Second opinion

Staat u voor een belangrijke medische beslissing of twijfelt u aan de diagnose en wilt u graag de mening van een andere medisch specialist? Dan kunt u een second opinion aanvragen.
""

Wat is een second opinion

Bij een second opinion geeft een andere deskundige dan uw behandelaar zijn of haar mening over uw diagnose of behandeling.

Second opinion aanvragen

U kunt na verwijzing van de huisarts of de behandelend specialist een second opinion vragen aan een tweede medisch specialist. Het is hierbij niet de bedoeling dat er nieuwe onderzoeken worden uitgevoerd. De medisch specialist die de second opinion verricht maakt hiervoor gebruik van de informatie die aanwezig is in uw medisch dossier.

U keert vervolgens met de second opinion terug naar de oorspronkelijke behandelaar, die de regie over de behandeling houdt. Degene die een second opinion geeft, neemt de behandeling dus niet over. Daarom is het belangrijk dat u met uw eigen zorgverlener bespreekt dat u een second opinion wilt vragen.

Vragen?

Bel voor informatie en persoonlijk advies over een second opinion tijdens kantooruren met De Friesland: (058) 291 33 00.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor