Student en zorgverzekering

Maak van je zorgverzekering geen studie. Kies een verzekering die bij je past.
Bereken je premie

Ook studenten verzekerd van goede zorg

Vanaf je 18e ben je zelf verantwoordelijk voor een zorgverzekering. Je bent als student op zoek naar een goedkope zorgverzekering die genoeg vergoedingen biedt. Bij De Friesland vind je geen speciale studenten zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig, want De Friesland heeft een verzekering die zeker voldoet aan jouw wensen. We vertellen je er alles over.

Basisverzekering

  • De meeste studenten kiezen voor de Zelf Bewust Polis, dit is onze goedkoopste basisverzekering.
  • Vaste vergoedingen in de basisverzekering zoals anticonceptie tot 21 jaar, spoedeisende hulp in het buitenland, psychologische zorg, stoppen-met-rokenprogramma en nog veel meer.     
  • Kies je voor een verhoogd vrijwillig eigen risico, dan krijg je korting op je zorgverzekering.    

Bekijk onze basisverzekeringen

Aanvullende verzekering

  • Op zoek naar ruimere vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, anticonceptie vanaf 21 jaar, of brillen en contactlenzen? Kies dan ook een aanvullende verzekering.   
  • Vanaf je 18e zijn de meest voorkomende tandartskosten niet meer verzekerd vanuit de basisverzekering. Denk daarom na over een tandartsverzekering.

Bekijk onze aanvullende verzekeringen

Voordelen van een zorgverzekering als student bij De Friesland

Zelf Bewust Polis

De Zelf Bewust Polis is onze voordeligste basisverzekering voor iedereen die zijn zorgzaken graag online regelt. Bekijk hier ook de vergoedingen.

De Friesland App

Rekeningen die je via de app indient, krijg je gemakkelijk en snel de volgende werkdag uitbetaald. En je hebt altijd je zorgpas bij de hand.

Korting op je premie

Bespaar op je zorgpremie door je eigen risico vrijwillig te verhogen. Hoe hoger je vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting op je premie.

Vitaal voordeel met Samen Fitter

Samen Fitter is het vitaliteitsprogramma van De Friesland dat jou helpt naar een gezondere versie van jezelf. Doe je ook mee? Voor klanten is er vitaal voordeel, bijvoorbeeld in de Samen Fitter webshop.

Met onze vitaliteitstest kun je kijken wat nu al goed gaat en wat nog wat aandacht nodig heeft. In de Samen Fitter app vind je uitdagingen die je helpen om jouw gezonde stappen te nemen. Of bezoek samenfitter.nu voor (nog) meer inspiratie én motivatie.

In februari 2024 ontvangen alle verzekerden boven de 18 jaar automatisch een voucher met shoptegoed voor Samen Fitter van € 5,- voor de Samen Fitter webshop.

Maar nu al kun je, na aanmelding bij Samen Fitter, gebruikmaken van 50% korting op deze producten en diensten:

  • een abonnement bij Thuissporten Fitchannel;
  • ontbijt of maaltijdpakketten bij Poiesz supermarkten (exclusief samengesteld voor onze Samen Fitter deelnemers);
  • een e-boek van één van onze experts zoals ‘Bevrijd van pijn’ van Louis Zantema en ‘Epke’ van en over Epke Zonderland.

Veelgestelde vragen zorgverzekering

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid en is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Je hoeft alleen eigen risico te betalen als je gebruik hebt gemaakt van zorg uit de basisverzekering. De kosten die boven het vastgestelde eigen risico bedrag komen, betalen wij.

Kies je voor een verhoogd vrijwillig eigen risico bij De Friesland, dan krijg je korting op je zorgverzekering. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting. Dit kan oplopen tot € 22,- korting per maand.    

Als student heb je mogelijk recht op een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Op toeslagen.nl zie je of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Als je een betaalde baan hebt in het buitenland (zoals een stage, met vergoeding) vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Maar als je studeert, of een tijdje rondreist in het buitenland, kun je mogelijk je Nederlandse zorgverzekering houden.

Bekijk alle informatie over wonen, werken of studeren in het buitenland.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer