Oorlog, onrust of geweld op uw reisbestemming?

Is er op uw vakantiebestemming oorlog, onrust of geweld? Dan is het begrijpelijk dat u vragen heeft over uw reis- en annuleringsverzekering. Graag helpen we u met uw vragen.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Bent u ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in uw vakantiegebied. U kunt ook bellen via +31 247 247 247. Houd contact met de vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geldt voor uw bestemming een aangepast reisadvies?

Neem dan altijd contact op met de organisatie waar de reis en/of ticket is geboekt. Bij een ontradend reisadvies (code rood of oranje) zal de reis doorgaans niet (kunnen) worden uitgevoerd. U kunt dan in overleg met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de boeking omzetten of u krijgt uw geld terug.

Een onverwachte gebeurtenis en de annuleringsverzekering

Onze annuleringsverzekering biedt dekking voor een gebeurtenis die bij het afsluiten van de verzekering/dekking en/of het boeken van de reis nog niet bekend was (dat noemen wij een onverwachte gebeurtenis). Door deze gebeurtenis kan uw reis niet doorgaan of u moet uw vakantie in de tussentijd afbreken. U krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug. Voorbeelden van onverwachte gebeurtenissen zijn:

  • ziekte
  • het overlijden van een naaste
  • een verbroken relatie
  • een natuurramp op de vakantielocatie

Vragen over uw annuleringsverzekering

Als u de aanvullende dekking Extra Annuleringsredenen heeft afgesloten, dan zijn deze annuleringskosten verzekerd.

De reisorganisatie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de gehele reis. Neem dus eerst contact op met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Heeft u uw reis zelf samengesteld en besluit u de vakantie af te breken? Én heeft u de aanvullende dekking Extra Annuleringsredenen afgesloten? Dan worden de niet genoten dagen vergoed onder uw annuleringsverzekering.

Vragen over uw reisverzekering

Door uw reisverzekering heeft u recht op vergoeding van extra vervoers-, verblijfs- en telefoonkosten. De vergoeding voor verblijfskosten is € 75,- per persoon per dag.

Ja, uw reisverzekering blijft tijdens die periode gewoon geldig. U bent verzekerd.

Vragen over de dekking van uw samengestelde reis

Ja, wanneer u nog niet vertrokken bent, kunt u de volledige reis annuleren. Wanneer u uw reis aanpast waardoor volledige annulering van de reis wordt voorkomen, dan kunt u deze kosten ook claimen.

Vragen over uw premie

Ja, de premie voor uw kortlopende reisverzekering krijgt u terug. Dit geldt niet voor een doorlopende reisverzekering.

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor