Doorlopende reisverzekering

Ga je vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Met een doorlopende reisverzekering ga je het hele jaar goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering sluit je voor minimaal 1 jaar af.

Heb je al een doorlopende reisverzekering bij ons afgesloten en wil je een aanpassing doen? Dit kan via ons wijzigingsformulier.

Sluit je voor 4 maart 2024 een doorlopende reisverzekering af? Dan ontvang je hierop het eerste jaar 10% extra korting.
Heb je jouw zorgverzekering ook bij De Friesland? Dan ontvang je standaard 10% korting op je doorlopende reisverzekering.
Doorlopende reisverzekering? Kinderen die jonger zijn dan 5 jaar zijn meeverzekerd. Je betaalt geen premie voor de basisdekking
Heb je hulp nodig? Overal ter wereld kun je dag en nacht, 7 dagen in de week, terecht bij De Friesland Alarmcentrale.
Nú het 1e jaar 10% extra korting
Bereken je premie

Basisdekking doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering ben je standaard verzekerd voor:

Hulpverlening

Je kunt 24/7 terecht bij De Friesland Alarmcentrale op telefoonnummer +31 58 212 02 12.

Onvoorziene uitgaven

Je bent verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten in het buitenland bijvoorbeeld voor ziekenhuisopname.

Calamiteiten

Je bent verzekerd voor extra kosten door bijvoorbeeld terrorisme of een natuurramp.

Schade aan je vakantieverblijf

Je bent verzekerd voor schade aan je gehuurde vakantieverblijf en de spullen die erin staan.

Weten wat wel en wat niet verzekerd is?

Bekijk de verzekeringskaart van de doorlopende reisverzekering (pdf, 111 KB) en de polisvoorwaarden.

Bereken je premie

Aanvullende dekkingen doorlopende reisverzekering

Je kunt de basisdekking uitbreiden met deze extra dekkingen:

Medische kosten

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door je zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland.

Wil je de spoedeisende zorg in het buitenland volledig verzekeren?

Dan heb je een aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering met de dekking ‘Medische kosten’ nodig. Met de dekking ‘Medische kosten’ is ook je verplichte eigen risico gedekt. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico op je zorgverzekering? Dit wordt niet door ons vergoed.

Controleer altijd eerst hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent bij je eigen zorgverzekeraar. Je eigen risico van de zorg is ook van toepassing in het buitenland.

Annuleringsverzekering

Moet je jouw vakantie afzeggen? Of moet je eerder naar huis? Dan krijg je met de doorlopende annuleringsverzekering het deel van de reis dat je hebt misgelopen, vergoed. Bijvoorbeeld als een familielid overlijdt, bij een scheiding of als je jouw baan verliest. Ook concert- en theaterkaartjes zijn verzekerd.

Bagage

Heb je schade aan je bagage? Of wordt je laptop, tablet of camera gestolen? Met deze dekking ben je hiervoor verzekerd. Het verzekerd bedrag per schadegebeurtenis is maximaal € 4.100,-, en je hebt geen eigen risico. Je kunt wel kiezen voor een eigen risico van € 50,-. Bekijk hieronder in de tabel de dekkingen. Daarnaast kun je ook nog geld en/of sport- en hobbyuitrusting meeverzekeren.

Sleep de tabel om meer informatie te zien
Dekking Verzekerd bedrag
Digitale/ elektrische apparatuur: tablet, laptop, camera etc. € 3.100,-
Mobiele telefoon, hobby/ sportuitrusting (per item), sieraden, horloges, brillen en contactlenzen € 1.100,-
Overige bagage € 600,-

Ongevallen

Krijg je een ongeval op reis? Dan ben je verzekerd als je overlijdt of blijvend invalide raakt. Bij overlijden ontvangen je nabestaanden € 35.000,-. Bij blijvende invaliditeit ontvang je maximaal € 100.000,-. Bijvoorbeeld voor noodzakelijke aanpassingen aan je woning.

