Coronavirus en uw zorgverzekering

Op deze pagina meer informatie en de meest gestelde vragen over het coronavirus en uw zorgverzekering van De Friesland.

Heeft u met spoed zorg nodig?

Bel met uw huisarts of - buiten kantooruren - de huisartsenpost. Op de website van het RIVM staat wanneer u zich telefonisch moet melden bij de huisarts of de GGD.

Door het coronavirus krijgen huisartsen veel vragen. Is uw huisarts moeilijk bereikbaar? Dan kunt u uw vraag ook stellen aan onze Dokter Appke, onze gratis te downloaden app voor gezondheidsvragen. Vragen stellen kan ook ’s avonds en in het weekend.

Veelgestelde vragen

Coronavirus en uw zorgverzekering

Nee, het heeft namelijk alleen zin om u te laten testen als u gezondheidsklachten hebt. Is dat het geval, neem dan telefonisch contact op met de huisarts.

Een mondkapje of desinfecterende gel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering. Het RIVM adviseert mondkapjes alleen voor medisch personeel. Mensen die werken met (mogelijk) besmette mensen gebruiken professionele mondkapjes. De simpele (papieren) mondkapjes die veel mensen in bijvoorbeeld China gebruiken, beschermen de drager niet tegen het virus.

Als u thuis in quarantaine moet, maakt u in principe geen zorgkosten. Quarantaine is een voorzorgsmaatregel om verspreiding tegen te gaan.

Als u langer op uw vakantieadres moet blijven, maakt u extra kosten voor uw verblijf. Dit valt niet onder de zorgverzekering. Overleg met uw reisverzekeraar of een tegemoetkoming in de extra kosten in uw reisverzekering zit.

De ziekenhuizen hebben maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ze hebben op hun websites informatie opgenomen voor bezoekers en patiënten. Deze wordt continu bijgewerkt. Kijk daarom eerst op de website van het ziekenhuis waar u een behandeling heeft ingepland.

Het is verstandig dan contact op te nemen met het ziekenhuis. Ook om te overleggen of uw afspraak zonder risico kan worden verschoven.

Actuele informatie RIVM over het coronavirus

Op de website van het RIVM vindt u de meest actuele informatie over het en maatregelen die genomen worden in aanpak van het coronavirus.

Het coronavirus en uw reis-en annuleringsverzekering

Meer weten over het coronavirus en uw reis- en annuleringsverzekering? Hier vindt u de veelgestelde vragen en antwoorden op een rij.

Actuele informatie Ministerie van Buitenlandse zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u de meest actuele informatie en reisadviezen.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

"" hoogste klantwaardering op Independer
8.0 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
558.000 klanten gingen u voor