Vergoedingen voor voetzorg

Een mooi uitkijkpunt tijdens de wandeling, dat ene leuke winkeltje of het beste plekje op het terras: je voeten brengen je overal naartoe. Pijnlijke voeten of voetproblemen zijn dan ook erg vervelend. De Friesland heeft verschillende vergoedingen voor voetzorg. We zetten ze op een rij.

Podotherapie en podologie

Heb je pijnlijke voeten? Dan kan een podotherapeut of podoloog je helpen. Voor een bezoek aan de podotherapeut of podoloog is er een vergoeding vanuit de AV Extra en AV Optimaal. Als je voetklachten hebt, kun je direct een afspraak maken bij één van deze zorgverleners. Een verwijzing is niet nodig. Wél moet de zorgverlener aan een aantal eisen voldoen. Deze vind je op onze website.

Bekijk de vergoeding voor podotherapie en podologie

Steunzolen

Als jouw voeten extra steun nodig hebben, kun je steunzolen laten maken. Deze zolen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Je draagt ze in je eigen schoenen. Om steunzolen te laten aanmeten, heb je geen verwijzing nodig. Je kunt dus direct contact opnemen met de zorgverlener. Meestal is dit een orthopedisch schoen- of instrumentmaker. Maar ook podotherapeuten en podologen kunnen je aan steunzolen helpen. Vanuit de AV Extra en de AV Optimaal is er een vergoeding voor steunzolen.

Bekijk de vergoeding voor steunzolen en een overzicht van zorgverleners

Orthopedische schoenen

Soms hebben voetklachten tot gevolg dat je geen gewone schoenen meer kunt dragen. Je kunt dan orthopedische schoenen laten aanmeten. Ook kun je je gewone schoenen laten aanpassen. Beide opties worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel moet je dan eigen risico betalen. Daarnaast geldt een eigen bijdrage voor orthopedische schoenen. Laat je gewone schoenen aanpassen? Dan hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Om orthopedische schoenen te laten aanmeten, heb je een verwijzing van je behandelend medisch specialist nodig. Bij een aanpassing van een gewone schoen is een verwijzing van de huisarts voldoende.  Bovenstaande vergoedingen gelden voor personen vanaf 16 jaar.

Bekijk de vergoeding voor orthopedische schoenen vanaf 16 jaar

Ben je jonger dan 16 jaar?

Bekijk de vergoeding voor orthopedische schoenen tot 16 jaar

Gerelateerde artikelen

Wat doet de mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar

Als mantelzorger verloren in de wirwar van informatie? Dan biedt de mantelzorgmakelaar uitkomst.
Lees meer over pgb

Regel zelf je pgb

Heb je thuis zorg nodig? En wil je graag zelf bepalen wie jouw zorgverlener wordt? Dan kun je een pgb aanvragen.
Lees meer over wachtlijstbemiddeling

Wachtlijstbemiddeling

Lang wachten op een medische behandeling? De Friesland biedt Wachtlijstbemiddeling. Hoe werkt dat?

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor