Combinatie pgb en gecontracteerde zorg

Het is mogelijk om een combinatie te hebben van een Persoonsgebonden Budget (pgb) en gecontracteerde zorg. De verpleegkundige stelt dan één indicatie waarin het totaal aantal uren verpleging en/of verzorging staat.

Hoe werkt het?

Op het aanvraagformulier pgb geef je aan hoeveel van de geïndiceerde uren je in pgb wilt afnemen en hoeveel je wilt afnemen bij een gecontracteerde zorgaanbieder.

Het is belangrijk dat er één indicatiestelling plaatsvindt. Meldt dus altijd bij jouw zorgaanbieder of de wijkverpleegkundige dat je gebruik maakt van een pgb en/of gecontracteerde zorg voor verpleging en/of verzorging.

Heb je al een indicatie en toekenning pgb?

Als je al een indicatie en toekenning pgb heeft en je besluit daarna om gebruik te maken van een combinatie pgb en gecontracteerde zorg, dan kun je een wijzigingsformulier pgb invullen en naar ons versturen. Het is belangrijk dat de toegekende uren en minuten die zijn afgegeven in jouw toekenningsverklaring voldoende is om jouw zorg te kunnen regelen. Is je zorgvraag toegenomen dan kun je opnieuw een indicatie laten stellen door een wijkverpleegkundige (HBO niveau 5, BIG geregistreerd).

Je ontvangt van ons een nieuwe toekenningsverklaring waarop het aantal toegekende uren voor pgb staat.

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer