Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Met een doorlopende reisverzekering ga je het hele jaar goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering sluit je voor minimaal 1 jaar af.

Heb je al een doorlopende reisverzekering bij ons afgesloten en wil je een aanpassing doen? Dit kan via ons wijzigingsformulier.

Sluit je voor 2 september 2024 een doorlopende reisverzekering af? Dan ontvang je hierop het eerste jaar 15% extra korting.
Heb je jouw zorgverzekering ook bij De Friesland? Dan ontvang je standaard 10% korting op je doorlopende reisverzekering.
Doorlopende reisverzekering? Kinderen die jonger zijn dan 5 jaar zijn meeverzekerd. Je betaalt geen premie voor de basisdekking
Heb je hulp nodig? Overal ter wereld kun je dag en nacht, 7 dagen in de week, terecht bij De Friesland Alarmcentrale.
Nú het 1e jaar 15% extra korting
Bereken je premie

Basisdekking doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd voor:

 • Hulpverlening

  Je kunt 24/7 terecht bij De Friesland Alarmcentrale op telefoonnummer +31 58 212 02 12.

 • Onvoorziene uitgaven

  Je bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten in het buitenland bijvoorbeeld voor ziekenhuisopname.

 • Calamiteiten

  Je bent verzekerd voor extra kosten door bijvoorbeeld terrorisme of een natuurramp.

 • Schade aan je vakantieverblijf

  Je bent verzekerd voor schade aan je gehuurde vakantieverblijf en de spullen die erin staan.

Met de basisdekking ben je o.a. niet verzekerd voor:

 • Medische kosten
 • Bagage
 • Ongevallen
 • Wintersport en bijzondere sporten
 • Autohulp
 • Vervangend vervoer en verblijf
 • Verkeersrechtsbijstand
 • Reisrechtsbijstand
 • Annulering
 • Verlenging dekkingsduur
 • Zakenreis

Wil je je hiervoor verzekeren? Dan moet je een aanvullende dekking afsluiten.

Je kunt de basisdekking uitbreiden met deze extra dekkingen:

Aanvullende dekkingen doorlopende reisverzekering

Moet je jouw vakantie afzeggen? Of moet je eerder naar huis? Dan krijg je met de doorlopende annuleringsverzekering het deel van de reis dat je hebt misgelopen, vergoed. Bijvoorbeeld als een familielid overlijdt, bij een scheiding of als je jouw baan verliest. Ook concert- en theaterkaartjes zijn verzekerd.

Heb je schade aan je bagage? Of wordt je laptop, tablet of camera gestolen? Met deze dekking ben je hiervoor verzekerd. Het verzekerd bedrag per schadegebeurtenis is maximaal € 4.100,-, en je hebt geen eigen risico. Je kunt wel kiezen voor een eigen risico van € 50,-. Bekijk hieronder in de tabel de dekkingen. Daarnaast kun je ook nog geld en/of sport- en hobbyuitrusting meeverzekeren.

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Dekking Verzekerd bedrag
Digitale/ elektrische apparatuur: tablet, laptop, camera etc. € 3.100,-
Mobiele telefoon, hobby/ sportuitrusting (per item), sieraden, horloges, brillen en contactlenzen € 1.100,-
Overige bagage € 600,-

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland.

Wil je de spoedeisende zorg in het buitenland volledig verzekeren?

Dan heb je een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met de dekking ‘Medische kosten’ nodig. Met de dekking ‘Medische kosten’ is ook je verplichte eigen risico gedekt. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico op je zorgverzekering? Dit wordt niet door ons vergoed.

Controleer altijd eerst hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent bij je eigen zorgverzekeraar. Je eigen risico van de zorg is ook van toepassing in het buitenland.

Ga je op wintersport? Of houd je van andere avontuurlijke sporten, zoals raften, zweefvliegen of kitesurfen? Onze reisverzekering heeft hiervoor de juiste aanvullende dekking. Met de module Wintersport en Bijzondere sporten ben je verzekerd voor:

 • schade of diefstal van je sportbagage;
 • huur van vervangende sportbagage als je eigen sportbagage beschadigd, gestolen of verloren wordt tijdens de reis;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht, banaan of helikopter.

Medische kosten vallen niet standaard onder deze dekking

Heb je bij ons een aanvullende zorgverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Heb je een andere zorgverzekeraar? Controleer dan goed hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent.

Heb je de aanvullende dekking Bagage afgesloten?

Dan ben je ook verzekerd voor schade of diefstal van je andere bagage.

Bekijk of jouw sport verzekerd is

Bekijk in het overzicht bijzondere en gevaarlijke sporten (pdf, 258 KB) of jouw sport verzekerd is.

Krijg je een ongeval op reis? Dan ben je verzekerd als je overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 35.000,-. Bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal € 100.000,-. Bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen aan je woning.

Heb je tijdens je reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat je een conflict hebt met je reisorganisatie? Dan ben je met deze dekking verzekerd tot een bedrag van maximaal € 25.000,-.

Krijg je schade doordat je met je auto of motor deelneemt aan het verkeer? Bijvoorbeeld na een verkeersongeval. Dan kun je met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. Heb je pech of schade aan je voertuig? Dan regelen we vervangend vervoer en/of vervangend verblijf voor jou. Heb je pech of schade aan je voertuig, binnen 2 dagen voor vertrek en kan dit niet binnen 1 werkdag gerepareerd worden? Ook dan krijg je vervangend vervoer.

Let op: je hebt voor vervangend vervoer een creditcard nodig. Zonder creditcard kun je geen vervangende auto meekrijgen. Is je auto gestolen? Ook dan kun je aanspraak doen op de dekking vervangend vervoer & verblijf. Controleer vooraf altijd je huidige autoverzekering, zodat je exact weet welke hulp en dekking je eigen autoverzekering bied. De meeste autoverzekeringen dekken bovenstaande situatie vaak niet.

Krijg je pech of een ongeval in Europa waardoor je auto, motor of camper niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan je voertuig niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat je auto of camper terug naar Nederland wordt gebracht.

Neem je een caravan of aanhanger mee?

Vergeet deze niet mee te verzekeren op de polis.

 

Met deze dekking ben je 180 aaneengesloten dagen verzekerend in het buitenland. Nuttig bij bijvoorbeeld stage- en/of studiereizen. Standaard is een aaneengesloten dekking 60 dagen.

Met deze dekking ben je ook verzekerd voor reizen met een zakelijk doel.

Schade melden

Als je te maken krijgt met schade of een ongeluk, stel ons dan meteen op de hoogte. Zorg ervoor dat je jouw verzekeringsgegevens en andere belangrijke informatie bij de hand heeft. Zo kunnen wij je snel helpen.

Schade melden via ons online formulier

Je kunt jouw schade van jouw reis melden door het online schadeformulier in te vullen.

Na het insturen van het online schadeformulier ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. De afhandeling van jouw schade is afhankelijk van de complexiteit en omvang van de schade. De doorlooptijd van een schade is gemiddeld 5 tot 7 werkdagen. Duurt het langer dan 5 tot 7 dagen? Dan nemen we contact met je op. 

Bel De Friesland Alarmcentrale wanneer je direct hulp nodig hebt

 • Zit je in een noodsituatie en heb je met spoed hulp nodig? Bel dan direct naar De Friesland Alarmcentrale op +31 58 212 02 12 (24/7 bereikbaar).
 • Doe van verlies of diefstal altijd aangifte bij de politie of de luchtvaartmaatschappij.

Geef wijzigingen in jouw polis aan ons door

Wil je een verandering doorgeven in jouw polis? Bijvoorbeeld een adreswijziging, toevoegen van een gezinslid of het toevoegen van een dekking? Geef dit door via ons online wijzigingsformulier

Opzeggen van jouw polis

Wil je jouw reisverzekering opzeggen? Vul dan het royementsformulier (pdf, 699 KB) in en stuur deze naar reismutatie@defriesland.nl.

Weten wat er wel en niet verzekerd is?

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Bereken je premie

Veelgestelde vragen reisverzekering

Zo geef je een wijziging door:

Je kunt je aanpassing doorgeven via ons wijzigingsformulier.

Wil je bekijken hoe je bent verzekerd?

Dit vind je terug op het papieren polisblad van je reisverzekering. Heb je geen polisblad meer? Dan kun je contact met ons opnemen via het telefoonnummer (058) 291 38 38. We helpen je graag verder.


Is er een natuurramp in het gebied waar je op vakantie bent of heen gaat? We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. 

Bekijk de veelgestelde vragen over een natuurramp

Is er een oorlog, onrust of geweld in het gebied waar je op vakantie bent of heen gaat? We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. 

Bekijk de veelgestelde vragen over oorlog, onrust en geweld