Doorgaan naar hoofdinhoud

Kortlopende reisverzekering

Kies de verzekering die het beste past bij uw vakantiepatroon. Voor een korte of eenmalige vakantie, kiest u voor de kortlopende reisverzekering. Gaat u vaker op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering misschien meer iets voor u. U bent het hele jaar dan goed verzekerd.

Het is momenteel helaas niet mogelijk om een reisverzekering online af te sluiten. Onze excuses voor het ongemak.

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

 • De premie voor de basisdekking voor reizen in Europa is € 0,95 per persoon per dag.
  *Dit is exclusief assurantiebelasting en € 5,- eenmalige poliskosten.

 • Met de Kortlopende reisverzekering is u bagage standaard meeverzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.

 • Met de Kortlopende reisverzekering heeft u een uitgebreide basisdekking voor buitengewone kosten en hulpverlening. Breid uw reisverzekering uit met de modules geneeskundige kosten, geld, automobilistenhulp of bijzondere sporten.

 • Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? U kunt over de hele wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp via De Friesland Alarmcentrale.

Bagage standaard meeverzekerd

€ 0,95 p.p. per dag

Bel met (058) 291 31 31

Heeft u hulp nodig tijdens uw reis? U kunt over de hele wereld 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op hulp via De Friesland Alarmservice, door Eurocross. En ook extra verblijf-, communicatiekosten en een ongevallenverzekering vallen er standaard onder. 

Basisdekking

Met de kortlopende reisverzekering heeft u een uitgebreide basisdekking voor buitengewone kosten en hulpverlening. Ook is uw bagage meeverzekerd tegen beschadiging, verlies en diefstal.

Aanvullende modules 

U kunt de basisdekking uitbreiden met de volgende modules:

 • Geneeskundige kosten
  Geneeskundige kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld wanneer de kosten in het buitenland hoger zijn dan de kosten van dezelfde of vergelijkbare zorg in Nederland. Heeft u een aanvullende zorgverzekering van De Friesland? Dan bent u verzekerd tegen hogere kosten voor geneeskundige zorg in het buitenland. Let op: een aanvullende verzekering budget biedt alleen dekking in Europa. Heeft u geen aanvullende zorgverzekering, dan doet u er verstandig aan de dekking geneeskundige kosten af te sluiten.
  Controleer altijd eerst hoe u voor geneeskundige kosten in het buitenland verzekerd bent bij uw huidige zorgverzekeraar. Uw eigen risico van de zorg is ook van toepassing in het buitenland. Controleer hier uw zorgverzekering van De Friesland.
 • Hulp voor automobilisten
  Als u op vakantie pech heeft met uw auto, motor, aanhangwagen of caravan, of een ongeluk krijgt, zorgen wij voor het transport. En natuurlijk regelen we vervangend vervoer, zodat u uw vakantie gewoon voort kunt zetten.
 • Geld 
  Geld is niet verzekerd in de basisdekking, maar u kunt het meeverzekeren tegen verlies en diefstal, tot een bedrag van € 750,- per polis.
 • Bijzondere sporten
  Bij een doorlopende reisverzekering zijn bijzondere sporten, zoals skiën, standaard meeverzekerd. Bij een kortlopende verzekering moeten deze apart meeverzekerd worden.

Aanmelden

Neem voor het afsluiten van uw reisverzekering telefonisch contact met ons op via telefoonnummer (058) 291 31 31. De premies staan in het premieoverzicht.

Voorwaarden

Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent? Lees de voorwaarden van de kortlopende en doorlopende reisverzekering.

Schade melden

Een ongeluk, ziekte of diefstal heeft uw vakantie verstoord? U kunt uw schade of medische kosten aan ons doorgeven. Wij leggen u graag uit hoe u uw schade aan ons kunt melden.

*exclusief assurantiebelasting en poliskosten.