Opzeggen

Jammer dat u erover denkt om bij ons weg te gaan. Wij kijken graag met u naar een zorgverzekering bij De Friesland die bij uw situatie past. Misschien is dat een wijziging van aanvullende verzekering of komt u in aanmerking voor collectiviteitskorting. Bel ons op (058) 291 31 31. Wij helpen u graag.

Uw zorgverzekering opzeggen?

U kunt uw zorgverzekering uiterlijk 31 december van ieder jaar opzeggen. De opzegging gaat dan in op 1 januari van het daaropvolgende jaar.

Opzeggen doet u zo

Via Mijn De Friesland*

  • Telefonisch via (058) 291 31 31
  • Stuur ons een brief via postbus 270, 8901 BB in Leeuwarden

* Een opzegging in verband met een verhuizing naar het buitenland of een scheiding kunt u niet via Mijn De Friesland doorgeven.

In bepaalde situaties kunt u tussentijds opzeggen

In bepaalde gevallen kunt u de zorgverzekering bij De Friesland door het jaar heen ook opzeggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland gaat wonen of als u gaat scheiden. U kunt contact met ons opnemen via (058) 291 31 31.

Gaat u wonen en/of werken in het buitenland? Dan kunt u uw opzegging ook online regelen.

Online formulier opzeggen omdat u woont en/of werkt in het buitenland

Wijzigt De Friesland de voorwaarden of de premie in uw nadeel? We laten dit u, de verzekeringnemer, altijd minimaal zes weken voor de wijziging (schriftelijk) weten. U mag dan de verzekering tussentijds opzeggen. De opzegging moeten wij binnen een maand na ontvangst van het bericht ontvangen en gaat in per de ingangsdatum van de wijziging.

Is het een wettelijke wijziging vanuit artikel 11 tot en met 14 van de Zorgverzekeringswet? Dan mag u de verzekering niet tussentijds opzeggen. Heeft u hierover vragen, neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag?

058 291 31 31

Maandag t/m vrijdag: 08.00-18.00 uur.


Of neem contact op via:

Independer score 8.1 klantwaardering op Independer
8.2 in de KlantenMonitor Zorgverzekering
550.450 klanten gingen u voor