De Friesland hoofdsponsor Slachtemarathon 2024

Op 15 juni vindt de Slachtemarathon plaats: een tocht van 42 kilometer over de oude Slachtedyk in Friesland. De Friesland mag zich de trotse hoofdsponsor van dit unieke sportieve evenement noemen.

Route door het Friese landschap

Tijdens de Slachtemarathon komen 15.000 wandelaars en hardlopers samen voor een route van ruim 42 kilometer over de voormalige Slachtedyk. De marathon voert de deelnemers over een mooi en afwisselend parcours door het prachtige Friese landschap. Het startpunt ligt aan de zeedijk nabij Oosterbierum, de finish is in Raerd.

Sluit goed aan op missie De Friesland

De Slachtemarathon is een evenement dat mensen in beweging brengt door verbinding met elkaar én met hun omgeving. En dát sluit goed aan op onze ambitie om samen fijn en gezond te leven. Maar de 'Slachte' is niet alleen een sportieve uitdaging. Deelnemers worden onderweg verrast met beeldende kunst, theater, dans en muziek. De dorpen langs de route zorgen voor een onvergetelijk programma.

Nieuw: halve marathon hardlopen

Het thema van de Slachtemarathon 2024 is ‘Wat oars' omdat het dit jaar net even wat anders gaat dan voorgaande edities. Behalve de traditionele 42 kilometer wandelen en hardlopen, is er dit keer voor het eerst een halve marathon hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Else Lokhorst strikt veter op straat
Interview
5 min

Else (35) fitter en vitaler dankzij Samen Fitter app

Sporten deed ze wel maar niet heel regelmatig. Sinds Else (35) de app van Samen Fitter gebruikt, beweegt ze veel meer. 'De app motiveert me in beweging te blijven. Hierdoor voel ik me fitter en vitaler.'
Cid Berger, directeur De Friesland en Henk de Vries, directeur It Fryske Gea
Interview
3 minuten

Het duurzame partnerschap: De Friesland en It Fryske Gea

Buiten zijn is goed voor je. Daar is De Friesland van overtuigd. Daarom werken we al vijftien jaar intensief samen met It Fryske Gea. Samen investeren we in de natuur en daarmee in een gezonde leefomgeving.
Jan Lieuwe Kuipers organiseert de Hunzeloop wandeltocht
Artikel
3 minuten

Jan Lieuwe Kuipers

Sinds 2019 is Jan Lieuwe actief betrokken bij de organisatie van de Hunzeloop wandeltocht. De wandeltocht vindt elk jaar plaats op de derde zaterdag in september in het Drentse Zuidlaren.

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer