Zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een financiële bijdrage in zorgkosten. Het bedrag is afhankelijk van uw inkomen. De Belastingdienst betaalt de zorgtoeslag. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.

Zorgtoeslag is afhankelijk van uw inkomen

Mensen met een laag of middeninkomen hebben vaak recht op zorgtoeslag. Bij een hoog inkomen ontvangt u geen bijdrage. Ook uw leefsituatie heeft invloed op de zorgtoeslag. Bijvoorbeeld de hoogte van uw eigen vermogen. De Belastingdienst berekent de hoogte van het bedrag.

Verandert er iets in uw situatie? Krijgt u bijvoorbeeld een hoger salaris? Geef de wijzigingen dan tijdig door aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u dat u later moet terugbetalen.

Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag. Bezoek de website van de Belastingdienst Toeslagen voor de meest actuele informatie.

Binnenkort 18 jaar?

Misschien heb je recht op zorgtoeslag. Ga naar de website van de Belastingdienst Toeslagen en check of je recht hebt op zorgtoeslag. 

Aftrekbare zorgkosten van de belasting

Maakt u veel specifieke zorgkosten, bijvoorbeeld doordat u een ziekte heeft? Een aantal zorgkosten kunt u aftrekken van de belasting.

Lees meer over aftrekbare zorgkosten

8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor