Goede zonnebril met korting

Ga je lekker naar buiten de zon in? Vergeet je zonnebril niet. Zonnestralen zijn namelijk schadelijk voor je ogen, dus een bril op je neus is meer dan een leuke accessoire. Heb je een zonnebril nodig of een zonnebril op sterkte? Wist je dat op vertoon van je De Friesland zorgpas kunt profiteren van diverse kortingen?

Bescherm je ogen tegen UV-straling

UV-straling kan blijvende schade aan je ogen veroorzaken. Uit onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie blijkt dat zelfs twintig procent van alle staar wordt veroorzaakt door UV-straling. De schade merk je niet meteen, maar op latere leeftijd kan dit het verschil betekenen tussen goed blijven zien of slechtziend worden.

Bril op in de speeltuin

Kinderogen zijn extra kwetsbaar als zij geen zonnebril dragen in de zon. Maar ja, een groot deel van de kinderen draagt nooit een zonnebril. Dat is helemaal niet handig tijdens het spelen.

Toch is een leuk zonnebrilletje voor uw kind een must. Handig is eentje met een elastiek, zodat ze lekker kunnen bewegen en spelen. Staat nog stoer ook!
Ik wil mijn ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling. Hoe weet ik wat een goede zonnebril is?

Wat is een goede zonnebril?

Hier een zonnebril checklist:

  • De zonnebril geeft 100% UV-bescherming. Deze aanduiding staat meestal op een sticker of in de beschrijving van de bril als 100% UV of UV400.
  • De glazen en het montuur moeten goed passen: groot genoeg om te voorkomen dat het UV-licht je ogen via de boven-, onder- of zijkant kan bereiken.
  • De zonnebril heeft een CE-markering, gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Dit getal geeft de kleurintensiteit van de glazen weer ofwel de bescherming tegen verblinding. Met markering CE 3 speelt u op safe.

Zonnig weetje: de kleur van de glazen reduceert het zichtbare licht en beschermt tegen verblinding. De kleur heeft geen effect op de UV-bescherming, dus kies gerust uw lievelingskleur. Kortom, een goede zonnebril beschermt je ogen en daar heb je op lange termijn profijt van. Direct genieten van het ultieme zomergevoel?

Klik hier voor je voordeel

Gerelateerde artikelen

Goed voorbereid op reis

Bijna op vakantie? Onze inpakchecklist helpt je niks te vergeten en vertelt hoe je kunt besparen.

Zo voorkom je vrijetijdsziekte

Wat is vrijetijdsziekte en hoe kun je het voorkomen? We geven 5 tips voor een relaxte vakantie.

Bijzondere sporten verzekeren

Houd jij van een avontuurlijke sport zoals paragliden of bergbeklimmen? Bekijk voor welke sport je wel of niet verzekerd bent.
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor