Hulp nodig bij betalen?

Heeft u moeite om uw premie of uw rekeningen te betalen? Bekijk onze tips die u mogelijk hierbij kunnen helpen.

We helpen u graag

Soms is het betalen van rekeningen moeilijk. We helpen u graag als u even krap bij kas zit. Zo kunt u bijvoorbeeld bij ons een betalingsregeling aanvragen, uw verplichte eigen risico in delen betalen en de afschrijving van uw zorgkosten uitstellen.

Handige betalingsregelingen voor u

Een betalingsregeling aanvragen

Heeft u een rekening ontvangen? Bijvoorbeeld voor het eigen risico? Of heeft u een achterstand in het betalen van uw premie? U kunt bij ons online een betalingsregeling aanvragen.

Afschrijving van uw zorgkosten uitstellen

Komt een automatische afschrijving van uw zorgkosten voor u op het verkeerde moment? We begrijpen dat. U kunt er voor kiezen om 1 keer de afschrijving van uw zorgkosten uit te stellen.

Eigen risico in delen betalen

Bij ons kunt u uw verplicht eigen risico van € 385 in 10 delen betalen. U kunt dit jaarlijks aanvragen. Doe dit wel voor 1 februari. Na deze datum gaat uw verzoek namelijk in per 1 februari van het volgende jaar.

Zorgkosten in delen betalen

Met Zorgkosten Betalen in Delen betaalt u pas wanneer u een rekening ontvangt. En u bepaalt zelf het maandbedrag. Het maandbedrag kunt u altijd verhogen of verlagen.

Andere tips

Standaard schrijven we de premie rond de 1e van de maand af. Wilt u liever dat we de premie op een andere datum afschrijven? Dat kan. U past de afschrijfdatum gemakkelijk zelf online aan in Mijn De Friesland.

Verander de afschrijfdatum

Speciaal voor mensen die wel wat extra financiële hulp kunnen gebruiken hebben we de Frieso zorgverzekering. Uw gemeente beoordeelt of u in aanmerking komt voor de deze zorgverzekering. Dan betalen ze mee aan uw zorgpremie.

Frieso zorgverzekering

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. De Belastingdienst betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Bekijk zorgtoeslag

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor