Hoe regel ik verpleging en/of verzorging?

In een persoonlijk gesprek beoordeelt een verpleegkundige of u in aanmerking komt voor verpleging en/of verzorging thuis. Wij helpen u ook graag bij het vinden van een verpleegkundige.

Zorgbehoefte en indicatie

De verpleegkundige (HBO niveau 5, BIG geregistreerd, werkzaam voor een zorginstelling die een registratie Wet Toelating Zorginstellingen (WTZI) heeft, kijkt naar uw persoonlijke situatie en stelt uw zorgbehoefte vast. Dit noemen we een indicatie. Het gaat daarbij om de soort zorg, het aantal uren en minuten per week en de duur van de zorg. Kijk voor meer informatie over indicatiestelling en de voorwaarden voor vergoeding in het reglement PGB VV (pdf) of vraag een van onze medewerkers. 

Wijkverpleegkundige vinden

Heeft u nog geen contact met een wijkverpleegkundige? U kunt dan zelf contact opnemen met een thuiszorgorganisatie. Wij helpen u ook graag met het vinden van een verpleegkundige.

  • Neem gerust contact met ons op via (058) 291 38 27 of mail ons via pgb@defriesland.nl.
  • U kunt ook de Zorgwijzer raadplegen om een thuiszorgorganisatie of wijkverpleegkundige te vinden.

Zoekt u een wijkverpleegkundige?

Neemt u dan contact op met:

Zoekt u een kinderverpleegkundige?

Neemt u dan contact op met:

Woont u buiten Friesland?

Dan kunt u de Zorgzoeker raadplegen om een thuiszorgorganisatie, wijk- of kinderverpleegkundige te vinden. Wij helpen u ook graag met het vinden van een verpleegkundige. Neem gerust contact met ons op via (058) 291 38 27 of mail ons via pgb@defriesland.nl.

"" hoogste klantwaardering op Independer
8.0 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
558.000 klanten gingen u voor