Prinsjesdag en uw zorgverzekering in 2024

Op Prinsjesdag heeft de overheid de veranderingen in de basisverzekering bekend gemaakt. Benieuwd wat dit voor u betekent?

Veranderingen basisverzekering 2024

Er zijn niet veel veranderingen in de basisverzekering. We hebben de 3 belangrijkste veranderingen voor u op een rij gezet.

De regeling voor vergoeding van herstelzorg na een coronabesmetting wordt verlengd tot 1 januari 2025. Steeds meer Nederlanders blijken langdurig last te houden van de gevolgen van een coronabesmetting. Zij hebben extra zorg nodig zoals fysiotherapie of dieetadvies. Tot 1 januari 2025 wordt deze extra zorg nu vergoed uit de basisverzekering.

Voor ouderen met een verhoogd valrisico en bijkomende aandoeningen wordt de basisverzekering uitgebreid met fysio- en oefentherapie voor valpreventie. De gemeente wordt verantwoordelijk voor valpreventie voor ouderen die niet onder de basisverzekering valt. Het doel is dat ouderen zo gezond mogelijk kunnen blijven in hun eigen omgeving.

Gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma dat helpt om gezondheidsrisico’s te verminderen. Hierbij krijgen deelnemers begeleiding om gezonder te eten, meer te bewegen en ze leren deze gewoontes vast te houden. Vanaf 1 januari wordt een GLI ook vergoed voor kinderen tot 18 jaar.

Eigen risico blijft gelijk

Wanneer u zorg uit de basisverzekering krijgt, dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit heet het verplicht eigen risico. In 2023 was het verplicht eigen risico € 385,-. Ook in 2024 is het verplicht eigen risico € 385,-.

Lees meer over het eigen risico

Meer over uw zorgverzekering in 2024

Wat wordt uw premie in 2024?

Hoeveel premie u in 2024 betaalt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Uiterlijk 12 november hoort u van ons wat u aan premie gaat betalen voor uw zorgverzekering in 2024.

Wanneer kunt u wat verwachten?

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen? Het is belangrijk dat u op tijd uw wijzigingen doorgeeft. We zetten de belangrijke data voor u op een rij.

Heeft u recht op zorgtoeslag?

De overheid wil de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Daarom komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering.

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.

Donderdag 14 december zijn wij tot 16.00 uur bereikbaar.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer