Aanvullende verzekering

De veelgestelde vragen over onze aanvullende verzekeringen.

Veelgestelde vragen

Een aanvullende verzekeringen dekt zorg die niet door uw basisverzekering wordt vergoed. Bijvoorbeeld een bril of alternatieve geneeswijzen. Lees meer over onze aanvullende verzekeringen.

U wordt altijd geaccepteerd voor onze aanvullende verzekeringen. De enige uitzondering hierop is onze meest uitgebreide tandartsverzekering, de AV Tand Optimaal. Hiervoor geldt een medische selectie op basis van een aanvraagformulier.

De aanvullende verzekeringen Extra, Optimaal en/of Tand Optimaal kunnen niet worden afgesloten in combinatie met een Zelf Bewust Polis.

Wilt u alleen uw aanvullende verzekering veranderen? Dit kan tot 1 februari. Lees meer over het doorgeven van een wijziging.

Wordt u in de loop van het jaar zwanger en bent u in hetzelfde kalenderjaar uitgerekend? En heeft u de AV Standaard of AV Extra? Dan kunt u met terugwerkende kracht per 1 januari uw aanvullende verzekering wijzigen

  • van AV Standaard naar AV Extra of AV Optimaal
  • van AV Extra naar AV Optimaal

Dit geldt niet als u een Zelf Bewust Polis heeft.

Wilt uw aanvullende verzekering wijzigen? Stuur ons uw verzoek samen met de verklaring van uw verloskundige per e-mail of post. Nog vragen? Neem dan contact op met ons.

U heeft de mogelijkheid om uw zorgverzekering aan te passen per 1 januari van het volgende kalenderjaar. Lees meer over het aanpassen van uw aanvullende verzekering.

Als je 18 wordt, verandert er het een en ander aan je zorgverzekering. Je gaat bijvoorbeeld premie en eigen risico betalen. Bekijk wat er voor jou verandert als je 18 wordt.

U kunt een rekening declareren via Mijn De Friesland, De Friesland App of per post. Of kom langs in een van onze servicepunten. Lees meer over het declareren van een rekening.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor