AV Tand Optimaal

Meest ruime dekking

Wilt u de meest uitgebreide dekking voor uw tandartskosten en orthodontiekosten? Met de tandartsverzekering Optimaal heeft u recht op ruime vergoedingen tot maximaal € 1000,- per jaar. Voordat wij u accepteren voor de AV Tand Optimaal vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen.*

* Het is niet mogelijk om de aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

U krijgt maximaal € 1000,- per kalenderjaar vergoed. Bijvoorbeeld voor uw consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Overige tandartskosten krijgt u voor 80% vergoed. Bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug.
Stel u krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Uw tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
Vanaf 18 jaar vergoeden wij voor een nieuwe orthodontiebehandeling eenmalig maximaal € 750,- tijdens de gehele verzekeringsduur. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1000,- per jaar.
€ 39,25 p/mnd
Bereken uw premie

Over de AV Tand Optimaal

De AV Tand Optimaal is de meest uitgebreide aanvullende tandartsverzekering. Hiermee dekt u tandartskosten tot maximaal € 1000,- per jaar.

Let op: het is niet mogelijk om een aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Vergoeding AV Tand Optimaal

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%.

80% vergoeding
Overige codes zoals bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.

Orthodontie vanaf 18 jaar
Orthodontie vanaf 18 jaar wordt eenmalig tijdens de gehele verzekeringsduur vergoed tot maximaal € 750,-. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1000,- per jaar. Het moet wel gaan om een nieuwe behandeling.

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heeft u tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een:

 • Tandarts
 • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder uw basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
 • Tandprotheticus
 • Vrijgevestigde mondhygiënist
 • Orthodontist

Vragenlijst

Voor het afsluiten van de tandartsverzekering AV Tand Optimaal vragen wij u om bij uw aanmelding een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bent u al verzekerd bij De Friesland? U kunt uw verzekering aanpassen per 1 januari 2021. Om de AV Tand Optimaal af te sluiten vragen wij u een aanvraagformulier in te vullen. Dat kan met het aanvraagformulier AV Tand Optimaal (pdf, 119 KB) of in Mijn De Friesland. Op basis van het aanvraagformulier wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bereken uw premie

Voorwaarden en zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Bekijk de zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Optimaal

 • Zeer uitgebreid verzekerd tegen tandartskosten
 • De meest voorkomende kosten vergoed
 • Aanvullend verzekerd voor € 39,25 per maand
 • Orthodontie vanaf 18 jaar vergoed (tot € 750,-)
 • Tot maximaal € 1.000,- vergoeding
 • Maximale vergoeding € 1.000,- per kalenderjaar
 • 100% vergoeding voor de meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen)
 • 80% vergoeding voor de meeste overige tandartskosten inclusief techniek en materiaalkosten
 • Eigen bijdrage gebitsprothese: 100% vergoeding
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: vergoeding tot maximaal € 750,- ( valt onder de maximale vergoeding van € 1.000,-)
 • Tandartskosten na een ongeval: maximaal € 2.000,- per ongeval

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor