AV Tand Optimaal

Meest ruime dekking

Wilt u de meest uitgebreide dekking voor uw tandartskosten en orthodontiekosten? Met de tandartsverzekering Optimaal heeft u recht op ruime vergoedingen tot maximaal € 1000,- per jaar. Voordat wij u accepteren voor de AV Tand Optimaal vragen wij u een korte vragenlijst in te vullen.*

* Het is niet mogelijk om de aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

U krijgt maximaal € 1000,- per kalenderjaar vergoed. Bijvoorbeeld voor uw consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Overige tandartskosten krijgt u voor 80% vergoed. Bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed. Dit zijn de materiaal- en techniekkosten voor het maken van bijvoorbeeld een kroon of een brug.
Stel u krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Uw tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
Vanaf 18 jaar vergoeden wij voor een nieuwe orthodontiebehandeling eenmalig maximaal € 750,- tijdens de gehele verzekeringsduur. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1000,- per jaar.
€ 39,95 p/mnd
Bereken uw premie

Over de AV Tand Optimaal

De AV Tand Optimaal is de meest uitgebreide aanvullende tandartsverzekering. Hiermee dekt u tandartskosten tot maximaal € 1000,- per jaar.

Let op: het is niet mogelijk om een aanvullende verzekering Tand Optimaal af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Vergoeding AV Tand Optimaal

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijgt u een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%.

80% vergoeding
Overige codes zoals bijvoorbeeld het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.

Orthodontie vanaf 18 jaar
Orthodontie vanaf 18 jaar wordt eenmalig tijdens de gehele verzekeringsduur vergoed tot maximaal € 750,-. Dit telt mee voor de maximale vergoeding van € 1000,- per jaar. Het moet wel gaan om een nieuwe behandeling.

Orthodontie tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar wordt orthodontie vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal.

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heeft u tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kunt u terecht?

U kunt terecht bij een:

 • Tandarts
 • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder uw basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
 • Tandprotheticus
 • Vrijgevestigde mondhygiënist
 • Orthodontist

Vragenlijst

Voor het afsluiten van de tandartsverzekering AV Tand Optimaal vragen wij u om bij uw aanmelding een vragenlijst in te vullen. Op basis hiervan wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bent u al verzekerd bij De Friesland? U kunt uw verzekering aanpassen per 1 januari 2023. Om de AV Tand Optimaal af te sluiten vragen wij u een aanvraagformulier in te vullen. Dat kan met het aanvraagformulier AV Tand Optimaal (pdf, 119 KB) of in Mijn De Friesland. Op basis van het aanvraagformulier wordt bepaald of u de AV Tand Optimaal kunt afsluiten.

Bereken uw premie

Voorwaarden en zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Met de Zorgverzekeringskaart ziet u de belangrijkste kenmerken van onze verzekeringen in 1 overzichtelijk kaart. Zo kunt u onze verzekeringen makkelijk vergelijken.

Bekijk de zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Optimaal

 • Zeer uitgebreid verzekerd tegen tandartskosten
 • De meest voorkomende kosten vergoed
 • Aanvullend verzekerd voor € 39,95 per maand
 • Orthodontie vanaf 18 jaar vergoed (tot € 750,-)
 • Tot maximaal € 1.000,- vergoeding
 • Maximale vergoeding € 1.000,- per kalenderjaar
 • 100% vergoeding voor de meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen)
 • 80% vergoeding voor de meeste overige tandartskosten inclusief techniek en materiaalkosten
 • Eigen bijdrage gebitsprothese: 100% vergoeding
 • Orthodontie vanaf 18 jaar: vergoeding tot maximaal € 750,- ( valt onder de maximale vergoeding van € 1.000,-)
 • Tandartskosten na een ongeval: maximaal € 2.000,- per ongeval

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor