Ontmoet de trainees van De Friesland

Meevaren op een heus Tall Ship en een onvergetelijke ervaring op doen. Christiaan Koek, Ties van Steen, Renate Bruinenberg en Erick Bouma krijgen deze kans!

Beleef de Tall Ships Races

Dit zijn ze dan: de vier gelukkige winnaars van de winactie van De Friesland. In juli varen Christiaan, Renate, Ties en Erick mee als trainees tijdens de eerste etappe van de Tall Ships Races. Tijdens de reis van Esbjerg (Denemarken) naar Harlingen draait het om samenwerken met andere jongeren om het reilen en zeilen van een Tall Ship onder de knie te krijgen, maar vooral; genieten.

Benieuwd wat de trainees allemaal beleven? Christiaan, Renate, Ties en Erick delen hier binnenkort hun avonturen.

Lees meer over de Tall Ships Races

Even voorstellen

Christiaan (16) uit IJlst

Watersport zit in het bloed van Christiaan. Zelf zeilt hij al jaren en doet hij ook mee aan wedstrijden. Christiaan kijkt ernaar uit om de snelste te zijn met een groot zeilschip in de Tall Ships Races. Als we hem vragen hoe fit en vitaal hij is en of hij zich nog extra gaat voorbereiden op de etappe is het antwoord duidelijk; Christiaan is vanuit zijn zeil- en sportervaring in topconditie.

Renate (21) uit Irnsum

Renate heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot watersport. Ze ziet de reis als fantastische afsluiting van haar studie. Renate haar vriend had al ervaring op een Tall Ship en hij heeft haar aangespoord om aan de winactie mee te doen. Fit en vitaal zijn is onderdeel van haar dagelijks leven. Zo beweegt ze veel, let ze op haar voeding en doet ze leuke dingen om zich goed te voelen. Renate kijkt uit naar de hele reis, mensen leren kennen en de festiviteiten in Esbjerg en Harlingen. 

Ties (17) uit Grou

Ties heeft geen ervaring met zeilen, maar het lijkt hem ontzettend leuk om mee te gaan. Hij doet graag nieuwe ervaringen op en hij kijkt ernaar uit om nieuwe mensen te leren kennen en samen te werken op het Tall Ship. Ties heeft al vele filmpjes gekeken van vorige Tall Ships Races en is van plan om nog een keer extra de sportschool in te duiken om topfit en vitaal te zijn voor het zware werk op het schip.
Bekijk het avontuur van Erick

Erick (21) uit Harlingen

Harlingen is het beginpunt van Erick zijn reis. Hij vaart namelijk de tweede etappe naar Antwerpen. Erick houdt van koken en gaat regelmatig naar sportschool om fit en vitaal te blijven. Erick heeft zin in het evenement in Harlingen met onder andere het vitaliteitplein. Hij is enorm enthousiast om mee te varen op De Eendracht die op 17 juli vanuit zijn woonplaats vertrekt. Ervaring met zeilen zit in zijn familie. Bij de zeilschool in Grou heeft hij het zeilen geleerd.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor