Student en zorgverzekering

Maak van je zorgverzekering geen studie. Kies een verzekering die bij je past.

Ook studenten verzekerd van goede zorg

Vanaf je 18e ben je zelf verantwoordelijk voor een zorgverzekering. Je bent als student op zoek naar een goedkope zorgverzekering die genoeg vergoedingen biedt. Bij De Friesland vind je geen speciale studenten zorgverzekering. Dat is ook helemaal niet nodig, want De Friesland heeft een verzekering die zeker voldoet aan jouw wensen. We vertellen je er alles over.

Basisverzekering

  • De meeste studenten kiezen voor de Zelf Bewust Polis, dit is onze goedkoopste basisverzekering.
  • Vaste vergoedingen in de basisverzekering zoals anticonceptie tot 21 jaar, spoedeisende hulp in het buitenland, psychologische zorg, stoppen-met-rokenprogramma en nog veel meer.     
  • Kies je voor een verhoogd vrijwillig eigen risico, dan krijg je korting op je zorgverzekering.    

Bekijk onze basisverzekeringen

Aanvullende verzekering

  • Op zoek naar ruimere vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie, anticonceptie vanaf 21 jaar, of brillen en contactlenzen? Kies dan ook een aanvullende verzekering.   
  • Vanaf je 18e zijn de meest voorkomende tandartskosten niet meer verzekerd vanuit de basisverzekering. Denk daarom na over een tandartsverzekering.

Bekijk onze aanvullende verzekeringen

Voordelen van een zorgverzekering als student bij De Friesland

Je regelt alles online

Regel je zorgzaken makkelijk zelf online via de website, of via De Friesland App. Je rekeningen die je via de app indient, krijg je binnen 3 werkdagen uitbetaald. En je hebt met de app altijd je digitale zorgpas bij de hand.

Samen Fitter

Onze community Samen Fitter is dé plek voor iedereen die gezond wil eten, bewegen en mentaal fit wil blijven. Je kunt bijvoorbeeld kookworkshops volgen en meedoen aan (online) challenges en webinars.

Dokter Appke

Twijfel je of je met je vraag naar de dokter moet? Stel je gezondheidsvraag met de app ‘Dokter Appke’. Je krijgt snel deskundig antwoord. Als verzekerde kun je ook online beeldbellen met een huisarts.

Veelgestelde vragen

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering betaal je eigen risico. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid en is bij elke zorgverzekeraar gelijk. Je hoeft alleen eigen risico te betalen als je gebruik hebt gemaakt van zorg uit de basisverzekering. De kosten die boven het vastgestelde eigen risico bedrag komen, betalen wij.

Kies je voor een verhoogd vrijwillig eigen risico bij De Friesland, dan krijg je korting op je zorgverzekering. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe hoger de korting. Dit kan oplopen tot € 22,- korting per maand.    

Als student heb je mogelijk recht op een bijdrage van de overheid om de zorgverzekering betaalbaar te houden. Op Toeslagen.nl zie je of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag.

Als je een betaalde baan hebt in het buitenland (zoals een stage, met vergoeding) vervalt je recht op een Nederlandse zorgverzekering. Maar als je studeert, of een tijdje rondreist in het buitenland, kun je mogelijk je Nederlandse zorgverzekering houden.

Bekijk alle informatie over wonen, werken of studeren in het buitenland.

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor