Plotseling oogklachten op de camping: Jarno werd geholpen door Dokter Appke

Op vakantie in Luxemburg krijgt Jarno ineens last van zijn ogen. Hij weet niet wat er aan de hand is. Of hoe hij dit plotselinge probleem moet oplossen. Dokter Appke weet dat wél. Via de app krijgt Jarno snel én gratis antwoord op zijn gezondheidsvraag. Zijn oogklachten verdwijnen, en de vakantie kan beginnen.
Jarno in de tuin met zijn kinderen die met een voetbal aan het spelen zijn

Knalrood en pijnlijk

Lekker een weekje ertussenuit, naar de camping in Luxemburg: Jarno en zijn gezin hebben er zin in. Maar hun zonnige stemming wordt al gauw de kop ingedrukt. Kort na aankomst op hun bestemming krijgt Jarno vreselijk last van zijn ogen. Het begint met wat jeuk en irritatie, maar zijn klachten verergeren snel. Jarno kan zijn lenzen niet verdragen, zijn ogen zijn inmiddels knalrood en erg pijnlijk.

Hulp in het buitenland

“Ik baalde ontzettend”, blikt hij terug. “Waren we lekker weg, kreeg ik dít.” Jarno heeft nooit eerder problemen met zijn ogen gehad en weet niet wat hij moet doen met deze plotselinge klachten. Even aankijken, hopen dat het vanzelf overgaat? Of toch maar een Luxemburgse arts raadplegen? “Ineens dacht ik aan Dokter Appke. Ik had de app al een hele tijd op mijn telefoon, maar nog nooit nodig gehad. Maar nu zou-ie weleens van pas kunnen komen.”

Advies van Dokter Appke

Jarno stelt zijn vraag via de app en uploadt een foto van zijn ogen. “Al snel kreeg ik een berichtje terug: de arts vermoedde dat ik een allergische reactie had. Die zou te verhelpen moeten zijn met oogdruppels en een pilletje, allebei verkrijgbaar bij de drogist.” Snel zetten de vakantiegangers koers richting de dichtstbijzijnde drogist, waar ze de geadviseerde producten ophalen. “Met die druppels en het pilletje was ik binnen een dag van mijn klachten af. Een hele opluchting. Eindelijk kon onze vakantie echt beginnen!”

Het medisch team van Dokter Appke denkt met je mee en komt met effectieve oplossingen

Betrouwbaar

Had hij thuis te maken gekregen met deze oogklachten, dan was hij naar zijn eigen huisarts gegaan, zegt Jarno. “Maar in het buitenland doe je dat minder snel. Via Dokter Appke kon ik toch even overleggen met een betrouwbare medisch deskundige. Het is prettig als zo iemand met je meedenkt en, zoals in mijn geval, direct met een effectieve oplossing komt.”

Gratis online huisarts

Zou hij, na zijn eerste ervaring met Dokter Appke, vaker gebruikmaken van online zorg? “Ja hoor, waarom niet? Zo’n consult op afstand is vaak hartstikke efficiënt. Als de mogelijkheid er is, benut ik die dus graag.” Voor iedereen die deze zomer op vakantie gaat, heeft Jarno nog een laatste tip: “Zet Dokter Appke alvast op je telefoon. Je hoopt ‘m natuurlijk niet nodig te hebben. Maar als er wel iets aan de hand is, ben je blij met zo’n gratis online huisarts.”

Dokter Appke: handig voor thuis en onderweg

Ben je net als Jarno op vakantie en krijg je gezondheidsklachten? Met Dokter Appke krijg je snel, deskundig én gratis antwoord op je gezondheidsvraag. Maar ook thuis maak je heel makkelijk gebruik van de adviezen van onze medisch deskundigen. Bijvoorbeeld als je twijfelt of je met jouw klachten naar de huisarts moet. Of als je niet dezelfde dag terecht kunt bij je huisarts.

Dokter Appke is zeven dagen per week bereikbaar. Ook ’s avonds, in het weekend en op feestdagen! Je downloadt de app heel eenvoudig via de Google Play Store of App Store. 

Ontdek het op Google Play Download in de App Store
Of lees meer over Dokter Appke.

Gerelateerde artikelen

René van Duuren staat in gebouw in Marokko
Artikel
3 minuten

René kreeg snel hulp in het buitenland via Dokter Appke

Tijdens een camperreis door Marokko krijgt René van Duuren gezondheidsklachten. Gelukkig krijgt hij via Dokter Appke snel de hulp die hij nodig heeft.
Vrouw met zoontje in bos
Artikel
3 min

De teek: klein bee(s)tje, grote gevolgen

Wat heb ik nou aan m'n been hangen? Toch niet zo'n vervelende teek? Met de warmere temperaturen, ontwaken ook deze kleine plaaggeesten weer.
Persoon heeft smartphone vast en bekijkt het beginscherm van Dokter Appke. Op het beginscherm staat het beeld en het logo van Dokter Appke.
Artikel
3 min

Onderzoek: Huisartsenzorg onder druk

De toegankelijkheid van huisartsenzorg staat onder druk, onder meer door de stijgende zorgvraag. We merken dat landelijk en ook in Friesland.

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer