Zorgpas, ook mee op vakantie

Iedere verzekerde van De Friesland met een basisverzekering krijgt een zorgpas. Neem uw zorgpas altijd mee als u naar de huisarts, ziekenhuis of andere zorgverlener gaat. Gaat u op vakantie? Vergeet dan niet uw zorgpas mee te nemen, ook als u naar het buitenland gaat. Uw zorgpas is namelijk ook gelijk uw Europese zorgpas.
""

European Health Insurance Card (EHIC)

De zorgpas van De Friesland is gecombineerd met de European Health Insurance Card (EHIC), de Europese Zorgpas. De zorgpas en EHIC is persoonsgebonden, kosteloos en geldig tot de datum die op de zorgpas vermeld staat. De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. De zorgpas is niet verplicht bij een verblijf in het buitenland, maar het kan u bij noodzakelijke medisch zorg veel tijd en ongemak besparen.

Europese Zorgpas geldig in veel landen

De Europese zorgpas (EHIC) geeft u recht op medisch noodzakelijke zorg in landen die vallen binnen de EER (dit zijn de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein) plus Zwitserland, Macedonië en Australië. Met de EHIC worden de kosten van de medische zorg vergoed volgens de wettelijke regels van het land waarin u tijdelijk verblijft. De EHIC geeft geen dekking als u naar het buitenland bent gegaan om daar een bepaalde medische behandeling te ondergaan.

Zorgpas gestolen, verloren of stuk?

Is uw zorgpas gestolen, bent u uw pas verloren of is uw pas stuk? U kunt een nieuwe zorgpas aanvragen via Mijn De Friesland.

Beëindiging basisverzekering

Als uw basisverzekering bij ons is beëindigd, dan is de kaart geldig tot de datum van beëindiging. De kosten van medische zorg na de datum van beëindiging van de basisverzekering worden niet meer door ons vergoed.

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor