andere avontuurlijke sporten, zoals raften, bergbeklimmen of diepzeeduiken? Kies dan voor deze aanvullende dekking. Dan bent u verzekerd voor:

 • schade of diefstal van gehuurd materiaal als u ook de module Bagage heeft afgesloten.
 • onverwachte kosten en hulpverlening, zoals redding en opsporingskosten als u bijvoorbeeld van de piste gehaald moet worden, of vergoeding van de kosten van skilessen en skipas voor de dagen dat u hier door ziekte, ongeval of aandoening geen gebruik van kunt maken.

Wilt u weten of uw sport verzekerd is? Bekijk dan ons overzicht bijzondere en gevaarlijke sporten (pdf).
Let op: medische kosten vallen niet onder deze dekking. Daarom adviseren wij u om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren als u via uw zorgverzekering hiervoor niet aanvullend in het buitenland bent verzekerd.

Autohulpverzekering

Krijgt u pech of een ongeval in Europa* waardoor uw auto, motor of caravan niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan uw voertuig niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat uw auto of caravan terug naar Nederland wordt gebracht. Let op: u komt alleen voor deze dekking in aanmerking wanneer uw auto niet ouder dan 20 jaar is. Controleer vooraf altijd uw huidige autoverzekering, zodat u exact weet welke hulp en dekking uw eigen autoverzekering biedt.

Vervangend vervoer & verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulpverzekering. Heeft u pech of schade aan uw voertuig? Dan regelen we vervangend vervoer en/of vervangend verblijf voor u. Heeft u pech of schade aan uw voertuig, binnen 2 dagen voor vertrek en kan dit niet binnen 1 werkdag gerepareerd worden? Ook dan krijgt u vervangend vervoer. Let op: u heeft voor vervangend vervoer een creditcard nodig. Zonder creditcard kunt u geen vervangende auto meekrijgen. Is uw auto gestolen? Ook dan kunt u aanspraak doen op de dekking Vervangend vervoer & verblijf. Controleer vooraf altijd uw huidige autoverzekering, zodat u exact weet welke hulp en dekking uw eigen autoverzekering biedt. De meeste autoverzekeringen dekken bovenstaande situatie vaak niet.

Reisrechtsbijstand

Heeft u tijdens uw reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat u een conflict heeft met uw reisorganisatie of een gehuurde auto tijdens uw reis? Dan bent u met deze dekking verzekerd tot een bedrag van maximaal € 25.000. Heeft u een reguliere rechtsbijstandsverzekering waarin deze situaties gedekt zijn? Dan is deze dekking niet nodig.

Verkeersrechtsbijstand

Krijgt u schade doordat u met uw auto of motor deelneemt aan het verkeer? Bijvoorbeeld na een verkeersongeval. Dan kunt u met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Bereken uw premie

*Dekkingsgebied Europa
Nederland en de overige Europese landen, Rusland tot de Oeral en de Kaukasus, IJsland, Madeira, Azoren, Canarische Eilanden. En ook de niet-Europese landen of delen van deze landen aan de Middellandse Zee: Aziatisch deel van Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië, Libanon, Georgië, Armenië en Azerbeidzjan vallen onder het dekkingsgebied Europa.

Kortlopende annuleringsverzekering

Soms kan een geboekte reis onverwacht toch niet doorgaan door bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval. Een annuleringsverzekering is dan een welkome aanvulling op uw reisverzekering. Door het afsluiten van een annuleringsverzekering, krijgt u de kosten vergoed bij annulering van uw reis. Let op: u dient binnen 7 dagen na het boeken van uw reis de annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat te doen bij nood?

Noodsituatie tijdens uw vakantie in het buitenland? Bel De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).

Schade melden

Als u te maken krijgt met schade of een ongeluk, stel ons dan meteen op de hoogte. Zorg ervoor dat u uw verzekeringsgegevens en andere belangrijke informatie bij de hand heeft. Zo kunnen wij u snel helpen.

Direct hulp nodig

 • Zit u in een noodsituatie en heeft u met spoed hulp nodig? Bel dan direct naar De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).
 • Doe van verlies of diefstal altijd aangifte bij de politie of de luchtvaartmaatschappij.

Schade of annulering melden

U kunt uw schade of annulering van uw reis melden door het digitale schadeformulier in te vullen.

Na het insturen van het schadeformulier ontvangt u van ons een ontvangstbevestiging. De afhandeling van uw schade is afhankelijk van de complexiteit en omvang van de schade. De doorlooptijd van een schade is gemiddeld 5 tot 7 werkdagen. Duurt het langer dan 5 tot 7 dagen? Dan nemen we contact met u op.

Verandering in uw polis

Wilt u een verandering doorgeven in uw polis? Download dan het wijzigingsformulier (pdf), vul het in en stuur deze naar reismutatie@defriesland.nl.

Opzeggen van uw polis

Wilt u uw reisverzekering en/of annuleringsverzekering opzeggen? Download dan het royementsformulier (pdf), vul het in en stuur deze naar reismutatie@defriesland.nl.

Wat te doen bij nood?

Noodsituatie tijdens uw vakantie in het buitenland? Bel De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).

Voorwaarden kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Lees de voorwaarden van de kortlopende reis- en annuleringsverzekering (pdf) en het vergoedingenoverzicht (pdf).

Wat te doen bij nood?

Noodsituatie tijdens uw vakantie in het buitenland? Bel De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).