Afschrijfdatum zorgpremie

Standaard schrijven we de premie rond de 1e van de maand af. Wilt u liever dat we de premie op een andere datum afschrijven? Dat kan. U past de afschrijfdatum gemakkelijk zelf online aan in Mijn De Friesland.

Pas de afschrijfdatum aan in Mijn De Friesland

U kunt bij ons kiezen voor een afschrijving op de 15e, 21e, 24e, 27e of 1e van de maand.

U krijgt altijd een bevestiging

Op het online formulier dat u invult om de afschrijfdatum aan te passen, vragen we ook om uw e-mailadres. Op dit e-mailadres krijgt u een bevestiging van de aanpassing die u heeft doorgegeven. Verder ontvangt u een nieuw polisblad. Op de achterkant hiervan vindt u ook de nieuwe afschrijfdatum.

Wanneer gaat de nieuwe afschrijfdatum in?

Wij proberen de verandering in te laten gaan op de datum die u heeft aangegeven. Het kan zijn dat wij het bedrag nog 1 keer op de oude datum afschrijven. Dan gaat de aanpassing bij de volgende afschrijving in.

Veelgestelde vragen

Wij schrijven zo veel mogelijk af op de afgesproken datums. Soms lukt dat niet. Daar zijn verschillende oorzaken voor. 

De afspraken die u heeft gemaakt over de betalingsregeling veranderen niet. De betalingsregeling wordt nog steeds op de datum afgeschreven die wij met u hebben afgesproken. Naast de betalingsregeling wordt ook (maandelijks) uw premie afgeschreven. De datum waarop deze premie wordt afgeschreven verandert wel. 

Het CAK houdt de zorgpremie in op uw salaris/uitkering. Deze afspraken kunt u niet bij ons aanpassen.

Zorgverzekeringslijn kan u helpen met het oplossen van uw betalingsproblemen. Bel Zorgverzekeringslijn met vragen over de algemene verzekeringsplicht, premieplicht of schulden bij de zorgverzekeraar. U belt Zorgverzekeringslijn via het gratis telefoonnummer 0800 64 64 644 tussen 9.00 en 17.00 uur. Of bezoek de website van Zorgverzekeringslijn.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
540.400 klanten gingen u voor