AV Tand Optimaal

Meest ruime dekking

Wil je de meest uitgebreide dekking voor je tandartskosten en orthodontiekosten? Met de tandartsverzekering Optimaal heb je recht op ruime vergoedingen tot maximaal € 1.000,- per kalenderjaar. Voordat wij je accepteren voor de AV Tand Optimaal vragen wij je een korte vragenlijst in te vullen.*

* Het is niet mogelijk om de aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Je krijgt maximaal € 1000,- per kalenderjaar vergoed. Bijvoorbeeld voor je consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijg je een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Overige tandartskosten krijg je voor 80% vergoed. Bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug.
Stel je krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Je tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
Vanaf 18 jaar vergoeden wij voor een nieuwe orthodontiebehandeling eenmalig maximaal € 750,- tijdens de gehele verzekeringsduur. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1.000,- per jaar.
€ 41,95 p/mnd
Bereken je premie

Over de AV Tand Optimaal

De AV Tand Optimaal is de meest uitgebreide aanvullende tandartsverzekering. Hiermee dek je tandartskosten tot maximaal € 1.000,- per kalenderjaar.

Let op: het is niet mogelijk om een aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Vergoeding AV Tand Optimaal

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijg je een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%.

80% vergoeding
Overige codes zoals bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.

Orthodontie vanaf 18 jaar
Orthodontie vanaf 18 jaar wordt eenmalig tijdens de gehele verzekeringsduur vergoed tot maximaal € 750,-. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1.000,- per jaar. Het moet wel gaan om een nieuwe behandeling.

Orthodontie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar wordt orthodontie, na een wachttijd van een jaar, vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal.

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heb je tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kun je terecht?

Je kunt terecht bij een:

  • Tandarts
  • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder je basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
  • Tandprotheticus
  • Vrijgevestigde mondhygiënist
  • Orthodontist

Vragenlijst

Voor het afsluiten van de tandartsverzekering AV Tand Optimaal vragen wij je om bij je aanmelding een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan wordt bepaald of je de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Ben je al verzekerd bij De Friesland? Je kunt je verzekering aanpassen per 1 januari 2024. Om de AV Tand Optimaal af te sluiten vragen wij je een aanvraagformulier in te vullen. Dat kan met het aanvraagformulier AV Tand Optimaal (pdf, 119 KB) of in Mijn De Friesland. Op basis van het aanvraagformulier wordt bepaald of je de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bereken je premie

Voorwaarden en Zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Met de Zorgverzekeringskaart zie je de belangrijkste kenmerken van onze verzekeringen in één overzichtelijke kaart. Zo kun je  onze verzekeringen makkelijk vergelijken.

Bekijk de Zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Optimaal

  • Zeer uitgebreid verzekerd tegen tandartskosten
  • De meest voorkomende kosten vergoed
  • Aanvullend verzekerd voor € 41,95 per maand
  • Orthodontie vanaf 18 jaar vergoed (tot € 750,-)
  • Tot maximaal € 1.000,- vergoeding

Bekijk vergoedingen

of bekijk de polisvoorwaarden

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer