AV Tand Standaard

Voordelig verzekerd van goede tandzorg

Voordelig aanvullend verzekerd van goede tand- en mondzorg. De AV Tand Standaard vergoedt tandartskosten tot maximaal € 250,- per jaar. Met deze aanvullende tandartsverzekering bent u goed verzekerd tegen een zeer scherpe premie. Bereken binnen 3 minuten uw premie.
U krijgt maximaal € 250,- per jaar vergoed. Bijvoorbeeld voor uw consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Naast een consult, preventie, vulling en verdoving zijn er ook andere tandartskosten. Zoals het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug, of een wortelkanaalbehandeling. Deze kosten krijgt u voor 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.
In de basisverzekering is er een eigen bijdrage voor een gebitsprothese (kunstgebit). Deze eigen bijdrage wordt vanuit de AV Tand Standaard volledig vergoed tot het maximum van € 250,-.
Stel u krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Uw tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
€ 13,95 p/mnd
Bereken uw premie

Over de AV Tand Standaard

De AV Tand Standaard is een zeer voordelige tandartsverzekering. Met de AV Tand Standaard dekt u tandartskosten tot maximaal € 250,- per jaar.

Vergoeding AV Tand Standaard

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt voor 100% vergoed, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%.

80% vergoeding
Overige codes zoals het maken van een foto, het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden voor 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug. 

Geen vergoeding orthodontie
Er is geen vergoeding voor orthodontie vanuit de AV Tand Standaard. Vanuit de AV Tand Optimaal is er wel een vergoeding voor orthodontie. De AV Tand Optimaal vergoedt maximaal € 750,- voor orthodontie vanaf 18 jaar.

Voor verzekerden jonger dan 18 jaar is er een vergoeding voor orthodontie vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heeft u tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een:

 • Tandarts
 • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder uw basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
 • Tandprotheticus
 • Vrijgevestigde mondhygiënist
 • Orthodontist

Bereken uw premie

Voorwaarden en zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Met de Zorgverzekeringskaart ziet u de belangrijkste kenmerken van onze verzekeringen in 1 overzichtelijk kaart. Zo kunt u onze verzekeringen makkelijk vergelijken.

Bekijk de zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Standaard

 • Voordelig verzekerd
 • € 13,95 per maand
 • De meest voorkomende tandartskosten voor 100% vergoed, overige kosten 80% vergoed
 • Een vergoeding voor de eigen bijdrage bij een gebitsprothese
 • Maximale vergoeding € 250,- per jaar
 • 100% vergoeding meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen)
 • 80% vergoeding meeste overige tandartskosten inclusief materiaal- en techniekkosten
 • Eigen bijdrage gebitsprothese: 100% vergoeding, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%
 • Tandartskosten na een ongeval: maximaal € 2.000,- per ongeval

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor