Doorgaan naar hoofdinhoud

Door u zelf

Naast ondersteuning van familie of bekenden zijn er ook allerlei mogelijkheden om uw leven gemakkelijker te maken in en rond uw woning. Wilt u persoonlijk advies over over hulpmiddelen, woning aanpassing en domotica, neem dan contact op met de mantelzorghulplijn. Een gespecialiseerde medewerker luistert naar uw verhaal of uw vraag en denkt mee. U bereikt de medewerker via het (058) 291 31 24.

Veiligheid in huis, hulpmiddelen 

Een hulpmiddel helpt u bij dingen die u zelf vanwege een beperking of aandoening niet meer (goed) kunt. Hulpmiddelen helpen u om zelfstandig(er) te leven en mee te blijven doen in de samenleving. Goede informatie over veiligheid in en om het huis vindt u op deze website van thuisarts.nl. Informatie over hulpmiddelen vindt u op de website hulpmiddelenwijzer.nl.  

Vergoedingen 

Informatie over het recht op vergoeding van hulpmiddelen bij De Friesland Zorgverzekeraar vindt u op de vergoedingenpagina hulpmiddelen.

Woningaanpassingen 

Het loont de moeite om tijdig uw woning aan te passen zodat u zo lang mogelijk veilig, comfortabel en zelfstandig kunt blijven wonen. Goede informatie over aanpassing van uw woning vindt u op www.huistest.nl Informatie over vergoedingen voor woning aanpassing vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Domotica 

Domotica kunnen ouderen en mensen met een beperking ondersteunen langer zelfstandig thuis te blijven. Domotica is de verzamelnaam voor een combinatie van diensten, apparaten en informatietechnologie op het gebied van veiligheid, comfort en zorg. Informatie over domotica oplossingen voor ouderen vindt u op deze website van platform Geef

 

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

568.000 klanten

De Friesland heeft 568.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.1 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.1 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.