Doorgaan naar hoofdinhoud

Faillissement MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Zoals bekend zijn het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam en MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten en Emmeloord op donderdag 25 oktober failliet gegaan. Beide ziekenhuizen kampten al lange tijd met ernstige financiële problemen.

De impact voor medewerkers, de patiënten en een deel van onze verzekerden die in die regio’s wonen is groot. Daarom zetten we ons samen met andere zorgverzekeraars, zorgaanbieders zoals de huisartsen, ambulancediensten en de ziekenhuizen er voor in om de zorg voor deze verzekerden voort te kunnen zetten. Zodat patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Dit is de stand van zaken op dit moment per ziekenhuis:

Slotervaart

MC Slotervaart is dicht voor opnames. De afgelopen dagen stonden in het teken van het verplaatsen van de opgenomen patiënten van MC Slotervaart naar de andere ziekenhuizen in de omgeving. Sommige patiënten konden naar huis. Dit is een gezamenlijke inspanning geweest van het ziekenhuis, zorgverzekeraars en de omliggende ziekenhuizen. De spoedeisende hulp van het MC Slotervaart is. De overige zes spoedzorglocaties in Amsterdam kunnen de extra zorg goed leveren en zijn hierop voorbereid. De poliklinische afdelingen zijn nog open. Patiënten worden door het ziekenhuis gebeld als hun afspraak op de polikliniek niet doorgaat of als zorg is overgedragen aan een ander ziekenhuis.  Samen met de curator en zorgaanbieders in Amsterdam wordt gewerkt aan de overname van de zorg voor patiënten.

IJsselmeer

IJsselmeerziekenhuizen zijn nog open. De zorg voor huidige patiënten is voorlopig gecontinueerd. Uiteraard betalen we die zorg ook. De curator kijkt wat de toekomstmogelijkheden van de IJsselmeerziekenhuizen zijn. Hierover wordt ook gesproken met mogelijke overnamekandidaten.

Patiënt in een van de ziekenhuizen?

Bent u patiënt bij het MC Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam of MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad, Dronten en Emmeloord? De ziekenhuizen blijven open voor de bestaande patiënten en de zorg loopt voor een deel door. Het ziekenhuis informeert u als daar verandering in komt. Voor uw vragen kunt u ook contact opnemen met onze afdeling wachtlijstbemiddeling via (058) 291 33 00.
Heeft u in de betrokken ziekenhuizen voor het eerst een afspraak, dan helpt het ziekenhuis u een alternatieve behandelaar te vinden. Lukt dat niet, dan kunt u ook met onze wachtlijstbemiddeling bellen. Ze helpen u dan graag verder.


Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.