Huistest

Iedereen wil zo lang mogelijk op zichzelf blijven wonen. Ook de overheid stimuleert dit op alle mogelijke manieren. Maar niet alle huizen zijn daar ook geschikt voor. Met behulp van Huistest test je eenvoudig of je woning geschikt is. Huistest komt met concreet advies over mogelijke verbeteringen.

""

Persoonlijk advies

Je vult een eenvoudige vragenlijst in over je huidige woonsituatie en de Huistest laat de zwakke plekken van je huis zien. Je krijgt direct een persoonlijk advies over hoe je die onveilige situaties aan kunt pakken. Eenvoudige zaken als een extra trapleuning, goede verlichting in en rondom de woning, maar ook techniek in de woning komen aan de orde. Daarnaast kunnen leveranciers die kunnen helpen bij aanpassingen zich voorstellen.

Waarom zelf je woning aanpassen

Overheid en zorgverzekeraars vergoeden steeds minder. Wist je dat 30% van de 65-plussers in Nederland ten minste 1 keer per jaar valt? Dat zijn 230.000 mensen per jaar. De oorzaak is vaak een struikelpartij in of om de woning. Je woning aanpassen wanneer je fit bent, betekent dan ook direct genieten en later profiteren van extra comfort en veiligheid.

Over de Huistest

De Huistest is met steun van het ministerie van VROM en het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg ontwikkeld door Woningcorporaties Welkom en Wonen Zuidwest Friesland en Koot seniorenprojecten. De Huistest wordt ondersteund door Platform Geef waarin De Friesland participeert.

Doe de test

Wil je weten hoe veilig je huis is? Doe de gratis test op de website van Mijn Huis Op Maat.

Website Mijn Huis Op Maat

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.

Donderdag 14 december zijn wij tot 16.00 uur bereikbaar.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer