Hulp nodig bij betalen?

Heb je moeite om je premie of rekeningen te betalen? Bekijk onze tips die je mogelijk hierbij kunnen helpen.

We helpen je graag

Soms is het betalen van rekeningen moeilijk. We helpen je graag als je even krap bij kas zit. Zo kun je bijvoorbeeld bij ons een betalingsregeling aanvragen, je verplichte eigen risico in delen betalen en de afschrijving van je zorgkosten uitstellen.

Handige betalingsregelingen

Een betalingsregeling aanvragen

Heb je een rekening ontvangen? Bijvoorbeeld voor het eigen risico? Of heb je een achterstand in het betalen van je premie? Je kunt bij ons online een betalingsregeling aanvragen.

Afschrijving van je zorgkosten uitstellen

Komt een automatische afschrijving van je zorgkosten voor je op het verkeerde moment? We begrijpen dat. Je kunt er voor kiezen om 1 keer de afschrijving van je zorgkosten uit te stellen.

Eigen risico in delen betalen

Bij ons kunt je het verplicht eigen risico van € 385 in 10 delen betalen. Je kunt dit jaarlijks aanvragen. Doe dit wel voor 1 februari. Na deze datum gaat je verzoek namelijk in per 1 februari van het volgende jaar.

Zorgkosten in delen betalen

Met Zorgkosten Betalen in Delen betaal je pas wanneer je een rekening ontvangt. En je bepaalt zelf het maandbedrag. Het maandbedrag kun je altijd verhogen of verlagen.

Andere tips

Standaard schrijven we de premie rond de 1e van de maand af. Wil je liever dat we de premie op een andere datum afschrijven? Dat kan. Je past de afschrijfdatum gemakkelijk zelf online aan in Mijn De Friesland.

Verander de afschrijfdatum

Speciaal voor mensen die wel wat extra financiële hulp kunnen gebruiken hebben we de Frieso zorgverzekering. Je gemeente beoordeelt of je in aanmerking komt voor de deze zorgverzekering. Dan betalen ze mee aan je zorgpremie.

Frieso zorgverzekering

De zorgtoeslag is een financiƫle bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. Dienst Toeslagen betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Bekijk zorgtoeslag

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer