Verzekerden van De Friesland kunnen in 2021 terecht bij alle ziekenhuizen

De koepels van ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt om ziekenhuizen die zorg leveren aan coronapatiënten al in een vroeg stadium zekerheid te bieden over de coronakosten in 2021.

De zorgverzekeraars en ziekenhuizen hebben daarnaast afgesproken dat zij steeds een zo goed mogelijke balans blijven zoeken tussen zorg voor coronapatiënten en de reguliere zorg. Zo willen zij lange wachttijden zoveel mogelijk voorkomen.

Overgangsjaar

In 2020 stond de zorg in het teken van corona. De verwachting is dat volgend jaar met de komst van vaccins de impact van corona op de ziekenhuiszorg afneemt. De behandeling van coronapatiënten wordt dan een ‘normaal onderdeel’ van de zorg. Het precieze verloop van corona blijft onbekend.

Inhaalzorg

Door de coronacrisis moest reguliere zorg in 2020 soms worden uitgesteld. Ook nam het aantal verwijzingen naar het ziekenhuis met meer dan een miljoen af. Een deel van deze zorg zal in 2021 worden ingehaald. Ziekenhuizen maken samen met zorgverzekeraars een plan waarin zij individuele afspraken maken over het verlenen van de uitgestelde zorg.

klantwaardering op Independer
8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
607.300 klanten gingen u voor