Wintersport en bijzondere sporten

Ga je op wintersport? Of houd je van andere avontuurlijke sporten, zoals raften, zweefvliegen of kitesurfen? Onze reisverzekering heeft hiervoor de juiste aanvullende dekking. Met de module Wintersport en Bijzondere sporten ben je  verzekerd voor:

  • schade of diefstal van je sportbagage;
  • huur van vervangende sportbagage als je eigen sportbagage beschadigd, gestolen of verloren wordt tijdens de reis;
  • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht, banaan of helikopter.

Medische kosten vallen niet standaard onder deze dekking

Heb je bij ons een aanvullende zorgverzekering? Dan ben je ook verzekerd voor medische kosten in het buitenland. Heb je een andere zorgverzekeraar? Controleer dan goed hoe je voor medische kosten in het buitenland verzekerd bent.

Heb je de aanvullende dekking Bagage afgesloten?

Dan ben je ook verzekerd voor schade of diefstal van je andere bagage.

Bekijk of jouw sport verzekerd is

Bekijk in dit overzicht bijzondere en gevaarlijke sporten (pdf, 258 KB) dan of jouw sport verzekerd is.

Autohulpverzekering

Krijg je pech of een ongeval in Europa waardoor je auto, motor of camper niet meer kan rijden? Dan regelen wij de reparatie. Kan je voertuig niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgen wij ervoor dat je auto of camper terug naar Nederland wordt gebracht.

Vervangend vervoer & verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. Heb je pech of schade aan je voertuig? Dan regelen we vervangend vervoer en/of vervangend verblijf voor jou. Heb je pech of schade aan je voertuig, binnen 2 dagen voor vertrek en kan dit niet binnen 1 werkdag gerepareerd worden? Ook dan krijg je vervangend vervoer.

Let op: je hebt voor vervangend vervoer een creditcard nodig. Zonder creditcard kun je geen vervangende auto meekrijgen. Is je auto gestolen? Ook dan kun je aanspraak doen op de dekking vervangend vervoer & verblijf. Controleer vooraf altijd je huidige autoverzekering, zodat je exact weet welke hulp en dekking je eigen autoverzekering bied. De meeste autoverzekeringen dekken bovenstaande situatie vaak niet.

Reisrechtsbijstand

Heb je tijdens je reis hulp nodig van een jurist? Bijvoorbeeld omdat je een conflict hebt met je reisorganisatie? Dan ben je met deze dekking verzekerd tot een bedrag van maximaal € 25.000,-.

Verkeersrechtsbijstand

Krijg je schade doordat je met je auto of motor deelneemt aan het verkeer? Bijvoorbeeld na een verkeersongeval. Dan kun je met deze dekking rekenen op de hulp van een jurist.

Verlenging dekkingsduur

Met deze dekking ben je 180 aaneengesloten dagen verzekerend in het buitenland. Nuttig bij bijvoorbeeld stage- en/of studiereizen. Standaard is een aaneengesloten dekking 60 dagen.

Zakenreis

Met deze dekking ben je ook verzekerd voor reizen met een zakelijk doel.

Bereken je premie

Veelgestelde vragen reisverzekering

Zo geef je een wijziging door:

Je kunt je aanpassing doorgeven via ons wijzigingsformulier.

Wil je bekijken hoe je bent verzekerd?

Dit vind je terug op het papieren polisblad van je reisverzekering. Heb je geen polisblad meer? Dan kun je contact met ons opnemen via het telefoonnummer (058) 291 38 38. We helpen je graag verder.


Is er een natuurramp in het gebied waar je op vakantie bent of heen gaat? We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. 

Bekijk de veelgestelde vragen over een natuurramp

Is er een oorlog, onrust of geweld in het gebied waar je op vakantie bent of heen gaat? We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. 

Bekijk de veelgestelde vragen over oorlog, onrust en geweld