AV Tand Extra

Uitgebreid verzekerd voor je tandartskosten

Wil je vergoedingen voor veel tandartsbehandelingen en kosten? Dan past de uitgebreide AV Tand Extra bij jou. Met deze aanvullende tandartsverzekering ben je uitstekend verzekerd tot maximaal € 500,- per kalenderjaar tegen een scherpe premie. Bereken binnen 3 minuten je premie.

Stel je krijgt een ongeval en moet hierdoor naar de tandarts. Je tandartskosten worden dan vergoed tot maximaal € 2.000,- per ongeval.
Je krijgt maximaal € 500,- per kalenderjaar vergoed. Bijvoorbeeld voor een consult bij de tandarts of mondhygiënist, een vulling, verdoving of het trekken van een tand of kies.
Voor de meest voorkomende kosten krijg je een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes).
Naast een consult, preventie, vulling en verdoving zijn er ook andere tandartskosten. Zoals het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug, of een wortelkanaalbehandeling. Deze kosten krijg je voor 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.
In de basisverzekering is er een eigen bijdrage voor een gebitsprothese (kunstgebit). Deze eigen bijdrage wordt vanuit de AV Tand Extra volledig vergoed tot het maximum van € 500,-.
€ 26,95 p/mnd
Bereken je premie

Over de AV Tand Extra

De AV Tand Extra is een uitgebreide tandartsverzekering. Hiermee dek je tandartskosten tot maximaal € 500,- per kalenderjaar.

Let op: het is niet mogelijk om een aanvullende verzekering Tand Extra af te sluiten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Vergoeding AV Tand Extra

100% vergoeding
Voor de meest voorkomende kosten krijg je een volledige vergoeding. Dit zijn kosten voor een consult en diagnostiek (C-codes), preventieve mondzorg (M-codes), vullingen (V-codes) en verdovingen (A-codes). Ook de eigen bijdrage uit de basisverzekering voor een volledige boven- en/of volledige onderprothese wordt 100% vergoed, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%.

80% vergoeding
Overige codes zoals het maken van een foto, het trekken van een tand of kies, het plaatsen van een kroon of brug of een wortelkanaalbehandeling worden 80% vergoed. Ook materiaal- en techniekkosten worden voor 80% vergoed, voor bijvoorbeeld het maken van een kroon of een brug.

Geen vergoeding orthodontie
Er is geen vergoeding voor orthodontie vanuit de AV Tand Extra. Vanuit de AV Tand Optimaal is er wel een vergoeding voor orthodontie. De AV Tand Optimaal vergoedt maximaal € 750,- voor orthodontie vanaf 18 jaar.

Voor verzekerden jonger dan 18 jaar is er, na een wachttijd van een jaar, een vergoeding voor orthodontie vanuit de aanvullende verzekeringen AV Extra en AV Optimaal

Tandartskosten als gevolg van een ongeval
Heb je tandartskosten als gevolg van een ongeval? Dan vergoeden we hiervoor maximaal € 2.000,- per ongeval.

Bij wie kun je terecht?

Je kunt terecht bij een:

 • Tandarts
 • Kaakchirurg (let op: zorg verleend door een kaakchirurg valt in de meeste gevallen onder je basisverzekering. De kosten tellen dan mee voor het eigen risico.)
 • Tandprotheticus
 • Vrijgevestigde mondhygiënist
 • Orthodontist

Bereken je premie

Voorwaarden en Zorgverzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden van de aanvullende tandartsverzekeringen.

Met de Zorgverzekeringskaart zie je de belangrijkste kenmerken van onze verzekeringen in één overzichtelijke kaart. Zo kun je onze verzekeringen makkelijk vergelijken.

Bekijk de Zorgverzekeringskaart

Met de AV Tand Extra

 • Tandartskosten tot maximaal € 500,- vergoed
 • Verzekerd voor € 26,95 p/mnd
 • Een vergoeding voor de eigen bijdrage bij een gebitsprothese
 • Goed verzekerd tegen tandartskosten
 • Maximale vergoeding € 500,- per kalenderjaar
 • 100% vergoeding meest voorkomende tandartskosten (consulten, preventie, vullingen en verdovingen)
 • 80% vergoeding meeste overige tandartskosten inclusief materiaal- en techniekkosten
 • Eigen bijdrage gebitsprothese: 100% vergoeding, met uitzondering van de eigen bijdrage voor materiaal- en techniekkosten. Hiervoor geldt een vergoeding van 80%
 • Tandartskosten na een ongeval: maximaal € 2.000,- per ongeval

Bekijk vergoedingen

of bekijk de polisvoorwaarden

Heb je een vraag?

(058) 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer