Mantelzorg en verlof

Voor veel mantelzorgers is het lastig om werk te combineren met zorg. Een op de drie mantelzorgers vraagt geen hulp wanneer dit nodig is. Zonde, want driekwart van hen die het wel vertellen, geven aan dat ze van de leidinggevende hiervoor veel begrip ontvangen.
Ook de overheid heeft een aantal maatregelen genomen die het mantelzorgers mogelijk maakt in een bepaalde periode minder te werken. Daarnaast is het mogelijk om de zorg over te laten nemen voor een beperkte periode zodat de mantelzorger kan genieten van een korte vakantie.

Wettelijke verlofregelingen voor mantelzorgers

Voor werkende mantelzorgers zijn er verschillende verlofregelingen. Deze zijn door de overheid bepaald en elke werknemer heeft er recht op. Wel kunnen er in uw cao afwijkende afspraken of voorwaarden staan. Het is verstandig dit te checken bij uw werkgever.

Vakantie voor mezelf: hoe regel ik dan de mantelzorg?

Verlofregelingen

1. Calamiteiten zorgverlof

  • U kunt dit verlof opnemen als u onverwacht direct vrij moet zijn. Bijvoorbeeld als uw kind plotseling ziek wordt of als iemand in uw familie overlijdt.
  • Het verlof duurt zo lang als nodig is om de eerste zaken te regelen. Soms is dat een paar uur, soms een paar dagen.
  • Uw werkgever moet uw verlof voor 100% doorbetalen.

2. Kortdurend zorgverlof

  • U kunt dit verlof opnemen voor de zorg van uw zieke kind, zieke partner, ouder buur of iemand anders in uw omgeving.
  • Het verlof mag in totaal maximaal twee keer het aantal uren duren dat u werkt. Dus als u bijvoorbeeld 24 uur per week werkt, kunt u per jaar 48 uur kortdurend zorgverlof opnemen.
  • Uw werkgever moet uw verlof voor 70% doorbetalen.

3. Langdurend zorgverlof

  • U kunt dit verlof opnemen als u voor langere tijd mantelzorg verleent aan iemand in uw omgeving met een levensbedreigende ziekte.
  • U mag per jaar 12 weken zorgverlof opnemen voor maximaal de helft van het aantal uren dat u werkt. U blijft dus een aantal uren per week werken.
  • U krijgt geen salaris voor de uren die u niet werkt. Uiteraard krijgt u wel doorbetaald voor de uren die u wel werkt.

Meer informatie over deze wettelijke regelingen vindt u op Rijksoverheid.

Vervanging tijdens uw vakantie

Deze regelingen kunnen u misschien net dat beetje ruimte en rust geven die u nodig heeft. Want uit ervaringen van onze verzekerden die mantelzorger zijn weten we dat de ‘eigen rust’ best lastig te organiseren is. Het staat vaak onderaan het to-do lijstje, als het er überhaupt al op staat . Het is wellicht onnodig om te zeggen maar het is bijzonder belangrijk hier wel tijd voor te maken. Maar u denkt misschien: hoe gaat het dan met de zorg?

Via De Friesland regelt u gemakkelijk dat uw (mantel)zorg 24 uur per dag overgenomen wordt door gekwalificeerde vrijwilligers van de Stichting Mantelzorgvervanging Nederland ‘Handen-in-Huis’. De stichting Handen-in-Huis dient een aanvraag in bij De Friesland. Op de aanvraag moet in ieder geval de periode van vervanging en de naw-gegevens van de vervangende hulpverlener vermeld staan (wordt vergoed uit de aanvullende verzekering Optimaal max 21 dagen per kalenderjaar).

U kunt ook contact opnemen met onze Mantelzorglijn via telefoonnummer (058) 291 31 24. Onze collega’s helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen

Lees het verhaal van Bea

De Mantelzorglijn

Hoe kan de Mantelzorglijn u helpen? Bea de Jong vertelt meer over haar werk bij de Mantelzorglijn.
Wat doet de mantelzorgmakelaar?

De mantelzorgmakelaar

Voelt u zich als mantelzorger verloren in de wirwar van informatie? Dan biedt de mantelzorgmakelaar uitkomst.
Tips voor mantelzorg en werk

Mantelzorg en werk

Fulltime werken én voor iemand zorgen is zwaar. We geven 3 tips om werk en mantelzorg makkelijker te combineren.
Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor