De Friesland steunt Ledenactie

Samen sporten is gezellig én goed voor je. Daarom steunen wij de Ledenactie. Hiermee helpen we verenigingen in Friesland om nieuwe leden te werven.

Bij een sportvereniging ben je welkom

Of je nu jong of al wat ouder bent, gezond of iets minder vitaal: bij een sportvereniging ben je altijd welkom. Om gezellig samen te bewegen. Maar ook om andere sportliefhebbers te ontmoeten. Als lid van een sportvereniging werk je aan je vitaliteit en leer je tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. Verenigingen spelen dan ook een belangrijke rol in onze missie: een vitale samenleving waarin iedereen kan bewegen en meedoen. De Friesland wil zoveel mogelijk mensen motiveren om zich aan te sluiten bij een vereniging. Daarom steunen we samen met Sport Fryslân de Ledenactie. Met een kant-en-klaar promotiepakket, handige tips en persoonlijke ondersteuning helpt de Ledenactie sportverenigingen om in korte tijd zoveel mogelijk nieuwe leden te werven.

VV Foarút deed mee aan de ledenactie

‘We waren al van plan om een wervingscampagne op te zetten, toen we via-via over de Ledenactie hoorden’, vertelt Auke Grijpma, voorzitter van VV Foarút uit Menaam. De voetbalclub deed in de zomer van 2023 mee aan de Ledenactie. ‘Omdat het werven van nieuwe leden best veel tijd kost, lukt het niet altijd om er voldoende aandacht aan te besteden. Daardoor merkten we dat de aanwas van nieuwe jeugdleden wat achterbleef.’ Zorgen dat de jeugd zich aansluit bij een sportvereniging is heel belangrijk, vindt de voorzitter. ‘Niet alleen voor het voortbestaan van onze club, maar natuurlijk ook voor de gezondheid van de jeugd. Lekker samen sporten! En hoe jonger je begint met voetballen, hoe beter je het gevoel voor de sport ontwikkelt.’

De Ledenactie heeft ons best wat nieuwe aanwas opgeleverd.

20 nieuwe leden

De vereniging ontving een uitgebreid promotiepakket en een gedetailleerde communicatiekalender. ‘Van bierviltjes tot online advertenties: alles zat erin. Op de kalender stond heel duidelijk uitgelegd wat we wanneer moesten gebruiken. Dat alle promotiematerialen al voor ons waren gemaakt, scheelde enorm veel tijd.’ Dankzij de Ledenactie kreeg VV Foarút er in enkele weken tijd zo’n 20 leden bij: een flinke toename voor een club met zo’n 200 leden. ‘Enkele nieuwe leden zijn alweer vertrokken: vaak zijn dat kinderen die ontdekken dat ze voetbal toch niet zo leuk vinden als ze dachten. Maar onderaan de streep heeft de Ledenactie ons toch best wat nieuwe aanwas opgeleverd.’

Doet jouw club mee met de Ledenactie? Meld je dan nu aan!

In het najaar van 2023 gaat een nieuwe ronde van de Ledenactie van start. Kan jouw club wel wat nieuwe leden gebruiken? Of wil je de vrijwilligers van jouw vereniging ontlasten met een kant-en-klaar promotiepakket? Kijk dan op ledenactie.nl/friesland en meld jouw vereniging aan!

Gerelateerde artikelen

Artikel
3 minuten

Jong gesport is oud gedaan

Te weinig bewegen is een belangrijke oorzaak van toenemend overgewicht onder kinderen.
Buurtsportcoach doet fittest met 65-plusser
Artikel
3 minuten

Fittest voor 65-plussers

In Friesland kunnen 65-plussers een fittest afnemen. De test bestaat uit vragen, metingen en oefeningen. Na afloop krijgen deelnemers advies op maat.
Janneke van Yperen speelt tennis
Artikel

Fittest maakt senioren bewuster van leefstijl

Janneke van Yperen wil graag gezond en vitaal oud worden. Daarom deed ze onlangs mee aan de fittest voor 65+’ers.

 

Heb je een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

8.7 in het Klanttevredenheidsonderzoek
584.000 klanten gingen jou voor
Independer score 8.2 Klantwaardering op Independer