Doorgaan naar hoofdinhoud

Vind uw zorgverlener

Snel en eenvoudig een zorgverlener vinden die bij uw situatie past. De Friesland helpt u graag. Op basis van criteria die u belangrijk vindt, krijgt u een overzicht (in Zorgzoeker) van de gevraagde zorgverleners, met daarbij of deze zorgverleners een contract voor bepaalde zorg met ons hebben gesloten. Alle gecontracteerde zorgverleners zijn in het overzicht opgenomen. Tijdens de overstapperiode kan het zijn dat nog niet alle contracten zijn afgesloten. Het overzicht wordt dagelijks bijgewerkt.

Vind uw zorgverlener in 2018  Vind uw zorgverlener in 2019 

Faillissement MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen

Als op het moment van de start van de zorg de status van het contract nog ‘in behandeling’ is, loopt u het risico dat de zorgverlener geen contract met ons sluit en u de behandeling niet (volledig) vergoed krijgt. U vindt hier meer informatie over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Wij adviseren u daarom voordat u naar een zorgverlener gaat opnieuw te kijken of deze een contract met ons heeft. Als u zekerheid wilt, neem dan altijd contact met ons op voordat u gebruikmaakt van de betreffende zorgverlener. Wij adviseren u graag. Verder vindt u hier alles over kwaliteit van zorg.

Heeft u de Zelf Bewust Polis? Voor diabetesmaterialen, wondverzorgingsproducten (bijvoorbeeld verbandmiddelen), incontinentiematerialen en stomamaterialen (DISW-middelen) geldt dat u verplicht bent deze online te bestellen bij een medische speciaalzaak. U krijgt geen vergoeding voor deze hulpmiddelen als u gebruikmaakt van een andere zorgverlener, zoals een apotheek of apotheekhoudende huisarts.

Overzicht medische speciaalzaken voor DISW-middelen 2018.
Overzicht medische speciaalzaken voor DISW-middelen 2019.

Heeft u ondersteuning nodig om tot een keuze te komen? Lees meer over onze basisverzekeringen. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers informeren u hier graag over.

U kunt zien met welke zorgverleners De Friesland een overeenkomst heeft voor 2018. Zodra wij een ondertekend contract ontvangen, melden wij dit in het overzicht. De Friesland contracteert alle zorg in de basisverzekering, behalve mondzorg. Dit geldt voor al onze basisverzekeringen. U mag zowel voor de basisverzekering als voor de aanvullende verzekering naar iedere tandarts, mondhygiënist of orthodontist. De Friesland biedt zijn verzekerden goede zorg in het hele land. Daarvoor zijn in heel Nederland overeenkomsten afgesloten met zorgverleners voor het jaar 2018. In het overzicht kunt u zien met welke zorgverleners overeenkomsten zijn gesloten.

Overeenkomst ziekenhuis in het buitenland
St. Antonius-Hospital Gronau GmbH in Duitsland is een expertise centrum voor prostaatkankeroperaties en maakt hiervoor gebruik van de Da Vinci methode. Ook De Friesland heeft met dit ziekenhuis een overeenkomst gesloten voor prostaatkanker operaties in 2018. U kunt in Gronau terecht met de diagnose prostaatkanker en een indicatie voor een operatie. De zorg voor én na de operatie is ook gecontracteerd.

Wilt u gebruik maken van niet-gecontracteerde zorg? Hiervoor kunnen andere vergoedingen gelden, mede afhankelijk van uw type verzekering bij De Friesland. U vindt hier meer informatie.

Voor enkele gecontracteerde zorgverleners geldt een zogeheten omzetplafond. Dit betekent dat wij met deze zorgverleners een maximumbedrag hebben afgesproken dat in een kalenderjaar gedeclareerd mag worden. Als dit maximumbedrag is bereikt en de zorg nog niet is gestart, kan het voorkomen dat u niet meteen bij deze zorgverlener terecht kunt. In dat geval kunt u ervoor kiezen om op de wachtlijst van de betreffende zorgverlener te worden geplaatst. Wilt u meteen worden geholpen, dan kunt u contact opnemen met onze wachtlijstbemiddeling. Samen met u zoeken wij dan naar een passende oplossing. Er gelden omzetplafonds voor:

a. de geestelijke gezondheidszorg, voor gecontracteerde instellingen en vrijgevestigde (zelfstandige) psychiaters en psychotherapeuten;
b. de gecombineerde leefstijlinterventie;
c. geriatrische revalidatie;
d. eerstelijns verblijf);
e. verpleging en verzorging zonder verblijf (wijkverpleging);

Rosanne-klein Heeft u een vraag?

560.000 klanten

560.000 klanten

De Friesland heeft 560.000 klanten.


Klanten geven een 8.3

Een 8.3 voor Klantcontacten

Klanten geven een 8.3 in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen.