AV Tand Standaard

Voordelig verzekerd van goede tandzorg

Voordelig aanvullend verzekerd van goede tand- en mondzorg. De AV Tand Standaard vergoedt tandartskosten tot maximaal € 250,- per jaar. Met deze aanvullende tandartsverzekering bent u goed verzekerd tegen een zeer scherpe premie. Bereken binnen 3 minuten uw premie.
U krijgt maximaal € 250,- per jaar vergoed. Bijvoorbeeld voor uw consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Naast een consult, preventie, vulling en verdoving zijn er ook andere tandartskosten. Zoals het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug, of een wortelkanaalbehandeling. Deze kosten krijgt u voor 80% vergoed. Materiaal- en techniekkosten worden niet vergoed.
In de basisverzekering is er een eigen bijdrage voor een gebitsprothese (kunstgebit). Deze eigen bijdrage wordt vanuit de AV Tand Standaard volledig vergoed tot het maximum van € 250,-.
Stel u krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Uw tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
€ 12,95 p/mnd
Bereken uw premie

Over de AV Tand Standaard

De AV Tand Standaard is een zeer voordelige tandartsverzekering. Met de AV Tand Standaard dekt u tandartskosten tot maximaal € 250,- per jaar.

Vergoeding AV Tand Standaard

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed, m.u.v. materiaal- en techniekkosten.

80% vergoeding
Overige codes zoals het maken van een foto, het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed.

Geen vergoeding materiaal- en techniekkosten 
De AV Tand Standaard vergoedt geen materiaal- en techniekkosten. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon, brug of gebitsprothese. Vanuit de AV Tand Optimaal worden wel materiaal- en techniekkosten vergoed. 

Geen vergoeding orthodontie
Er is geen vergoeding voor orthodontie vanuit de AV Tand Standaard. Vanuit de AV Tand Optimaal is er wel een vergoeding voor orthodontie. De AV Tand Optimaal vergoedt maximaal € 750,- voor orthodontie vanaf 18 jaar.

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heeft u tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een:

 • Tandarts
 • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder uw basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
 • Tandprotheticus
 • Vrijgevestigde mondhygiënist
 • Orthodontist

Bereken uw premie

Voorwaarden en zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Bekijk de zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Standaard

 • Voordelig verzekerd
 • € 12,95 per maand
 • De meest voorkomende tandartskosten voor 100% vergoed, overige kosten 80% vergoed
 • Eigen bijdrage gebitsprothese 100% vergoed, m.u.v. materiaal- en techniekkosten
 • Maximale vergoeding € 250,- per kalenderjaar
 • 100% vergoeding meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen)
 • 80% vergoeding meeste overige tandartskosten
 • Eigen bijdrage gebitsprothese: 100% vergoeding, m.u.v. materiaal- en techniekkosten
 • Tandartskosten na een ongeval: maximaal € 2.000,- per ongeval

 

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor