Verschillen basisverzekeringen

De Friesland biedt twee verschillende basisverzekeringen, de Zelf Bewust Polis en Alles Verzorgd Polis. De overheid heeft bepaald wat er in de basisverzekering vergoed wordt, dit is in beide polissen dan ook gelijk. Wel zijn er verschillen in voorwaarden en die zetten wij graag voor je op een rij.

Zelf Bewust Polis

Met de Zelf Bewust Polis kies je voor onze voordeligste basisverzekering. Deze naturapolis is ideaal als je graag je zorgzaken online regelt. Declareren kan alleen online en ook voor het bestellen van bepaalde hulpmiddelen ben je verplicht dit online bij een medische speciaalzaak te doen. De premie betaal je via automatische incasso. Je hebt keuze uit 3 aanvullende verzekeringen en 2 aanvullende tandartsverzekeringen.

Meer over de Zelf Bewust Polis
of bereken direct je premie

Alles Verzorgd Polis

De Alles Verzorgd Polis is een naturapolis waarbij alles voor je wordt geregeld. De premie is hoger, maar hiervoor krijg je meer mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen, met uitgebreidere vergoedingen. Ook kun je bijvoorbeeld zowel online als per post nota’s declareren. Met deze polis kun je mogelijk een collectiviteitskorting krijgen. De premie hoef je niet verplicht via automatische incasso te betalen, maar kan ook per rekening.

Meer over de Alles Verzorgd Polis
of bereken direct je premie

Verschil in polissen: naturapolis en budget/selectieve naturapolis

De meest afgesloten type polis is de naturapolis: 77%* van de Nederlanders heeft een naturapolis. De naturapolis is onder te verdelen in:

Reguliere naturapolis

Bij een reguliere naturapolis kun je terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland. Zorg wordt volledig vergoed als de zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar, nadat het eigen risico is voldaan. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener, dan betaal je zelf een bepaald percentage mee (meestal 20-40%).

Bij ons kun je kiezen uit 2 naturapolissen: de Alles Verzorgd Polis en de Zelf Bewust Polis. Je kunt met onze polissen in 2023 terecht bij alle ziekenhuizen in Nederland. In onze Zorgzoeker vind je een overzicht met welke zorgverleners we bij je in de buurt een contract hebben afgesloten.

Budgetpolis/selectieve naturapolis

Een budgetpolis of ook wel een selectieve naturapolis genoemd, werkt hetzelfde als een naturapolis, maar je kunt uit veel minder ziekenhuizen kiezen als je niet-spoedeisende zorg nodig hebt. Ga je bijvoorbeeld met een geplande knieoperatie naar een ziekenhuis zonder contract, dan betaal je zelf een deel van de kosten (meestal 15-20%).  Wij hebben geen budget of selectieve naturapolis.

*bron: Vektis, Zorgthermometer verzekerden in beeld 2023

Zelf Bewust Polis

Ja, ik wil de Zelf Bewust Polis afsluiten

Alles Verzorgd Polis

Ja, ik wil de Alles Verzorgd Polis afsluiten

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer