Epke gebruikt onze app

Bijvoorbeeld toen zijn zoontje vage klachten kreeg. Via Dokter Appke kreeg hij snel deskundig antwoord.

Olympisch kampioen Epke Zonderland is ambassadeur van De Friesland. Wist je dat onze gezondheidsapp naar hem vernoemd is? Onze app heet namelijk ‘Dokter Appke’. Epke gebruikt Dokter Appke zelf ook.

Ervaringen met Dokter Appke

Artikel
3 minuten

'Ideaal zo'n app voor je medische vragen.'

7 dagen met koorts op bed. Dan voel je je knap ellendig. Het overkwam Christiaan. Wat doe je in zo’n geval? Naar de huisarts, of afwachten of het vanzelf beter gaat? Gelukkig had Christiaan Dokter Appke.
Artikel
4 minuten

'Fijn om mensen te helpen met hun vragen.'

Rianne werkt bij Medicinfo voor Dokter Appke. 'Ik zit echt helemaal op mijn plek hier en vind het fantastisch om mensen via de app te kunnen helpen met hun vragen.'
Dokter Appke is de hele week bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur. In het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 21.00 uur.

Dokter Appke: handig op vakantie

Naast Epke stelden ook veel van onze klanten gezondheidsvragen aan ons. Vooral op vakantie blijkt Dokter Appke een uitkomst te zijn. Benieuwd naar de vragen die we binnenkregen? Lees de ervaringen van gebruikers van Dokter Appke.

Ervaringen Dokter Appke tijdens vakantie

Tom vraagt Dokter Appke
Afgelopen weekend waren we aan het kamperen. Ik heb toen een tekenbeet opgelopen en deze verwijderd met een tekenpen. Wanneer ik precies gebeten ben, weet ik niet. De teek kan wel 2 of 3 dagen op mijn huid gezeten hebben! Het zit me niet lekker. Moet ik me nog laten onderzoeken door de huisarts?

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Hoi Tom, mijn naam is Mariëlle. Goed dat je appt over je tekenbeet. Het is namelijk zo dat 1 op de 5 teken is besmet met de Borrelia bacterie. Deze bacterie brengt de ziekte van Lyme over. De kans op de ziekte is groter als:

 • De teek langer dan 24 uur in je huid heeft gezeten.
 • Je huid ontstoken is.
 • Je grieperig bent geweest na de steek.
 • Er een ring om de steek is.
 • Als een stukje teek, met name het lijfje, is blijven zitten.
 • Het verwijderen moeizaam ging.

Omdat de teek waarschijnlijk langer dan 24 uur bij je in de huid heeft gezeten, is mijn advies om contact op te nemen met je huisarts. Misschien is antibiotica nodig. Gaat dit lukken?

Lisa stelt in Zuid-Frankrijk haar vraag aan Dokter Appke
We zijn op vakantie in Zuid-Frankrijk. Mijn dochter van 7 heeft al twee dagen koorts. Nu is het 38.5. Ze drinkt wel, maar wil niet eten. Ik wil liever nog niet naar een dokter omdat ik niet zo goed Frans spreek. Wat moet ik doen?

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Hoi Lisa, mijn naam is Mariëlle. Ik help je graag verder. Ik begrijp dat je ongerust bent over de koorts bij je dochter. Gelukkig drinkt ze wel. Voordat ik een advies kan geven stel ik een aantal wat vragen.

 1. Is ze hierbij kortademig?
 2. Heeft ze huiduitslag?

Lisa
Nee, dit heeft ze allemaal niet.

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Fijn dat ze ondanks de koorts verder niet ziek is. Ik wil je het volgende advies geven: Koorts zakt meestal binnen 3 dagen. Regelmatig drinken blijft belangrijk. Eten hoeft niet per se. Je mag paracetamol gebruiken, dan voelt je dochter zich iets beter. Het hoeft niet, want koorts helpt om de infectie in het lichaam te bestrijden. Neem contact op met een huisarts als je dochter zieker, sloom, suf of benauwd wordt. Ook wanneer er vlekjes ontstaan of de koorts binnen 3 dagen niet zakt. Gaat dit lukken?

Janne
We zijn met de camper op vakantie in Ierland. Ik heb al een paar dagen behoorlijk pijn bij het plassen. Ik plas geen bloed, maar het geeft wel een branderig gevoel. Moet ik hiermee naar de huisarts of kan het vanzelf over gaan?

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Hoi Janne, goed dat je appt. Mijn naam is Mariëlle en ik help je verder. Oei, dat is niet fijn, pijn bij het plassen. Voordat ik een advies kan geven of je naar een huisarts moet gaan, stel ik wat vragen. Graag per nummer beantwoorden.

 1. Moet je vaker plassen?
 2. Heb je loze aandrang?
 3. Heb je koorts?
 4. Hoeveel dagen precies spelen deze klachten?

Janne
Ja, ik heb het gevoel dat ik vaker moet plassen. Maar er komt niets. Ik heb geen koorts (net gemeten: 37,1). Ik heb nu zo’n drie dagen klachten.

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Als hier geen alarmsignalen uitkomen, kan ik het volgende advies geven: Klachten bij blaasontsteking zijn pijn bij het plassen, vaker kleine beetjes plassen en pijn in de rug of onderbuik. Laat je ochtendurine nakijken bij een huisarts in Ierland. Soms kun je afwachten (als je niet ziek bent en geen koorts hebt) of de klachten vanzelf overgaan.

Heb je na een week nog klachten, word je zieker of krijg je koorts, neem dan contact op met een huisarts in de plaats waar je bent op vakantie. Mogelijk heb je dan antibiotica nodig. Gaat dit lukken?

Jan
Ik ben een weekje op vakantie op Ameland. We waren gisteren op het strand en daar zag ik een vlek met een rare vorm op mijn been. Moet ik hiermee naar een huisarts gaan?

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Hoi Jan, goed dat je appt. Mijn naam is Mariëlle en ik help je verder. Vervelend dat je je zorgen maakt om een vlek. Is het mogelijk om een foto hiervan te sturen? Je geeft aan dat het een rare vorm heeft. Sinds wanneer is dit?

Jan
De vlek heb ik al 3 weken maar de gekke vorm zie ik nu pas. (Jan appt een foto van de vlek.)

Mariëlle (verpleegkundige bij Dokter Appke)
Mariëlle  beoordeelt de foto en op basis van de foto komt Dokter Appke met een advies.

Download Dokter Appke nu

Erg handig voor in het buitenland. Je gezondheidsvraag stel je in het Nederlands. En je krijgt via Dokter Appke ook antwoord in het Nederlands. Een team ervaren medisch deskundigen van onze partner Medicinfo staan voor je klaar. Download nu de app en stel direct jouw vraag.

Download in de Google Play Store Download in de App Store
Bekijk de gebruikersvoorwaarden van Dokter Appke

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.

Donderdag 14 december zijn wij tot 16.00 uur bereikbaar.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
540.400 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer